RTL 5 trekt stekker uit talkshow Robert Jensen

Geplaatst op wo 24 apr 2019 om 9:05

RTL 5 trekt de stekker uit de slecht bekeken talkshow van Robert Jensen. De presentator rekent op een definitief afscheid van de traditionele televisie en verhuist zijn activiteiten naar Jensen.nl. Dat vertelde de presentator dinsdag in de allerlaatste aflevering, die 122.000 kijkers (2,6 procent) trok. De talkshow van Jensen trok zó weinig kijkers dat een vervolg al snel uitgesloten was. “Dit is de allerlaatste aflevering na 24 weken Jensen“, gaf de talkshowhost aan in de slotaflevering.

Jensen is tevreden dat hij zo veel maanden een politieke talkshow heeft kunnen maken. “Ik kan je vertellen: het was een heel gedoe om dit überhaupt op de buis te krijgen. Ik denk dat jullie dat wel een beetje kunnen begrijpen. Ik wilde namelijk echt dolgraag een talkshow doen met een niet-links geluid.”

Aanvankelijk klopte Jensen bij omroep WNL aan. “Ik ben eerst bij de publieke omroep langsgegaan. Daar hebben ze me lang aan het lijntje gehouden en daar kwam ik natuurlijk niet doorheen. Uiteindelijk ben ik bij RTL terechtgekomen. Dat was ook niet makkelijk, maar ze hebben toch de moed gehad om dit op de buis te brengen. Ik ben ze daar altijd dankbaar voor.”

Wat heeft Jensen geleerd in deze 24 weken? “Ten eerste dat mensen zó dankbaar zijn dat dit geluid op de traditionele media te horen is. Als ik een euro zou krijgen voor de keren dat mensen mijn show een verademing hebben genoemd, dan was ik echt miljardair geweest. De frustratie van mensen dat dit geluid zo weinig te horen is in de traditionele media is overduidelijk bewezen en aanwezig.”

Blij

Jensen somde daarna op waar hij allemaal blij mee is. “Ik ben blij dat ik eindelijk een keer de climate-change-discussie op een andere manier besproken heb op de ouderwetse televisie, want dat was nodig. Geef toe. Heb je dit de afgelopen twintig jaar dit ergens zo gezien op tv?

En: “Ik ben blij dat het zo is een keer gesproken is en ik ben ook blij dat ik de linkse indoctrinatie in het onderwijs veelvuldig behandeld heb. Het heeft veel leerlingen die zich onderdrukt voelden gesterkt om voor zichzelf op te komen.”

Ik ben ook blij dat we hier de afgelopen weken hele gevoelige onderwerpen op een relaxte, open manier hebben besproken, waardoor je erachter komt dat we met z’n allen eigenlijk veel dichterbij staan dan ons voorgespiegeld wordt.”

En waar ik ook blij mee ben is dat we bewezen hebben dat je een politieke entertainmenttalkshow kan maken waar er veel gelachen wordt. Het hoeft niet zo zwaar en zuur te zijn de hele tijd. Ik heb ook bewezen dat de NPO er compleet naast zit door ons door de strot te douwen dat alleen politiek correcte mensen een monopolie hebben op humor, zoals deze gast, deze linkse-luller-rechtse-vuller (toont Youp van ’t Hek), of nog erger: dit (toont Claudia de Breij, red.). Och! Ik kan nog een stapje erger gaan (toont Freek de Jonge, red.). Ik kan nóg erger: deze man (toont Dolf Jansen, red.).

Jensen.nl

De talkshowhost gaat nu door op internet. “Al met al komt deze talkshow hier na 24 aflevering tot zijn einde. Het zou heel goed kunnen zijn dat dit de laatste keer is dat jullie mij zien in deze vorm op de traditionele televisie. Je weet het nooit. Maar het is overduidelijk dat ik de afgelopen zeven maanden tegen de stroom in heb gezwommen hier. Maar het betekent niet dat ik ga stoppen. Sterker nog: dit is echt voor mij een begin.”

Het geluid dat wij hier vertellen, het licht dat wij hier laten schijnen, daar ga ik mee door. Ik heb een nieuwe website gelanceerd: Jensen.nl. Ik blijf commited, ik ga niet de komende twee jaar op een strand zitten. En waarom? Omdat ik dit echt persoonlijk heel erg belangrijk vind.”

Ik wil jullie bedanken voor de afgelopen 24 weken. Het was lachen, het was me een eer en ik hoop dat jullie me komen opzoeken. Dank jullie wel.”

RTL

RTL bevestigt dat het programma van Jensen stopt. De lage kijkcijfers zijn de reden. “Hij heeft een trouwe schare fans meegebracht die wekelijks afstemmen op het programma, maar helaas is die groep niet groot genoeg en blijft groei van de fanbase uit.”

Het afscheid van Jensen:

Foto: RTL
87 Reacties op “RTL 5 trekt stekker uit talkshow Robert Jensen”


 1. Steven

  Het is een grof schandaal. Nu moeten we weer luisteren naar het linkse geluid dat overal wordt gepropagandeerd. Terwijl de verkiezingen duidelijk maken dat Nederland niet bestaat uit linkse wegkijkers, maar uit rechtse helden die opkomen voor ons vaderland en onze tradities. Een beetje publieke omroep speelt daar op in, in plaats van lafjes de Jinkes en Pauws aandacht te geven. Ik blijf je volgen Jensen, en waarschijnlijk tot in de politiek. Ook daar zal je snel succes hebben!

 2. Michiel

  “Ik heb ook bewezen dat de NPO er compleet naast”… Alleen een beetje jammer dat de kijkcijfers toch echt een heel ander beeld geven. Geen mens zit te wachten op deze Nederlandse FoxNews creep. Nani?

 3. Baron

  Tof. Ik heb geen televisie maarrr wel Internet. Kan ik eindelijk meer zien dan alleen die clipjes op YouTube.

 4. Wolllter

  Jammer!

 5. Baron

  Overigens was dit volledig te verwachten met Peter Kuttekop als programmaleider.

 6. Umfufu

  En worden de kijkcijfers nog steeds gemeten met die vooroorlogse kastjes ?

 7. Bessie

  Tja onderschat de wraakgevoelens van nichten in directies niet.

 8. Ome H

  Was genante tv.

 9. Ano

  Zelden zoiets slechts gezien. Waarom zijn rechtse opiniemakers doorgaans zo ontzettend slecht? Niet dat linkse opiniemakers om naar huis te schrijven zijn, maar Mensen was een nieuw bedenkelijk dieptepunt.

 10. Bessie

  Mensen zijn inderdaad vaak dieptepunten. Die mening deel ik met je.

 11. ★★Onbekend💥💥

  122.000 kijkers dat kan ook niet kost geld.

 12. Laurens

  Geef hem een show op vrijdag na VI, geen politiek geneuzel, verwerk Ab Normaal in de show. Past perfect bij Veronica en na VI!

 13. Curryworst

  Ik wou dat Talpa de ba llen had om hetzelfde te doen met het zieltogende 6Inside.

 14. M

  Whahaha, Jensen die het slachtoffer gaat uithangen met zn “tegen de stroom in zwemmen”.

  Kritiekloos allerlei rechtse gekkies laten horen of zien mag het predikaat “rechtse talkshow” niet hebben, maar dat blijkt men maar steeds te vergeten.

  Nederland zit totaal niet op dit soort domme onzin voor debielen te wachten. Behalve een handjevol boze, gefrustreerde witte mensen met een IQ van maximaal 20.

 15. Robert

  Heel goed die grote bek van de buis!

 16. Frits

  Was geen fan van zijn show, beetje te melig. Maar toch jammer dat het stopt.
  Ben wel benieuwd wat hij nu nog meer gaat doen op het internet, zijn podcast is inhoudelijk vaak wel sterk dus hij weet echt wel waar hij over praat.

 17. Hetty Hottemetot

  De populistische pad is dan ook sinds lang over zijn houdbaarheidsdatum heen. Zijn show was even leuk. In 2001.

 18. Anna

  Hij kan vast wel in een circus terecht.
  Als clown Huiliehuilie.

 19. Robert

  Wat mij betreft altijd goed eens een ander geluid te horen, maar van velen schijnt dat niet te mogen.

 20. Meint

  Wat een nonsens reacties weer…

  Als Jensen een fatsoenlijke show had gemaakt, die door voldoende kijkers gewaardeerd wordt zou RTL er gewoon mee door zij gegaan.

  Dit heeft niks te maken met links of rechts, met een homofiele directeur of een of ander raar complot, dit komt doordat Robert Jensen gewoon een hele slechte presentator is.

  Ik luister regelmatig naar WNL op de radio en die laten ‘zien’ hoe het wel moet. Informatief, duidelijk zonder dom gebral. Die vinden zichzelf niet belangrijker dan het geven van een degelijke rechts geluid.

 21. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  iedereen heeft een mening, dat blijkt toch maar weer.

 22. Ellen

  @Meint: ligt niet aan Robert, want die kan wel presenteren. Het programma stond compleet verkeerd geprogrammeerd.
  Zender, dag, tijdstip, driemaal fail.

 23. Huiskamer

  Iedere week is er al jensenpodcast.nl
  Heerlijk. Even de doortrapte omroep-systeem analyseren.

 24. Broekhoest

  De dag waar je op kon wachten….
  Een totaal-idioot die van de buis af word gehaald.

 25. Huiskamer

  https://jensenpodcast.nl/

 26. ★★Onbekend💥💥

  Als er bijna niemand kijkt hoef je het ook niet uit te zenden, de kijkers vinden het wel als er voetbal is vinden ze het ook.

 27. Roland

  Mensen die een hekel hebben aan links, dus aan Volkskrant, NPO etc. kijken sowieso geen televisie. Dus TV is niet het juiste medium voor Jensen.

 28. Ellen

  @Onbekend: voetbal op RTL 5?
  Welterusten!

 29. Hallo

  Kijkers zitten niet meer te wachten op Jensen, dat hebben de kijkcijfers wel bewezen.

 30. Angela

  Eindelijk zijn we weer verlost van die zelfingenomen blaaskaak die alles wat hem niet bevalt meteen links noemt. Hoezo demonisering. Goede zet van RTL!

 31. Lieke van Lexmond Lover

  Mensen zitten niet te wachten op dat rechtse gezeur bij Jensen, gisteren was alweer Baudert te gast en laatst ook al 2 x Wilders!
  Gelukkig hebben we Pauw nog die laat tenminste een links geluid horen die men ook graag ziet.
  Weg met dat rechtse gezever!

 32. b

  Rechts is niet erg net zo min als links maar het rechts wat Jensen laat horen is iets wat maar weinigen aan hangen . Te extreem is nooit goed . Lekker op internet verder laten gaan in zijn eigen bubbeltje met zijn mede bubbelaars.

 33. ton

  Robert,
  Je hebt het goed gedaan.
  Ik hoop jou terug te vinden bij Veronica.

 34. ★★Onbekend💥💥

  Ellen ik heb het niet over RTL 5, voetbal wordt op verschillende zenders uitgezonden de kijker weet echt wel welke zender.

 35. Smash

  Kom op! Jensen naar Veronica en snel! (heeft ook ervaring met radio ;-) )

 36. EdHart

  Ik hoop hem terug te zien op Veronica of zo.

 37. Later

  Peter van der Vorst heeft ingegrepen

 38. Melken VII

  Eén troost, het lag niet aan rechts en niet aan links. Het komt helemaal op het conto van dhr. Jensen. Zo vreselijk voorspelbaar en zo irritant met zijn rare stemmetjes. Zelfs Baudet zat er gisteren wel erg ongemakkelijk bij.

 39. Leo

  Die dikke deed ’t gewoon verschrikkelijk slecht.
  En nu is het de schuld van alles en iedereen, behalve die van zichzelf.
  Hij bevindt zich al jaren in zijn nadagen, het wordt tijd dat hij eens bij zichzelf te rade gaat en een aantal dingen aan zichzelf gaat doen. Geestelijk en lichamelijk.
  Dwangmatig liegen over eigen prestatie, wordt niemand wijzer van.

 40. Karel

  Jensen is blijven plakken in z’n puberjaren, het enigste wat gegroeid is zijn buik en zijn narcisme.

 41. Bessie

  het enigste…..toen stopte ik met lezen

 42. Rutger

  Mooi! lekker 30 views pakken op je website Jensen, men zit gewoon niet op je te wachten.

 43. Ron

  Mooi zo. Dit was niet te handhaven, zowel de persoon Jensen niet als ook de lage kijkcijfers. Goed zo Peter!

 44. Bep

  Enge,onbeschaafde,griezelige man.Peter bedankt!

 45. Ron

  Gaat lekker als je de website van Jensen.nl wil bezoeken: Waarschuwing: mogelijk beveiligingsrisico…

 46. Remi

  “Jensen” is het meest relevante politieke televisie-programma sinds járen.

 47. Roger

  Erg jammer dat het stopt.
  Show was een verademing ten opzichte van al die politiek correcte engnekken van de staatsomroep

 48. Joris Agema

  Bla bla bla.. het ligt aan iedereen maar niet aan mijn slechte werk…. bla bla bla… links is slecht… bla bla bla…. rechts heeft wel gelijk….. bla bla bla…. en ik weet meer over hoax klimaat….. bla bla bla… en ik ga me weer lekker vol eten… bla bla bla….

 49. Porky

  Dat bla bla bla doen kinderen in groep 7 van de basisschool. Dan is het nog leuk. Probeer eens met volwassen taalgebruik je mening duidelijk te maken.

 50. Joop55

  Jensen kan beter de nieuwe stem van Meneer de Uil worden, zijn talkshow doet daar niet aan onder.

 51. Porky

  Voor onder, niet aan onder

 52. ★★Onbekend💥💥

  https://youtu.be/e0XOqwJ5vGI

 53. Bessie

  Onbekend, schaam je je nog over die blunder of snap je het niet eens?

 54. Donald Dumb

  Bye bye Jensen.
  Ga lekker ergens anders lopen roeptoeteren. Misschien nog ergens een TV-baantje in Denemarken voor hem.
  Opgeruimd staat netjes.

 55. Harrie

  Werkelijk , niet te geloven. Eindelijk een programma met voor ons echte Nederlanders de juiste informatie. Let wel ECHTE NEDERLANDERS . Maar de nichtenclub vond en vind dit niet in hun homostraatje passen. Er moeten nog meer domme nichten op de tv , Allemaal van die interessant doenrige nichten met de meest domme onderwerpen. Ze weten nog steeds niet waar onze maatschappij op gestoeld is . En mensen met een mening van waarschijnlijk elke ECHTE NEDERLANDERS die maken we monddood . Veel geluk met alle andere nepprogramma’s RTL. Met mij en vele andere ECHTE NEDERLANDERS zullen de kijkcijfers nog wel meer gaan kelderen.

 56. Erik

  Eigen schuld. Je kunt iedereen aanpakken, maar als je tegen je eigen baas gaat beginnen. Dan zoekt hij meteen een stok om te slaan en dat zijn in dit geval de kijkcijfers. Alleen iedereen weet dat rtl 5 alleen met expeditie robinson scoort. De rest flopt allemaal. En helemaal als je programma 21:30 begint. Ik kijk het zelf altijd terug. En je hebt te maken met voetbal. En een programma op rtl 4. En de npo. Dat zijn 3 grote concurrenten. Waardoor je nooit hoge cijfers kunt halen. En dat weet petertje zelf ook wel. Dus de kijkcijfers zijn niet de echte reden. Om de stekker er uit te trekken.

 57. Jager

  Ben benieuwd of er ooit nog een programma als dit live zal komen.

 58. Donald Dumb

  Harrie. Doe wat aan je frustratie zeg…
  Waarom zo boos?

 59. Harrie

  Donald Dumb , Volgens mij ben jij dus wat wij zeggen niet een ECHTE NEDERLANDER maar een DOMME NEDERLANDER.

 60. chris?

  Eindelijk een verstandig besluit bij de RTL firma, eruit met dat enge mannetje.

 61. Donald Dumb

  Jensen had ballen gehad het eens te hebben over die Amerikaanse haatprediker die hierheen wil komen
  Zo’n afgrijselijke religieuze kansenparel die hier wil proberen zieltjes te winnen… nog erger dan een haatimam…

 62. Harrie

  Dit is de laatste keer dat ik reageer op een DOMME Nederlander. DONALD DUMB de ballen van Jensen zou je waarschijnlijk wel in je hand willen houden. Maar wat een geluk voor Jensen dat er ook nog ECHTE NEDERLANDERS over de inhoud van zijn programma willen praten . Nederlandse problemen !!!!!!! En dit gaat SUPER !!!!

 63. Bart

  Het was ook wel een beetje een raar programma. Jensen wilde een rechtse talkshow (en die is zeker nodig) maar dan moet het we een beetje serieus brengen en niet met het zelfde geschreeuw van vroeger. Ik zou een bij Veronica aankloppen. Daar past het in VI opzet misschien wel heel goed. Kan hij gelijk terugkeren op de radio aldaar.

 64. KoalaNL

  Ik heb zojuist even geprobeerd om deze “show” terug te kijken.
  Dat gebral van Jensen en nog meer van zijn gast, is echt niet doorheen te komen.
  Goed dat ze daar de stekker hebben uitgetrokken.

 65. Harrie

  Niks mis met de show van Jensen, KoalaNL
  Domme Nederlanders als jij begrijpen het alleen niet

 66. pip

  Goede beslissing.

 67. Han

  @Erik: dat is niet waar. Niet alles flopt op RTL5.
  Temptation Island en Hotter Than My Daughter doen het redelijk.

 68. KoalaNL

  @Harrie
  Ik ben zo blij voor jou, dat jij weet dat ik dom ben.

 69. Donald Dumb

  KoalaNL.
  Op stupide tokkietypes als Harrie moet je niet eens willen reageren joh…

 70. Mick

  Han, het huidige seizoen van Temptation Island flopt weldegelijk.

 71. Guttegut

  DOEI vet klep

 72. Sjaaks

  @Donald Dumb Wed 24 Apr 2019 om 13:33
  Niet reageren op Untermenschen zoals Harrie? Jij staat ver boven dat soort mensen, wat ben jij toch geweldig.

 73. Harrie

  KoalaNL , even iets recht zetten , de laatste reactie is niet van mij maar van een malloot die het leuk vindt om mijn voornaam te gebruiken. Weer zo’n zielig geval.
  En jou reactie is er een die jou mening weergeeft , helemaal goed . En wat Donald Dumb over tokkies zegt , tekenend het niveau van deze man. Over stupide geschreven !!!!!!

 74. Node.js

  Ook die kijkcijfers registratie is ouderwets. In mijn kringen keek het merendeel online terug. Heb zomaar het gevoel dat het bij meer mensen zo is gegaan. Een vertekend beeld van de genoemde kijkcijfers dus.

 75. Pakalu Papito

  Mooi, opgeruimd staat netjes. Laat hij eerst maar eens leren groente te eten in plaats van 20 whoppers per dag voor hij weer een nieuwe poging waagt een aluhoedjeskijkcijferkanon te scoren :D

 76. Fox Mulder

  Het probleem is dat Jensen een hele slechte acteur is waardoor het geheel erg gemaakt overkomt. Je zag als kijker ook dat het allemaal niets mocht kosten (behalve het salaris van Jensen zelf natuurlijk). Jammer voor alle kinderen (redactie) nu op straat komen te staan.

 77. Wyatt

  Was blij dat Jensen terug was maar toen het zo’n rechtspopulistisch onzin show werd ben ik snel afgehaakt.

 78. Mark

  90% van de tv-kijkers is links, dus niet zo gek dat er weinig mensen kijken. Die gaan liever voor DWDD, geen wonder dat dat 1,5 miljoen haalt elke avond. Dat komt niet door Matthijs, maar door het linkse gelúl. Die laat de kijker gebrainwashed achter.

 79. Gert-Jan

  Eigenlijk vond ik het wel goed, dat er eens iemand op TV kwam met een ander, nou vooruit “rechts” geluid.

  Want worden we niet een beetje gehersenspoeld door die linkse NPO, die volkomen eenzijdig de macht heeft in omroepland ?
  Denk wel alles wat we voorgeschoteld krijgen: journaals, nieuwsuur, jinek, pauw,
  rtl nieuws,etc.
  Op radio 1 barst het van de neo marxisten de gehele dag.
  Eenzijdige berichtgeving, vaak gekleurd en ondersteund door bijna alle politici, want die zijn bang voor het linkse journaille en willen liever vriendjes blijven.
  ( Zie nu maar de agressie van hen over de verhuiskosten, waarvoor ze willekeurige politici hebben uitgekozen !)

 80. Gert-Jan

  II.
  O ja, hoort U nog wel eens iets over de terugbetaling van € 180.000,– door mevr. Evelien Herfkens ( pvda) wegens onterecht gedeclareerde kosten voor de huur van een luxe flat in New York ?

  Nóóit meer iets van gehoord en bedekt met de linkse mantel der liefde !

 81. Balki

  @Gert-Jan

  Don’t be ridiculous!

 82. toxilogic

  Het blijkt maar weer dat die ‘rechtse’ zwetsers hier weinig vrienden hebben anders keken er wel meer mensen naar die gestoorde vadsige homo. Dat het onderwijs vol zit met ‘linksere’ mensen die anderen willen helpen kan nauwelijks verassen, aangezien rechtse mensen vooral bezig zijn zichzelf te verrijken en dus absoluut geen zin hebben voor dat modale loontje wat het onderwijs biedt te gaan stressen, en dan hebben ze het lef te gaan schreeuwen dat onderwijs te links is, bizar ! Punt is dat als je tv wilt maken je in de ander moet verdiepen, anders kijkt er niemand en rechtse mensen zijn in het algemeen vooral in zichzelf geinteresseerd, en dus krijg je automatisch een linksere signatuur als NPO dat geldt trouwens ook voor de CO.

 83. facebook slash nldinopstand

  Denk dat Jensen vaak de nadruk teveel legt op links en rechts, dat is juist waar we vanaf moeten, dat labelen. Dat links per definitie slecht is, is onzin en eveneens al wat rechts is goed is onzin. Hij moet dat niet zo rechtlijnig behandelen. Noem het gezond verstand, het zit er tussenin, dat is niet links, dat is niet rechts. Kaart problemen aan dat andere media laat liggen, laat mensen aan het woord die normaal de kans niet krijgen.

  Daarnaast is het vervelende aan Jensen zijn talkshow/radio verleden, iedereen in de zeik nemen en dan nu ineens serieus worden (dat wat hem ook niet altijd lukt). Dat is zijn manko, hij maakt een karikatuur van zichzelf en de gasten in de show. Dat is een beetje jammer en moeilijk te herstellen, het tegengeluid is echter wél nodig, daar heeft hij wel gelijk in.

 84. Die aap van het nieuws

  Maar HoooMooo kwalbert mag wel doormodderen met die rotzooi?

 85. Zo ist, en niet anders.

  Had niet anders verwacht nu vd Vorst de baas is.

 86. Mike

  De kijkers waren laag, maar toch vind ik het jammer dat zo’n talkshow die een ander geluid wilde laten zien niet langer de tijd krijgt.
  RTL Late Night kreeg ook meer de tijd toch? Waarom dit programma niet?

 87. purple

  Van der Vorst, dus. Wie geeft die nicht nu ook zo’n positie. Wat heeft hij dan gepresteerd om daar terecht te zitten ????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.