Telegraaf weigert advertentie FvD vanwege Utrecht

De Telegraaf bevestigt dat het ervoor heeft gekozen om een advertentie van Forum voor Democratie vandaag niet te publiceren. De aanleiding daarvoor is de aanslag in Utrecht. Dat laat de hoofdredactie weten. Partijleider Thierry Baudet is woest over de weigering. Als een van de weinigen koos hij er ook voor om zijn campagne maandag niet stil te leggen. “De hoofdredactie van De Telegraaf weigert het contract na te komen. See you in court, Telegraaf. Stem FVD“, twittert hij.

Baudet is woest. “Wij zijn de hele avond met onze advocaten bezig geweest om deze advertentie – die we al op 1 maart hadden betaald – dinsdagochtend in de Telegraaf geplaatst te krijgen.

Hij heeft de advertentie nu op Twitter gezet (zie onderstaand). “De advertentie die u niet mocht zien van De Telegraaf (hoofdredactie weigerde nét voor het ter perse gaan van de krant opeens plaatsing).

De Telegraaf staat achter zijn beslissing. De krant wijst erop dat er vanwege Utrecht vandaag geen enkele politieke advertentie is afgedrukt.

Politieke partijen zoeken in verkiezingstijd graag podia om de burger te bereiken. Zo ook via De Telegraaf. Er kunnen omstandigheden zijn die het verkondigen van politieke boodschappen minder gepast maken. De dodelijke schietpartij is zo’n omstandigheid”, aldus de hoofdredactie.

Derhalve heeft De Telegraaf besloten een geplande advertentie van Forum voor Democratie een dag door te schuiven, naar morgen dus, de verkiezingsdag.

De advertentie ziet u hier.

Foto: FvD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen