‘PowNed dreigt van de buis te verdwijnen’

De rechtse omroep PowNed dreigt in 2021 van de buis te verdwijnen, omdat er niet genoeg betalende leden zijn, ook niet nu het ledencriterium waarschijnlijk drastisch wordt versoepeld. Dat melden bronnen in Den Haag vandaag aan De Telegraaf. Volgens de huidige spelregels moeten aspirant-omroepen zoals PowNed in 2021 minstens 150.000 leden hebben om te mogen blijven, maar minister Arie Slob wil dat volgens de krant drastisch verlagen naar zo’n 50.000 tot 75.000 leden.

Zelfs dán heeft PowNed er nog lang niet genoeg. Nu zijn er 25.000 betalende leden. “Ze gaan het niet redden”, denkt een Kamerlid van de coalitie. En een coalitiegenoot van een andere partij: “Ik heb er een hard hoofd in.

Omroepbaas Dominique Weesie denkt ook dat het binnenkort voorbij is. “Dat kan nog een hele kluif worden. Het ledencriterium is niet meer van deze tijd. Mensen worden niet meer graag lid. Zelfs de VVD heeft maar iets van 25.000 leden.

Omroep WNL lijkt het wél te gaan halen; die heeft 50.000 leden. Mogelijk is een fusie tussen PowNed en WNL een optie. De derde aspirant-omroep Human heeft 68.000 leden, aldus De Telegraaf.

Het artikel ‘’PowNed gaat het niet redden’’ kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen