Nog maar twee NPO-sterren met belachelijk hoog salaris

Er zijn op dit moment nog maar twee NPO-sterren met een belachelijk hoog salaris, oftewel een salaris dat valt onder de inmiddels afgeschafte uitzonderlijke-talenten-regel. Dat heeft de publieke omroep laten weten in een persbericht. Het gaat in elk geval om Matthijs van Nieuwkerk, die in 2018 is teruggegaan van 580.000 naar 363.000 euro, maar bij verlenging terugmoet naar 194.000 euro. Het is niet bekend tot wanneer het contract loopt en daar wil niemand ook niets over zeggen.

Het aantal tv-sterren die onder deze riante uitzonderingsregel valt, daalde in 2018 van drie naar twee. “Dit is op dit moment ook de actuele stand“, aldus de NPO. In 2017 waren het er nog vijf.

Naast deze twee sterren met een exorbitant hoog salaris waren er in 2018 in nog 9 (17 in 2017) presentatoren die boven de WNT-norm verdienen. Deze norm wordt sinds 2017 gehanteerd. “Dat sommige presentatoren nu nog boven de WNT-norm verdienen, heeft te maken met eerder afgesloten contracten, waarop de iets hogere BPPO-norm van voor 2017 van toepassing is gebleven.”

Wanneer tijdelijke contracten worden verlengd, moeten ze aan de nieuwe WNT-norm voldoen. De WNT-norm bedroeg in 2018 189.000 euro. In 2019 bedraagt deze vanwege indexatie 194.000 euro.

Wie de andere presentator met een exorbitant hoog salaris is, is niet bekend. “Vanwege de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) maken we geen namen van presentatoren bekend.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen