‘Amsterdam wordt waarschijnlijk gaststad Songfestival’

Het ligt niet voor de hand dat een andere stad dan Amsterdam het Eurovisie Songfestival gaat huisvesten als het liedjesfestijn volgend jaar naar Nederland komt. Dat heeft mediakenner Rob Goossens donderdagavond gezegd in 6 Inside. Onze act Duncan Laurence gaat het Songfestival waarschijnlijk winnen en als dat gebeurt, dan zal de AVROTROS gelijk beginnen met de organisatie van het liedjesfestijn in 2020. Diverse steden hebben zichzelf al aangeboden als gaststad.

Vertegenwoordigers van de RAI en Ziggo Dome in Amsterdam kwamen donderdag aan het woord in 6 Inside, maar eerder boden ook onder meer Ahoy’ in Rotterdam en het MECC in Maastricht zich al aan.

Rob Goossens: “Ik denk dat áls het naar Nederland komt, dat de kans heel groot is dat het in Amsterdam georganiseerd wordt. Wat dat betreft zijn de RAI en de Ziggo Home wel de grote kanshebbers.

Het gaat hoe dan ook veel geld kosten. Het gaat om zo’n 25 miljoen euro, ongeveer drie procent van het jaarlijkse NPO-budget. “De productie wordt uiteindelijk gedaan door de host broadcaster, de winnende omroep. In Nederland zal het sowieso bij de publieke omroep komen te liggen“, zegt Sietse Bakker van de European Broadcasting Union.

Uiteindelijk is de stad de grote winnaar, want daar komen alle delegaties, pers, iedereen die aan het Songfestival meewerkt. In de gaststad gaat al het geld worden uitgegeven. Van de host city wordt dan ook verwacht dat ze iets bijdragen in de kosten van de organisatie.”

Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen