‘Dubbele pet Peter R. de Vries beschadigt Boulevard’

De dubbele pet van Peter R. de Vries brengt niet alleen schade toe aan de geloofwaardigheid van de misdaadjournalist zelf, maar ook aan dat van RTL Boulevard. Dat vindt tv-columniste Angela de Jong van het AD. Het is steeds vaker onduidelijk vanuit welk belang Peter R. de Vries spreekt in RTL Boulevard. Wat de kijker niet altijd weet is dat de misdaadjournalist vaak met een dubbele pet in de studio staat. Met zijn advocatenkantoor staat hij namelijke diverse BN’ers bij.

De Vries doet net alsof hij in een Amerikaanse rechtszaal staat als een van zijn cliënten aan bod komt in RTL Boulevard. Het gebeurde al eens met Edwin de Roy van Zuydewijn, de politieke partij DENK en de ex-managers van Glennis Grace. En vrijdag stond hij te schreeuwen in de studio om zijn cliënt Olcay Gulsen te verdedigen.

Schadelijk, vindt De Jong het. “Voor veel mensen is hij nog steeds de gedreven misdaadverslaggever die tegen gerechtelijke dwalingen vecht en wiens mening ze daarom serieus nemen. Maar ondertussen dient hij hier (en wel vaker) louter het belang van een betalende cliënt en praat met stalen gezicht recht wat krom is.”

De Jong doelt erop dat De Vries er schande van sprak dat in een artikel over Olcay Gulsen anonieme bronnen aan het woord kwamen. “Hij deed niet anders in Peter R. de Vries Misdaadverslaggever.

Volgens de tv-kenner zijn de diverse petten van De Vries niet meer uit elkaar te houden. “Komt nog bij dat hij de onhebbelijke gewoonte heeft in discussies steeds harder te gaan schreeuwen en zijn tegenstander niet te laten uitspreken. En als hij geen inhoudelijk argument heeft, wordt hij sarcastisch.”

RTL Boulevard moet zich ‘goed realiseren dat het aanzien van de rubriek schade oploopt als een vaste deskundige met duidelijke eigenbelangen steeds weer alle ruimte krijgt’, zo besluit De Jong haar column.

Lees ook:
Peter R. de Vries compleet uit zijn plaat: ruzie in BLVD (zaterdag)
Groeiende ergernis over dubbele pet Peter R. de Vries (zaterdag)
Angela de Jong: ‘Peter R. de Vries niet onafhankelijk’ (zondag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen