Claudia de Breij hangt chagrijnige lesbienne uit

Geplaatst op Tue 16 Apr 2019 om 10:15

De reden dat de l’HOMO dit jaar zo’n brave cover heeft – Everon Jackson Hooi, Claudia de Breij en Valentijn de Hingh staan volledig gekleed op de cover – is Claudia de Breij. Ze heeft de chagrijnige lesbienne uitgehangen. Dat heeft ze maandag gezegd in RTL Boulevard. De Breij heeft jarenlang met een teleurgesteld gevoel naar de covers van de l’HOMO gekeken. Ze vond het blad nooit inclusief genoeg, omdat de focus volgens haar te veel lag op homoseksuele mannen.

Er is echter zo veel meer gay, aldus De Breij. “Ik heb een beetje de chagrijnige lesbienne uitgehangen. Ik was bij Linda’s Zomerweek en daar zat ik een beetje te bitchen van: ‘Waarom maak je niet een keer de Lesbo? Of de Trans?’ Het gaat erom dat iederéén weet: ‘O, ik mag gewoon zo zijn!‘”

Ze is tevreden over de covershoot met Everon en Valentijn. “Het grappige was: ik wist niet hoe de anderen keken. Toen zag ik de foto’s en zag ik dat we allemaal die blik hadden van: o ja? Dus kennelijk voelen we allemaal wel degelijk van: hier moeten we even iets neerzetten, hier is stelling te nemen.”

Arie Boomsma: “Claudia heeft echt een beetje ruzie geschopt met Iebele van der Meulen, de hoofdredacteur van het blad. Het was in een kleedkamer met een wijntje erbij. De mensen eromheen dachten: wow, dit loopt uit de hand. Toen heeft ze gezegd: ‘Waarom alleen voor homo’s!’ Nu hebben ze besloten om echt een regenboog op de cover te zetten.”

Al met al is de l’HOMO dit jaar veel minder seks. De Breij bij LINDA: “Het zit zo gauw in extreme intimiteit. Het gaat niemand iets aan waar ik opgewonden van raak, want daar zit het dan op een gegeven moment.”

Foto: l’HOMO
26 Reacties op “Claudia de Breij hangt chagrijnige lesbienne uit”


 1. Michel

  Het blad heet l’HOMO en zij vraagt zich af: waarom alleen homo’s? Gaat ze straks eisen dat er een ballerina op de cover van Voetbal International gaat staan? Voor sommige mensen is het ook nooit goed.

 2. Bep

  Eens kijken wie hieronder nog veel chagrijniger uit de hoek gaan komen… ;-)

 3. Dries

  Ik dacht dat de Holland Herald het meest toonaangevend was voor de niet-hetero.

 4. L.

  Ze heeft zeker wel een punt. Het hoeft ook niet allemaal bloot enzo te zijn want dan wordt de nadruk weer daar te veel op gelegd.

 5. Minder of Mirjam

  Volgens mij betekent homoseksualiteit dat een persoon zich aangetrokken voelt tot een persoon van hetzelfde geslacht. Dit slaat dus op mannen die op mannen vallen maar ook op vrouwen die op vrouwen vallen. Alleen wordt er in de maatschappij vaak over homoseksualiteit gesproken bij mannen en over lesbiennes bij vrouwen.

 6. Beau ter Ham

  Inderdaad Lesbiennes praten alles kapot.

 7. Onbekend

  Topfotograaf: ‘Naaktfoto Thierry Baudet voor L’HOMO genomen’

  https://wnl.tv/2018/08/02/topfotograaf-naaktfoto-thierry-baudet-kan-best-voor-lhomo-genomen-zijn/

 8. A. Tempelman

  Chapeaumo!

 9. anymouse

  @Pong, tjonge, wel erg snel op je pik getrapt.

 10. Kickel

  Ze heeft wel gelijk. Sowieso stonden er meestal hetero’s op de cover die voor de gelegenheid gay deden. Dat vond ik altijd zo stom en beledigend.

 11. Kim Jong-un-dos-tres

  L’HOMO koos voorheen duidelijk voor de strategie zich te richten op mannelijke gays en niet de vrouwen. Nu is er een omslag. Zou dat vanuit commercieel oogpunt zijn? Bredere doelgroep bereiken, dus ook lesbiënnes en heteroseksuele meekijkers? Dat trekt vast kapitaalkrachtiger adverteerders.

 12. Pong

  Bep, mond dicht! Hou je schaаmlippen!

 13. Vanessa

  Ik hang liever de vlag uit.

 14. Sport

  Dat mens is sowieso een brok chagrijn, dus waarom ze het moet spelen is mij een raadsel.

 15. Sven L.

  Ze heeft gelijk. Homoseksualiteit is meer dan alleen een stel mooiboys.

 16. Onbekend

  Topfotograaf: ‘Naaktfoto Thierry Baudet voor L’HOMO genomen’

 17. Onbekend

  http://tinyurl.com/yxsd743q

 18. Bart

  De Breij wil dus graag overal maar etiketjes op blijven plakken. Ja als dit soort mensen voorop lopen in de strijd voor meer acceptatie en dat men het als normaal gaat zien dan is alle moeite te vergeefs. Dan is de manier van Johan Derksen beter.

 19. mark2

  doodzonde! was een leuk blad! lekkere covers. heel; crue gezegd zit je als homo man, niet te wachten oo lesbische poses en andersom ook niet lijkt me!

 20. MC Ho en Ltd.

  Topfotograaf: ‘Foto Jesse Klaver in eikeltjespyjama voor Donald Duck genomen’.

 21. Jamai

  Wel jammer dat ik opnieuw gepasseerd ben voor de cover maar hopelijk volgend jaar. Liefst samen met Douwe Bob en Koos van Plateringen!

 22. liefkleinhertje

  Als die paardenbek gaat lachen is gelijk het hele blad gevuld om over dat tandvlees van deze paardenbek maar te zwijgen.
  Deze paardenbek zal wel weer binnenkort in een TV programma verschijnen waar ze weer zielig (of probeert leuk te zijn maar dat is hier het zelfde) gaat lopen doen.
  Ook zal ze zeker de deugzeug gaan uithangen want dat moet je wel doen als je bij de VARA op de loonlijst staat ,ook al presteer je niets.

 23. Lies

  @liefkleinhertje: doeslief.
  Of zit je een taakstraf uit bij een kinderboerderij?

 24. lafk*thertje

  Degene die steeds weer zielig doet, ben ikzelf. Maar integenstelling tot De Breij krijg ik er niet voor betaald, boehoehoe!

 25. Sport

  Inderdaad @liefkleinhertje.

 26. Connie Coomen

  Tuurlijk is homosexualitiet meer dan alleen mannen die op mannen vallen. Maar L’Homo was het beste gay tijdschrift voor mannen wat nu om zeep is geholpen. De interesses van lesbo’s en homo’s ligt zoooooo ver uit elkaar, dat kun je onmogelijk combineren in 1 tijdschrift. Nu is het gewoon een Linda over homosexualitiet. Eeuwig zonde dit, dus volgend jaar een aparte L’homo en aparte L’lesbo als zij ook een eigen blaadje willen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.