RTL 5 trekt stekker uit talkshow Robert Jensen

RTL 5 trekt de stekker uit de slecht bekeken talkshow van Robert Jensen. De presentator rekent op een definitief afscheid van de traditionele televisie en verhuist zijn activiteiten naar Jensen.nl. Dat vertelde de presentator dinsdag in de allerlaatste aflevering, die 122.000 kijkers (2,6 procent) trok. De talkshow van Jensen trok zó weinig kijkers dat een vervolg al snel uitgesloten was. “Dit is de allerlaatste aflevering na 24 weken Jensen“, gaf de talkshowhost aan in de slotaflevering.

Jensen is tevreden dat hij zo veel maanden een politieke talkshow heeft kunnen maken. “Ik kan je vertellen: het was een heel gedoe om dit überhaupt op de buis te krijgen. Ik denk dat jullie dat wel een beetje kunnen begrijpen. Ik wilde namelijk echt dolgraag een talkshow doen met een niet-links geluid.”

Aanvankelijk klopte Jensen bij omroep WNL aan. “Ik ben eerst bij de publieke omroep langsgegaan. Daar hebben ze me lang aan het lijntje gehouden en daar kwam ik natuurlijk niet doorheen. Uiteindelijk ben ik bij RTL terechtgekomen. Dat was ook niet makkelijk, maar ze hebben toch de moed gehad om dit op de buis te brengen. Ik ben ze daar altijd dankbaar voor.”

Wat heeft Jensen geleerd in deze 24 weken? “Ten eerste dat mensen zó dankbaar zijn dat dit geluid op de traditionele media te horen is. Als ik een euro zou krijgen voor de keren dat mensen mijn show een verademing hebben genoemd, dan was ik echt miljardair geweest. De frustratie van mensen dat dit geluid zo weinig te horen is in de traditionele media is overduidelijk bewezen en aanwezig.”

Blij

Jensen somde daarna op waar hij allemaal blij mee is. “Ik ben blij dat ik eindelijk een keer de climate-change-discussie op een andere manier besproken heb op de ouderwetse televisie, want dat was nodig. Geef toe. Heb je dit de afgelopen twintig jaar dit ergens zo gezien op tv?

En: “Ik ben blij dat het zo is een keer gesproken is en ik ben ook blij dat ik de linkse indoctrinatie in het onderwijs veelvuldig behandeld heb. Het heeft veel leerlingen die zich onderdrukt voelden gesterkt om voor zichzelf op te komen.”

Ik ben ook blij dat we hier de afgelopen weken hele gevoelige onderwerpen op een relaxte, open manier hebben besproken, waardoor je erachter komt dat we met z’n allen eigenlijk veel dichterbij staan dan ons voorgespiegeld wordt.”

En waar ik ook blij mee ben is dat we bewezen hebben dat je een politieke entertainmenttalkshow kan maken waar er veel gelachen wordt. Het hoeft niet zo zwaar en zuur te zijn de hele tijd. Ik heb ook bewezen dat de NPO er compleet naast zit door ons door de strot te douwen dat alleen politiek correcte mensen een monopolie hebben op humor, zoals deze gast, deze linkse-luller-rechtse-vuller (toont Youp van ’t Hek), of nog erger: dit (toont Claudia de Breij, red.). Och! Ik kan nog een stapje erger gaan (toont Freek de Jonge, red.). Ik kan nóg erger: deze man (toont Dolf Jansen, red.).

Jensen.nl

De talkshowhost gaat nu door op internet. “Al met al komt deze talkshow hier na 24 aflevering tot zijn einde. Het zou heel goed kunnen zijn dat dit de laatste keer is dat jullie mij zien in deze vorm op de traditionele televisie. Je weet het nooit. Maar het is overduidelijk dat ik de afgelopen zeven maanden tegen de stroom in heb gezwommen hier. Maar het betekent niet dat ik ga stoppen. Sterker nog: dit is echt voor mij een begin.”

Het geluid dat wij hier vertellen, het licht dat wij hier laten schijnen, daar ga ik mee door. Ik heb een nieuwe website gelanceerd: Jensen.nl. Ik blijf commited, ik ga niet de komende twee jaar op een strand zitten. En waarom? Omdat ik dit echt persoonlijk heel erg belangrijk vind.”

Ik wil jullie bedanken voor de afgelopen 24 weken. Het was lachen, het was me een eer en ik hoop dat jullie me komen opzoeken. Dank jullie wel.”

RTL

RTL bevestigt dat het programma van Jensen stopt. De lage kijkcijfers zijn de reden. “Hij heeft een trouwe schare fans meegebracht die wekelijks afstemmen op het programma, maar helaas is die groep niet groot genoeg en blijft groei van de fanbase uit.”

Het afscheid van Jensen:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen