Caroline ‘gangstersletje’ Tensen vs Peter: BLVD-oorlog?

Het belooft een gezellige zomer te worden bij RTL Boulevard. Nu Caroline Tensen de showrubriek af en toe gaat presenteren, zal ze gaan moeten samenwerken met haar aartsvijand Peter R. de Vries. Dertien jaar geleden raakten de twee verwikkeld in een tv-ruzie van ongekende proporties. Het begon allemaal met uitspraken van Tensen in de VARAgids. De presentatrice, die onlangs is overgestapt van de NPO naar RTL, noemde de misdaadjournalist daarin een ‘matennaaier’.

De 55-jarige tv-ster was boos op De Vries, omdat hij in zijn toenmalige programma Peter R. de Vries Misdaadverslaggever regelmatig een fragment uitzond waarin zij te zien is op een feest van drugshandelaar Henk Rommy, ook wel de Zwarte Cobra genoemd. Dat feest gaf hij in de jaren negentig op de Loosdrechtse plassen en Tensen was ingehuurd om het feest aan elkaar te praten.

De presentatrice zei toen in de VARAgids: “Ik moest ooit een keer – zonder dat ik het wist – samen met René Froger een feest presenteren, keurig ingehuurd door De Mol Evenementen. Dat bleek de onderwereld te zijn, dat bleek bij de Zwarte Cobra te zijn. Er was een videoband van dat hele feest, die duurde bijna 3 uur, en Peter R. de Vries had een item over de Zwarte Cobra. En welke vijftien seconden haalt ‘ie uit die band van 3 uur? Net waar Caroline Tensen in stond, waardoor ik iedereen over me heen kreeg. Dat vind ik zo stijlloos. Dat vind ik matennaaierij. Onlangs heeft-ie het fragment wéér gebruikt. En dan blijf je voor mij een matennaaier.

Peter R. de Vries reageerde verontwaardigd op zijn website: “Dat zij voor een vermogen op een onderwereldfeestje schnabbelt is iets waar natuurlijk niet over bericht mag worden, want dat gaat ten koste van het ideale schoondochter-imago van de tv-ster. Kennelijk veroorzaakte dat stukje weer een trauma bij de presentatrice. Het kwam mij te staan op haar eeuwig durende vijandschap. Als blikken konden doden was ik bij de keren dat ik haar tegenkwam direct gecremeerd geweest.

Hij noemde haar zelfs een ‘gangstersletje’. “Waarom kan het niet wat ik gedaan heb, Caroline? Klopt het soms niet? Is het niet waar dat je op die party voor grof geld de boel aan elkaar gepraat hebt, terwijl de misdaadgeur en drugsassociatie er voor een ieder vanaf walmde? Als je daar niet tegen kan moet je niet op de schnabbeltoer gaan. Maar goed, als ik dan een matennaaier ben, weet ik wat Caroline Tensen is. Een vrouw die zich verkoopt aan een wereldwijd gevreesde drugsdealer is dan gewoon een gangstersletje.

Uiteindelijk stond Caroline Tensen zich zelfs te verdedigen aan de desk van RTL Boulevard. “Alle programma’s hebben mij gebeld dat ik moet reageren. Ik zei: ‘Ik pieker er niet over. Lekker belangrijk allemaal’. Totdat het zo een hetze werd dat ik zei: ‘Ik bel Boulevard om gewoon te zeggen dat het nergens op slaat’.

Dat hij mij een slet noemt, nou prima.

Al met al mag Tensen van geluk spreken dat ze überhaupt wordt toegelaten bij RTL Boulevard, want het is De Vries naar verluidt wel gelukt om Patty Brard buiten de deur te houden.

Lees ook: RTL 4 zet Caroline Tensen op Het spijt me en Wie ben ik (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen