Kranten vinden RTL 4-serie Kees & Co zwaar oubollig

De tv-recensenten van het AD, de Volkskrant en Het Parool zijn het erover eens: Kees & Co past niet meer bij de televisie anno 2019. De revival van de Simone Kleinsma-serie is erg oubollig, vinden zij. De sitcom had volgens hen beter een leuke herinnering kunnen blijven. “Het was alsof iemand een sitcom uit de jaren negentig had ingevroren, een kwart eeuw in de vriezer had bewaard en afgelopen zaterdag lauwwarm opdiende“, luidt het oordeel van tv-recensent Haro Kraak van de Volkskrant.

De lachband maakte pijnlijk duidelijk dat Kees & Co niet zo grappig was, aldus Kraak. “Telkens klonk, soms totaal onverwacht, een lachband, het gelukkig uitgerangeerde mechaniek dat kijkers vertelt wanneer er een grap is gemaakt.

Alleen dankzij de lachband herkende Kraak de grappen. “Nu! Het kind zegt iets verwends. De moeder komt onverwachts thuis. De volwassen zoon komt niet uit zijn woorden. Lachen!

Angela de Jong van het AD is het met hem eens. “Bij Kees en Co heeft de tijd letterlijk stilgestaan sinds 1997“, stelt zij. “Door de bordkartonnen decors en ingeblikte lach bij een kapotgevallen tuinkabouter voelde het bijna aan als Oppassen!

Alleen vanwege Simone Kleinsma heeft ze niet weggezapt. “Binnen de beperkte bewegingsruimte die een sitcom biedt, weet zij toch een vrouw van vlees en bloed neer te zetten“, meent ze. “Terwijl haar tegenspelers vooral typetjes blijven.

Han Lips (fictieve naam) van Het Parool is ook kritisch. “Het was allemaal so nineties.

Paul de Leeuw

Over de nieuwe show Paul Pakt Uit van Paul de Leeuw zijn de recensenten wel enthousiast. “De Leeuw was in vorm“, zegt Kraak. “Paul Pakt Uit had net zo goed Mooi! Weer De Leeuw! kunnen zijn, maar wat deert het, als De Leeuw zóveel energie, enthousiasme en ontregelende hilariteit te berde brengt.

Angela de Jong: “Paul doet waar hij al goed in was in Mooi! Weer de Leeuw: grappen met dames op leeftijd, smijten met chocoladevla (of wat het ook was om een bevalling na te bootsen) en zowaar een traan.

Han Lips: “De Leeuw schreeuwt weer, nu tussen de reclameblokken door. Paul de Leeuw is naar RTL 4 vertrokken om als vanouds voorop te gaan in het zaterdagavondamusement. Lekker hoor. Paul pakt uit is vrolijk, luchtig en positief. Dat we elk kwartier even boodschappen gingen doen, voelde niet eens als een hinderlijke onderbreking.

TV Kantine

De TV Kantine blijft volgens de Volkskrant middle-of-the-road-tv. “Zoals altijd waren de imitaties sterker dan de teksten. Wat het avondje RTL tot een behapbare sandwich maakte: flauw, scherp, flauw.

De Jong is enthousiaster. Ze wijst op de ‘maatschappijkritische tekst’ op de melodie van Zoutelande. “Daardoor schurkte de ultieme guilty pleasure op sommige momenten bijna tegen Koefnoen aan.

De tv-recensies van het AD, de Volkskrant en Parool vindt u hier, hier en hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen