‘Flikken-herhaling op vrijdag NPO 1 is schemafout’

Geplaatst op ma 06 mei 2019 om 14:00

Het zit tegen het bizarre aan dat NPO 1 al sinds maart herhalingen van Flikken Maastricht uitzendt op vrijdagavond prime time. Dat vindt Angela de Jong, gaf ze vanochtend aan in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Zo’n beetje elke avond is NPO 1 de sterkste tv-zender van Nederland, maar de vrijdagavond geeft het station compléét uit handen. Er is natuurlijk geen hond meer die anno 2019 z’n vrijdagavond opgeeft om voor een tweede keer naar een aflevering van Flikken te gaan kijken.

NPO 1 was afgelopen vrijdagavond niet de eerste, tweede, derde of vierde zender op prime time, maar de nummer vijf (!). Zowel NPO 2, RTL 4, SBS 6 als Veronica deden het beter.

Het verbaast De Jong zeer. “Om om half negen op vrijdagavond met herhalingen van Flikken Maastricht te komen, dat vind ik zo’n ontzettend zwaktebod van de NPO. Het lijkt wel of er iemand een fout heeft gemaakt en er niets voor handen is of zo.

Nu kan de kijker kiezen tussen twee zangshows bij RTL 4 en SBS 6. “Als je dan kijkt denk je: is dat alles wat we kunnen verzinnen op vrijdagavond? Een format wat nu al voor het vierde seizoen loopt op SBS 6 en All Together Now wat echt niet zo heel spannend was?

De Jong vestigt haar hoop op NPO 1. “Ze moeten gewoon met nieuwe afleveringen van óf Flikken Rotterdam óf Flikken Maastricht komen.

Lees ook: NPO 1 op vrijdagavond half negen volledig door het ijs (23 maart)

Foto: Avrotros
23 Reacties op “‘Flikken-herhaling op vrijdag NPO 1 is schemafout’”


 1. Ad

  Nu is Frans Klein nodig met een visie op de vrijdagse tv-avond, en dan is ie er niet!!

 2. zeker weten

  alsjeblieft geen flikken meer op tv, herhalingen van stokoude films word je ook mee dood gegooid, veel waardeloze TV dus

 3. Bep

  Ik als Flikken-fan kijk nu op vrijdagavond naar Dierenkliniek Brabant op RTL5….. je moet wat.Angela heeft helemaal gelijk…. wie verzint dat bij NPO1?

 4. Ernie

  De opvolger heet Polizei Potsdam volgens het schema van Mei.
  Dat lijkt mij ook geen hoogvlieger.

 5. NPO kijker-maandag

  Angela de jong valt in herhalingen.

 6. Jeep

  Je kunt altijd nog 2 voor 12 kijken op dat tijdstip op NPO2 :)

 7. De open K U T van Peter R. z'n vrouw

  Uit het raam flikkeren Maastricht.
  Mijn god wat kunnen die slecht acteren zeg….

 8. De koning van Marokko is een homo

  Als je langer dan 8 seconden naar die foto kijkt moet je lachen en snap jet het. Sjeeeeezus wat slecht.

 9. Mark

  AVROTROS gewoon weer beste van André van Duin / Animal Crackers uit de mottenballen halen. Haalt altijd minimaal 1 miljoen. Flikken hh naar NPO 1 Extra.

 10. Bart

  Angela heeft weer helemaal gelijk. En waren zoveel andere mogelijkheden.

  Morten (nu op NPO3)
  Ik weet wie je bent (was op NPO3 afgelopen najaar. Had daar wat anders gedaan)
  Beau Sejour (serie van Netflix en EEN)
  Undercover (serie van Netflix en EEN)
  De Ridder (Belgische serie)
  Achtereen volgens herhalen De Zaak Menten, Riphagen, Ramses en Johan
  In de aanloop naar de film Penoza herhalen vanaf seizoen 1
  Hollands Hoop herhalen
  Telefilms
  Over water (serie van EEN gebaseerd op de zaak Frank Masmeijer. Is nu te zien op NPO1 extra)
  Wie is de Mol België 2018 en 2019 (2018 er doorheen gejast in een week op NPO1 extra kort geleden)
  Reizen Waes (programma van EEN weggestopt op de vrijdagavond van NPO3)
  Hunted en De Buit (kunnen prima op NPO1 i.p.v. NPO3)

  Genoeg te verzinnen i.p.v. herhalingen van Flikken Maastricht van jaren geleden die in een jaar tijd al 3x zijn herhaald op NPO1 Extra en welke allemaal op NPO Start staan.

 11. NPO kijker-maandag

  Tv-columniste Angela de Jong van het AD vindt het onbegrijpelijk dat de NPO de zondagavond tot de nok toe heeft gevuld, terwijl op vrijdagavond prime time al maanden herhalingen van Flikken worden uitgezonden op vlaggenschip NPO 1. Dat schrijft ze vandaag in de krant.

  Geplaatst op Tue 23 Jan 2018 om 10:30

  Wie is er nu gek NPOI of drammer Angela de Jong.

  Slecht teken als ze haar herhaling nu ook al vergeet.

 12. Suomynona

  De Jong vestigt haar hoop op NPO 1. “Ze moeten gewoon met nieuwe afleveringen van óf Flikken Rotterdam óf Flikken Maastricht komen.”

  Ja hoor Angela, alsof ze bij de NPO zo, hup, even wat nieuwe afleveringen van de plank kunnen pakken :’)

 13. Erik

  Morten had inderdaad prima gepast. mooie serie die meer kijkers verdient dan nu op Ned 3 op zondag.

 14. LLRV

  Zelfs als Angela de Jong iets zegt dat volledig juist is mag ze dat blijkbaar niet zeggen en al helemaal niet herhalen. Herhalen van FM mag natuurlijk wel, al in de zomermaand maart. En net als SBS sterren graag geen kritiek. Alles geld naar de linkse graaiers v. Nieuwkerk, Pauw, Jinek en vriendje van Klein dhr. Paul de L. (eindelijk RTL). Morten is een prettige serie maar de lage kijkcijfers zijn terecht als men het voor geld eerst op NPO Plus $$$ pleurt. Valt op dat dagelijks alle actuele en ”waardevolle” programma’s maximaal op NPO Start worden vastgehouden om ze via de betaalbare weg uit te venten. De P in NPO staat immers voor Poen! Volgend jaar gaat de PO zeker al in februari met zomerstop?

 15. Bart

  @Suomynona Die afleveringen hadden dan klaar moeten hebben of zie mijn reactie van 14:42u. Genoeg mogelijkheden en alles beter dan wat ze nu uitzenden. Frans Klein moet zich kapot schamen. Dat geld overigens ook voor de herhalingen van Ik Vertrek waarmee ze vorige week zijn begonnen op zaterdagavond.

 16. mart

  Weer tv zitten kijken. Kom eens met eigen nieuws. wat is dit voor site!!!

 17. WEST**

  Toch vrij normaal dat er een reeks van Flikken herhaald wordt? Doet avrotros ieder jaar wel een keer.

 18. Wilton

  Zoals zo vaak heb ik de oplossing die blijkbaar iedereen over het hoofd ziet: kijk eens naar de Belgische zenders, Canvas of EEN. Afgelopen vrijdagavond weer nieuwe serie begonnen van Shetlands. Dan vergeet je snel al je sores van 1,2,3,4,5,6.

 19. Tia Layne

  Als ik me niet vergis heeft die laffe fuckface Victor Reinier toch ooit zijn vriendin uit een hotelraam gegooid?

 20. Kijkcijfers

  Beter Mad Men seizoen 7 kunnen uitzenden.
  Al bijna 3 jaar terug dat seizoen 6 op tv was.

 21. Bart

  @West** Omdat ze dat elk jaar doen betekend het nog niet dat het normaal is. Het moet maar eens afgelopen zijn. Helemaal midden in het seizoen op prime time vrijdagavond op het zelfde tijdstip als jaren geleden de eerste uitzending van het betreffende hele seizoen.

 22. StefanV

  Het uitzenden van herhalingen op prime time (buiten de zomermaanden om) is armoedig. Angela de Jong heeft daar gewoon gelijk in.

  Ik snap trouwens ook niet waarom er zo vaak sport als ‘breed entertainment’ op NPO1 is te zien. Zo is Andere Tijden Sport op NPO1 te zien, terwijl het reguliere Andere Tijden op NPO2 wordt uitgezonden.

 23. Cora

  Waarom niet een goede Britse. Serie op prime time job rond middernacht. Ik moet Angela de jong gelijk geven en dat doe ik met grote tegenzin. Ik vind haar zo’n bitch kan nooit lang naar haar luisteren en kijken. Haar hobby is mensen kapot schrijven. Wel eens van opbouwende kritiek gehoord Angela????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.