Eva Jinek krijgt negatief reisadvies naar RTL

Eva Jinek krijgt van haar bewonderaar Angela de Jong een negatief reisadvies naar RTL. Dat is te horen in de maandelijkse AD Media Podcast. Jinek is in vaste dienst bij KRO-NCRV, dus ze kan op ieder moment vertrekken naar RTL. Het is geen geheim dat de commerciële zender haar graag zou strikken voor de late avond. “De kans dat zij het gaat doen… Het zou me heel erg verbazen, laat het me zo zeggen. Het gaat erom waar je je prioriteiten legt. Of je voor heel veel geld gaat of…

De presentatrice verdient bij KRO-NCRV onder de WNT-norm van 194.000 euro, maar kan bij RTL moeiteloos het viervoudige verdienen. “Aan de andere kant heb je aan Twan Huys ook gezien dat het daarna vrij snel over is met je reputatie en ze is nog jong, dus ze wil nog heel veel jaar werken“, aldus De Jong.

Jinek staat hetzelfde te wachten als Huys als ze overstapt, denkt De Jong. “Denk je dat de kijker dat pikt, Eva Jinek opeens bij RTL? Nou, totaal niet. Echt niet. Een overstap van de publieke omroep naar een commerciële omroep werkt gewoon niet als je journalistiek werk bedrijft. Twan Huys heeft dat weer eens bewezen. Nederlanders en geld: dat ligt zo ontzettend gevoelig.”

Al met al adviseert De Jong haar om níet naar RTL te gaan. “Ze heeft behalve een zak extra geld alleen maar heel veel te verliezen: haar goede naam, haar geloofwaardigheid en de kijkers die ze nu moeiteloos trekt. Bovendien zit ze ook riant bij de KRO, want ze mag natuurlijk ook weer die reisserie maken straks.”

En áls ze gaat, dan moet ze het heel berekenend doen, aldus De Jong. “Dat ze echt voor de harde pegels gaat, wat ook haar goed recht is, als je na drie jaar financieel onafhankelijk bent.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen