‘Amsterdam wordt waarschijnlijk gaststad Songfestival’

Geplaatst op vr 17 mei 2019 om 9:40

Het ligt niet voor de hand dat een andere stad dan Amsterdam het Eurovisie Songfestival gaat huisvesten als het liedjesfestijn volgend jaar naar Nederland komt. Dat heeft mediakenner Rob Goossens donderdagavond gezegd in 6 Inside. Onze act Duncan Laurence gaat het Songfestival waarschijnlijk winnen en als dat gebeurt, dan zal de AVROTROS gelijk beginnen met de organisatie van het liedjesfestijn in 2020. Diverse steden hebben zichzelf al aangeboden als gaststad.

Vertegenwoordigers van de RAI en Ziggo Dome in Amsterdam kwamen donderdag aan het woord in 6 Inside, maar eerder boden ook onder meer Ahoy’ in Rotterdam en het MECC in Maastricht zich al aan.

Rob Goossens: “Ik denk dat áls het naar Nederland komt, dat de kans heel groot is dat het in Amsterdam georganiseerd wordt. Wat dat betreft zijn de RAI en de Ziggo Home wel de grote kanshebbers.

Het gaat hoe dan ook veel geld kosten. Het gaat om zo’n 25 miljoen euro, ongeveer drie procent van het jaarlijkse NPO-budget. “De productie wordt uiteindelijk gedaan door de host broadcaster, de winnende omroep. In Nederland zal het sowieso bij de publieke omroep komen te liggen“, zegt Sietse Bakker van de European Broadcasting Union.

Uiteindelijk is de stad de grote winnaar, want daar komen alle delegaties, pers, iedereen die aan het Songfestival meewerkt. In de gaststad gaat al het geld worden uitgegeven. Van de host city wordt dan ook verwacht dat ze iets bijdragen in de kosten van de organisatie.”

Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
50 Reacties op “‘Amsterdam wordt waarschijnlijk gaststad Songfestival’”


 1. M.

  Oh Nederland is de groot winnaar van het songfestival?! Het is mij ontgaan, Jeroen Pauw komt met een special uitzending zondagavond, er worden in Amsterdam plekken ter beschikking gedaan voor volgende jaar. Nou, gefeliciteerd Nederland!!! Doe ff normaal mensen alle, hysterische, hebbezuchtig volk. We hebben de winst nog niet binnen. hou onmiddellijk hiermee op. En stel dat we volgende jaar mogen organiseren dan moet niet in Amsterdam plaatsvinden, we hebben ook nog Rotterdam, Utrecht, Den haag, Arnhem, allerlei andere aantrekkelijk steden voor dit festijn. Mensen in het buitenland denken dat Nederland alleen Amsterdam is. Amsterdam verkoopt zichzelf.

 2. Mono

  Gewoon lekker Ahoy Rotterdam, joh. In Amsterdam staan ze geloof ik niet te springen om meer toeristen.

 3. Leni

  Heuh?? Eerst maar ‘even’ winnen toch??

 4. Gwendolyn

  Rotterdam is leuker.

 5. Zo ist, en niet anders.

  Hou toch op met dat domme gepraat, bijna iedereen doet net alsof Nederland al gewonnen heeft.
  Wacht eerst maar eens af, en NA het songfestival zullen we eens verder praten.

 6. Le Grand Petit

  Belachelijk, is maar één geschikte locatie voor: Cars Jeans stadion van ADO Den Haag.

 7. Werelds

  Wereldprimeur!

 8. Dennis

  Even met beide benen op de grond aub. Hoe vaak gebeurt het niet dat de favoriet bij de bookmakers niet wint. Eerst zien of we winnen en dan pas dit soort acties naar buiten brengen…

 9. Enzo Voorthuijsen

  We hebben nog niet eens gewonnen en de RAI loop al vol.

 10. Mark van

  maastricht

  amsterdam heeft deze aandacht juist niet nodig gezien de overkill van toeristen

 11. anymousin

  Als 1ste laten we maar eerst eens zien te winnen.

  Maar als we dan toch aan het speculeren zijn dan zou MECC Maastricht ook een optie kunnen zijn.

 12. Kato

  Eerst maar eens zien te winnen.
  Ik vind ahoy dan heel geschikt. Bij Ziggo dome en rai loopt het snel vast en de kosten van alles in amsterdam zijn hoger dan in de andere plaatsen

 13. Michiel

  De media in Nederland zal het nooit leren. Laten we gaan nadenken over locaties, nadat we hebben gewonnen. Door dit soort arrogantie krijg je toch eigenlijk het gevoel dat het misschien beter is dat Nederland niet wint. Er is niks mis mee om te vieren dat je gewonnen hebt, maar dan moet je wel al gewonnen hebben.

  Of het is gewoon Nederlands beurt om te winnen en het hele songfestival is één grote corrupte bende. Wie weet? Toch wel raar hoe positief er in de internationale media gereageerd wordt op Duncans liedje. Niks mis met het nummer, maar zo goed is het nou ook weer niet. Lijkt bijna alsof de media ons moet overhalen om het liedje goed te vinden, zodat het niet vreemd lijkt wanneer Nederland wint. /aluhoedje

 14. Donald Dumb

  Ach ach. Ajax dacht ook al weken van te voren de finale te halen van Champions league…
  Nu hoop ik helemaal dat Nederland niet wint. Hoogmoed komt voor de val. En dan zal er bekant een dag van rouw worden gehouden. En dan al die gezichten van al de kenners. En die collectieve verontwaardiging…

 15. Sjaak

  Nederland wordt nummer 2, Australië wint. Kan volgend jaar iedereen een leuk triptje maken.

 16. xandertje

  Klagend Nederland is al weer wakker. Als er niet van te voren over nagedacht wordt hadden jullie gezegd ‘Je zag toch aankomen dat hij ging winnen, waarom is er niet eerder over nagedacht’.

  Er moet trouwens gewoon extra geld vanuit het Rijk komen. Het is een marketingkans voor Nederland. AUB geen gezeur over een paar miljoen min of meer.

 17. Peacock and Whitemen

  Rob Goossens: low budget columnist

 18. Ome Joop

  Ik lees net dat Duncan Laurence volgende week woensdag langs mag komen op Paleis Noordeinde voor de een koninklijke onderscheiding in verband met het winnen van het sonfestival.

 19. Paul Lamote

  Sinds wanneer heeft Duncan al gewonnen?

 20. Joris Agema

  Wat een enorme Nederlandse discussie…

 21. Doge

  Such grachten, many voorbarig, so news…

  Wow.

 22. Ron

  Wat een misplaatst opportunisme. Duncan gaat niet winnen, het wordt Zweden, Australië of een andere gevaarlijke outsider…

 23. Kickel

  Laten we de dingen niet jinxen. Eerst winnen.

 24. Ome H

  Zandvoort, entertainment rondom de f1 😁

 25. alexh

  Haha wat een zure reacties hier, het kan toch geen kwaad om een beetje te speculeren. Best leuk :). Als Duncan niet wint, ook prima.

  Ik stem gewoon voor de Ziggo Dome – niks mis mee.

 26. Roen

  Effe he.. Dus nu mogen we niet vooruit denken van iedereen, maar toen Ajax de halve finale nog moest spelen dacht iedereen al na over de huldiging voor na de finale. En dat was wel allemaal heel begrijpelijk en kon wel. Dus

 27. N

  @alexh

  De ziggo dome zou ideaal zijn.
  Treinreizen vanuit europa naar Eurovision,
  Vliegreizen met direct een rit naar Amsterdam.

  En aangezien de NPO al aardig wat spul heeft staan (voor NOS live uitzendingen) en de rest kan huren, kunnen we er aardig aan verdienen als we het nuchter aanpakken.

 28. Jantje

  Zullen we ons eerst niet eens druk maken over de huldiging van Ajax na het winnen van de championslegue?

 29. Erik

  Bizar. Vond het optreden van Duncan teleurstellend. Hij deed het prima maar de belichting, act en de lamp waren niet best. Je kon Duncan amper zien zo overbelicht was de act.

 30. Ron

  Het was zeker ook geen goed optreden. Het was onverstaanbaar vaak, regie vond ik tenenkrommend. Wanneer zetten ze die Belgische regisseur nou eens aan de kant en kiezen ze voor iemand die het wel snap, David Griffhorst.

 31. Asjemenou

  Ik vind het WTC Expo in Sybrandts stadje een geschiktere locatie

 32. Robson

  Hahahahahahha begint steeds lachwekkender te worden in dit land, we zijn met zn allen goed van het padje zo langzamerhand, dit land glijd steeds verder af

 33. Dominee Bonk

  Ik wil dat Duncan voor het zingen uit mijn kerk gaat. Amen, God hebbe uw ziel.

 34. Mark

  Amsterdam was al bezig met de voorbereidingen voor de huldiging van Ajax op 2 juni. Hahahahaha….

 35. Elizabeth

  Het is nog lang geen gelopen race voor Duncan…

 36. Umfufu

  Doe eerst eens winnen.

 37. aammehoela

  We moeten inderdaad eerst maar eens zien te winnen. Zweden, Rusland ook zo maar kanshebbers. Zelf vond ik het liedje van Noordmacedonie (kwam na Duncan) ook prima. Het niveau was inderdaad veel beter. Misschien beter om de top 10 voorlopig door te laten gaan en via een systeem van waardering eventueel af te wijken. Dan bv. op dinsdag top 5 door en gisteravond de top 15 door. Het verschil was wel heel erg groot. Vergelijk Zweden met San Marino……………

 38. aammehoela

  Wat ik nog wilde zeggen is dat mocht Nederland winnen weer allerlei nieuwtjes komen over de presentatie. Gewoon niet doen, laat Emma Wortelboer het maar doen. Kan ze best!

 39. aqua

  Eerst maar eens zien of het gehaald wordt .
  Ikzelf zou niet inzetten op Duncan.

 40. peter

  Albanië gaat winnen die hebben een lied over vluchtelingen :D

 41. aqua

  2e plaats is beter de eerste plaats kost klauwen vol met geld .

 42. 8

  Ja hoor, NL wint. We hebben de Champions Leage toch ook gewonnen …….

 43. 8

  Next year : SYDNEY !!!!!!!!!!

 44. Sven L.

  Inhoudelijk:

  Is de RAI groot / hoog genoeg? Ziggo zou qua beleving de meest voor de hand liggende zijn. Sowieso Amsterdam lijkt me. In die stad wordt elk jaar ook het concert gehouden voorafgaand aan ESC. Hotels, luchthaven, algehele capaciteit cq infrastructuur is gewoon beter op orde daar.

  Je moet er toch niet aan denken dat het hele circus in Maastricht moet verblijven?

 45. Sven L.

  :8

  Sydney haha. Dat mag helemaal niet. Mocht AUS het (ooit) winnen, wijzen zij een land aan in Europa waar het wordt gehouden. Dat zal ongetwijfeld in het VK zijn dan.

 46. Bert

  RAI en Ziggodome zijn ideale locaties, ga weg met die dorpen maastricht enzo in amsterdam ligt de luchthaven in de buurt en goed ov en genoeg hotels

 47. Ernst

  De stoerste stad van Nederland…..ROTTERDAM!!!! AUB geen Maastricht, Zwolle of en een ander klein stadje. Heel europa en ver daar buiten kijken mee. Dus ga niet bezuinigen en laat de wereld maar zien dat we een fantastisch mooi land zijn. Laat die leeuw nog maar is brullen!! Word wel weer is tijd toch?!

 48. Pakalu Papito

  Klein stadje? Heb je weleens naar je eigen stadje gekeken en ben je toevallig ook weleens in Los Angeles, Mumbai, Sao Paulo of Tokyo geweest ter vergelijking?

  Met je kleine stadje :D

 49. Ernst

  Je bedoelt Tokio, achterlijke randdebiel!

 50. Cap

  Haha, Rotterdam de stoerste stad? Wel de lelijkste. Dan liever een mooie stad zoals Maastricht eof n Zwolle die er niet zo nodig modern (lees: oerlelijk) uit willen zien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.