‘Te weinig aandacht voor Notre Dame op Nederlandse tv’

De Nederlandse televisie heeft op maandagavond veel te weinig aandacht besteed aan de Notre-Dame, de Parijse kathedraal die gisteren zwaar is beschadigd door een brand. Dat vindt tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad. Terwijl de sociale media ontploften, gebeurde er op de mainstream media vrij weinig. “Niks in M, een paar minuten in het Journaal, een verslag in Nieuwsuur en louter enige sprakeloosheid in Pauw. Voor de brand in Parijs moest je niet bij de NPO zijn.”

Het viel echt tegen, vindt Fortuin. “Ik weet dat het niet eerlijk is om de reguliere Nederlandse televisie te vergelijken met grote internationale nieuwszenders, maar ik had dinsdag urenlang het idee dat ik mij op een andere planeet bevond dan de Nederlandse tv.”

Fortuin wilde ‘koortsachtig achterhalen’ wat er in Parijs gebeurde. Het nieuws brak even voor 19.00 uur. Toen begon M, maar die talkshow stond er niet bij stil. En dat terwijl je op CNN en bij de BBC kon zien dat de vlammen de toren in vlogen, klaagt Fortuin.

Het Achtuurjournaal behandelde het nieuws in vier minuten, aldus Fortuin, en Nieuwsuur in tien minuten. “Kort voor Pauw werd in een extra journaaltje gemeld dat de structuur van de kerk waarschijnlijk gered was, maar in de talkshow kwam de presentator niet verder dan aan zijn gasten kort te vragen hun sprakeloosheid te verwoorden.

Al met al moest de tv-kijker in ons land genoegen nemen met een ‘schraal aanbod van brandend nieuws’, besluit Fortuin.

De column van Arjen Fortuin kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: Twitter

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen