Bridget gelooft in latenight-slot De Zwakste Schakel

Bridget Maasland denkt dat De Zwakste Schakel wel eens heel erg goed zou kunnen gaan werken op de late avond van RTL 4. Dat laat de presentatrice vandaag blijken in De Telegraaf. Na de exit van Twan Huys heeft RTL 4 de afgelopen weken de realityserie Een Nieuw Leven In De Zon uitgezonden op de late avond. Nu komt de zender weer met een serieuze poging om kijkers te trekken op de late avond: De Zwakste Schakel. En daarmee heeft de kijker echt wat te kiezen om half elf.

Voor een talkshow kan men terecht op NPO 1, voor nieuws op SBS 6 en voor een quiz op RTL 4. Als De Telegraaf vraagtekens plaatst bij dit uitzendtijdslot, reageert Maasland verbaasd: “Ik vind het juist een heel goed tijdstip.

Bij De Zwakste Schakel kun je lekker ontspannen op de late avond, aldus Maasland. “Ik denk dat je bij een talkshow veel meer moet opletten dan bij een quiz. Daarnaast hebben we één spelronde laten vallen, waardoor er meer ruimte is voor gesprekken met de kandidaten.

De terugkeer van deze bitchy quiz past in de trend van nostalgie-tv. In het AD vult ze aan: “Ik denk dat de mensen een beetje klaar zijn met al die talentenjachten op televisie. Gezinnen willen weer met z’n allen voor de tv zitten om spelletjes te doen. Meedoen vanaf de bank, daar is behoefte aan. Dat saamhorigheidsgevoel.”

Is ze nerveus over de kijkcijfers? “Het doet me te weinig“, bekent ze in de rijdende talkshow van NU.nl. “Ik werk natuurlijk bij de commerciële omroep, dus het zou me iets moeten doen. Ik heb het echt moeten leren. Ook als producent is het natuurlijk wel belangrijk. Ik vond het echter veel belangrijker wat de mensen van de programma’s vonden. Daar kom je achter door met mensen te praten en tegenwoordig heb je natuurlijk social media.”

Wel hoopt ze dat De Zwakste Schakel vanavond veel kijkers trekt. “Het is natuurlijk wel belangrijk voor een eventuele vervolg, dus daar ben ik wel mee bezig. Ik zou het heel leuk vinden als het een succes wordt en het terug mag komen. Natuurlijk: het succes is altijd leuk. Ik zou liegen als het niet zo was, maar ik ben er niet heel erg mee bezig.”

De Zwakste Schakel is vanavond om 22.30 uur te zien op RTL 4. Of het gaat werken, zal morgenochtend blijken uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen