Jaar na tekenen: RTL 4 onthult eerste tv-show Katja

Geplaatst op wo 24 apr 2019 om 8:45

Het is op een haar na een jaar geleden dat Katja Schuurman haar contract bij RTL 4 tekende. De overeenkomst ging vervolgens op 1 september in, maar daarna was het acht maanden lang stil. Nu kondigt de tv-zender via het AD de allereerste tv-show van La Schuurman aan: Gemaakt in Nederland, dat ze vanaf 13 mei samen met Tijl Beckand presenteert. Waarom duurde het zo lang? “Er is een boel aan de hand geweest bij RTL. Het was wat onrustig en rumoerig allemaal.”

RTL zag de ene na de andere ster vertrekken en moest een nieuwe koers bepalen. “Het duurde daarom even voor ik wist wat ik precies ging doen.”

Nu kan Schuurman eindelijk aan de bak. “Ik ben met de zender in gesprek over drama. Ik ben inmiddels ook een ander nieuw programma aan het draaien. Ik kan er nog niets over zeggen; wel dat ik mezelf hier niet alleen als presentator, maar ook als programmamaker zie.”

Gemaakt in Nederland is een reportageserie waarvoor Schuurman en Beckand in het productieproces en de geschiedenis van zeven bekende Nederlandse merken duiken: Daf, Venco, Van Bommel, Calvé, Bolletje, Heineken en Gazelle.

Schuurman geniet van de opnames. “Pas tien jaar geleden werd duidelijk dat het moedergist van Heinekens lagerbier uit Patagonië komt. Ik ga daar met de wetenschapper die dit ontdekte, op pad. Sta je ineens met de ‘moeder’ van Heineken in je hand.

De eerste aflevering is dus al op maandag 13 mei, het tijdstip is nog onbekend.

Foto: RTL
41 Reacties op “Jaar na tekenen: RTL 4 onthult eerste tv-show Katja”


 1. José

  Leuk, en helemaal RTL 2.0.

 2. Paolo

  Maar gaat het NIET worden!!!

 3. Han

  Dit heeft geen RTL vibe.
  Schuurman gaat heel snel terug naar de NPO.

 4. Robert

  Dus hele programma is 1 reclamespot.

 5. Heess

  Een reisprogramma dus. Katja in Argentinie.

 6. Curryworst

  Ze duiken dus in de geschiedenis van een aantal grote merken. Eén grote reclamespot dus. Tussen de reclamespotjes door…

 7. Anna

  En ze vindt zichzelf zoooo belangrijk…. o, o, o!

 8. Han

  Jammer, ik had haar verfrissend gevonden bij RTL. Maar Katja gaat dit niet redden.

 9. Roxanne

  Idd een groot reclameblok en natuurlijk reizen want dat doet ze zo graag. Vind zichzelf geweldig interessant en oh oh wat ben ik sexy. Heeft een prachtig programma memories om zeep geholpen. En oh ja staat deze maand naakt in een blad omdat haar vriend dat zo graag wilde. En die gaat een “serieus” programma presenteren ???

 10. west

  SCHANDE … EN DAT VAN MIJN ABONNEMENTS GELD DAT IK BETAAL AAN DE ZIGGO

 11. Gerard de Groot

  Mij lijkt het een grote flop. Deze dame gaat toch tijdens interviews op de voorgrond treden, gewild of ongewild. Tel daar haar rare stem, mondbewegingen en articulatie bij op en ik ben al weggezapt.

 12. Umfufu

  Flop, want Tijl Beckdinges.

 13. west

  Wel eens over nagedacht hoeveel RTL van de kabelaars ontvangt per jaar ?
  er zijn plm 7 miljoen aansluitingen en rtl krijgt pl,m tussen de 2- 5 euro per maand per abonee dus reken maar uit !!

 14. Karin de G

  Wat een maf programma voor RTL4. Vrees niet dat het grote publiek hierop zit te wachten. Beetje eng duo ook.

 15. Heess

  Ik zal het verloop van deze Hollandse Glorie even kort weergeven:
  DAF: failliet, voor een prikkie overgenomen door het Amerikaanse Paccar
  VENCO: een onbelangrijk merk van Cloetta, een Scandinavische snoeponderneming.
  VAN BOMMEL: klein familiebedrijf, maar wel Nederlands gebleven.
  CALVE: weggesaneerd door dividendmanipuleerder Unilever. Nu gemaakt in fabriek in Spanje.
  BOLLETJE: beschuitfabrikant in Duitse handen
  HEINEKEN. Nederlands grootste harddrugsdealer. Tweede op de wereldranglijst. Heeft miljoenen verkeersongevallen en leverziektes veroorzaakt. Onder Andere.
  GAZELLE: fietsenmaker, onderdeel van PON, de importeur van Volkswagen.

 16. Godefroy France

  Weer zo’n vreslijke (ik ben zo belangrijk) BNer, met recht mag ik stellen dat deze aandachtsnol helemaal talentloos is, behalve d’r kleren laten vallen is er weinig dat ze wel kan, stom “kijkmijeensmooizijn” in de camera kijken, is haar specialiteit, te pas en te onpas mededelen dat ze zo heerlijk kunnen neuquen is het het standaard verhaaltje dat ze te vertellen heeft!!!
  Prototype van het vreselijke BNNNNNNERS gilde!

 17. Kickel

  Een van de slechtste ‘presentatrices’ die we hebben. A one trick pony.

 18. Paolo

  @Heess, Nederland heeft zo ongeveer alles verkwanseld aan verre buitenlanden en ‘grootgraaigrutters’ als Unilever. De namen (Calve ed) bleven, want dat wil de consument. Macht en geld hebben alles overhoop gehaal, wat rest us slechts een stukje beleving.
  @ West, per juni van dit jaar gaan alle kabelaars hun prijzen verhogen ( iig, KPN, Ziggo) en inderdaad vaak omdat commercielen een grote bijdrage/afdracht per aansluiting willen ‘vangen’. Schande, beiden schotelen ons 90 % pulp voor en willen meer geld per huishouden. Ik wil mijn eigen pakket kunnen samenstellen, en dan kies ik zelf wel de winnaars en verliezers.

 19. Laurens

  Voor een zomerprogrammering is dit prima, al krijg ik wel een Omroep Max gevoel. Overigens getuigt de reden van de lange radiostilte wel weer dat Katja niet zomaar wordt ingezet op de grote shows. Persoonlijk vind ik haar geen succes, dus begrijp het wel. Toch zonde dat ze haar dan aantrekken. Als dit flopt, en die kans is zeer aanwezig, zal het bij acteren blijven en wordt haar contract vermoedelijk niet verlengd.

 20. Anna

  @Paolo
  Er komt diarree uit je toetsenbord.
  Kabelmaatschappijen laten zich niet gijzelen door welke zendermaatschappij dan ook.
  Het is eerder andersom!

 21. Cathy

  Oh nee toch .

 22. west

  heel raar dat niemand reageert op het stukje wat ik schreef over distributiegelden voor RTL Daar heeft niemand moeite mee , maar die over luttle eurocenten per dag vpoor de NPO die we betalen , daar ligt haast iedeeen wakker van !!

 23. west

  A@nna u weet niet half hoe er onderhandeld wordt DE COM zenders zetten juist het mes op de keel dat heb ik zelf gehoord van iemand die met com zenders in gesprek gaan

 24. Paolo

  @Anna, je kunt het ook niet helpen. Enige tijd terug had Shula Rijxman het ; geweldige’idee om het gat van de NPO van zestig miljoen euro te laten dichten oor de providers. De commercielen, als haantje de voorste in de discussie hadden daar toen ook wel oren naar,meer geld sprak ook hen aan.
  Ik vind het juiste stukje echt nog wel terug tzt zodat jij geen poep praat.
  Hier alvast een klein voorbeeld, rest volgt:

  https://tweakers.net/nieuws/132287/publieke-omroep-wil-dat-providers-gaan-betalen-voor-doorgifte-npo-zenders.html

 25. Paolo

  @west, als je goed leest, ik liet dus wel een reactie achter.

 26. west

  @ Hees Vergeet je er niet een paar FOKKER DE GRUYTER MATTO SIMON DE WIT van NELLE en nog zoveel meer die eens de trots van ons land waren

 27. Klaasje v

  Ben bang dat het Ruben, Tijl gehalte erg groot wordt op RTL. Zag Ruben ook al een oproep doen voor kandidaten voor n nieuw programma.
  Al is een programma nog zo leuk, de presentator bepaalt wel het plezier om er naar te kijken.

 28. Dartsfan

  Komt dit op de plek van the good doctor?

 29. Heess

  @west Volgens mij lees jij het artikel niet eens. Of ben je zwaar dyslectisch, dan heb ik wel weer begrip voor.

 30. west

  @ PAQLO keek er even overheen , maar u heeft gelijk!
  We betaalde voorheen altijd kijkgeld voor een x bedrag per jaar ik dacht 84 gulden
  stel dat het nu 170 200 gulden zou zijn geweest als we de gulden nog hadden
  dus nu pakweg 75- 80- euro maar dan verwerkt in je belastingen, , dan komt er boven op … als je het alleen over tv diensten/ pakketten hebt…. plm 500 euro
  tegenwaarde 1100 gulden om precies te zijn per jaar , dan is tv kijken wel heel duur geworden ! eigenlijk zou je alleen infrastruktuur moeten betalen en niet voor allerlei zenders en al helemaal niet voor DE PUBLIEKE OMROEP , wan in feite wordt die al betraald door belastingen

 31. Bessie

  Je ziet de macht van de providers toenemen tov de tv-zenders nu lineaire televisie in populariteit afneemt. Steeds meer providers gaan niet meer zomaar betalen voor doorgifte. In de nabije toekomst zal doorgiftegeld verdwijnen volgens de baas van vodafoneziggo

 32. Krezus Jistus

  Dit zal toch wel een dagprogramma worden? Er bestaat geen hond die dit in de avond kijkt.

 33. ★★Onbekend💥💥

  Katja is vast wat ouder dan de foto bovenaan.

 34. Melken VIII

  44 jaar, uit en afgelebberd door alles en iedereen. Geen enkele cm2 huid onbekend. Iedereen weet waar nep begint. Geen enkele spanning meer. Inhoud nooit geweest. En dan moet ze met merken van mijn opa en oma de show stelen? Sla nog maar een paar jaartjes over.

 35. Bep

  @Heess bedankt voor de informatie.Nu kan ik het programma overslaan. Ik ben nl niet zo geïnteresseerd in Katja met het gemaakte stemmetje. Zou normaal het onderwerp wel leuk vinden maar alleen als het nog in Nederlandse handen was.

 36. liefkleinhertje

  Als een van die kwasten van de Lama’s meedoet weet je een ding zeker dit is SLECHT.

 37. Recht door Zee

  Elke keer weer zie ik dat typisch Hollandse kleingeestige calvinisme en overal kritiek op hebbende volkje los gaan op mensen die gewoon hun werk doen voor een omroep om net zoals ieder ander in hun levensonderhoud te voorzien. Maar nee, hoor, bagge kun je krijgen, al voordat er 1 minuut is uitgezonden van je programma. Erg ook meteen op de persoon spelen, is ook zoiets. Katja is natuurlijk veel leuker dan je eigen vrouw, dus ga je stoer lopen doen met je pannenkoekenhoofd. Wat een zielig volk zijn die Hollanders. Haters omdat ze zelf helemaal niks kunnen..

 38. Bart

  Programma klinkt goed. Niet voor perse alleen in de zomer Laurens. Het past perfect bij de nieuwe koers van RTL4. Jammer dat Tijl haar co-host is.

 39. JanH

  Jatwerk. Het uitstekende origineel heet Gemaakt in Gelderland. Zie:
  https://www.omroepgelderland.nl/gemaaktingelderland

 40. Melken X

  JanH, denk je werkelijk dat omroep Gelderland het origineel heeft bedacht?

 41. Wij van TV Eend

  Jammer dat ze het programma met Tijl Beckand moet presenteren. Die man kan alleen maar schreeuwen en seksistisch naar vrouwen kijken
  Bah, wat een viespeuk is die man.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.