6 Inside eenmalig na late Hart van NL: kijkcijferrecord

Geplaatst op Tue 19 Mar 2019 om 15:05

Het programma 6 Inside werd maandag ook uitgezonden op de plek van de late Shownieuws. Het leverde de rubriek een kijkcijferrecord op én de allereerste notering in de kijkcijfer top 25. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 6 Inside, dat deze week gepresenteerd wordt door Jan Versteegh en Patty Brard, stond in de vooravond geheel in het teken van de tramaanslag in Utrecht. Vanwege de aanslag werd Shownieuws op de late avond ook vervangen door een speciale 6 Inside.

Waar 6 Inside in de vooravond 164.000 kijkers (3,5 procent) scoorde, keken er op de late avond 521.000 mensen (15,9 procent). Daarmee staat het programma op de 22ste plek in de kijkcijfer top 25.

Hart van Nederland trok direct ervoor een publiek van 907.000 kijkers (21 procent). Daar profiteerde 6 Inside uiteraard flink van. Meestal trekt Shownieuws ook ongeveer zo veel kijkers na Hart van Nederland.

Versteegh sloot een verhuizing van 6 Inside naar de late avond eerder niet uit. “Het kan ook best zijn dat we besluiten dat het naar een ander tijdstip gaat. Misschien gaat het ook wel een keer naar laat op de avond, weet ik het, maar voorlopig zitten we om zes uur“, zei hij in februari.

Foto: SBS
28 Reacties op “6 Inside eenmalig na late Hart van NL: kijkcijferrecord”


 1. Sjors van Kempen

  HET PATTY-EFFECT!

 2. Hans

  Was vast een stiekeme test. En geslaagd dus..

 3. José

  Dit was geen herhaling, het was live.

 4. henk

  Artikel klopt niet, het was een extra live uitzending van 6Inside!

 5. Remi

  Ondanks het afschuwelijke drama dat 6Inside een extra uitzending uitzond is het wel gelukt, ik sta te dansen van geluk.

  Vanavond om 18.00 uur allemaal afstemmen op SBS 6, en doen he!

 6. Freek

  Had liever combinatie Viktor Brand en Patty Brard gezien.

 7. LLRV

  Dus wat leren we hiervan: vaker aanslagen graag zal SBB6 en Remi denken, het programma was al waanzinnig goed maar gaat zo nog veel sneller groeien.

  Walgelijk!

  Zou er vanmiddag bij de redactie van 6Inside op taart getrakteerd worden?

 8. Elise

  Maar wat schiet SBS hier mee op? Stel 6 Inside gaat na de late avond. Dan vervangt het Shownieuws, dat ongeveer dezelfde kijkcijfersaantallen haalt. Dan wordt de titel 6 Inside misschien succesvoller, maar dan zijn ze uiteindelijk niets opgeschoten, want in de vooravond hebben ze dan geen enkele winst geboekt.

 9. Robert

  Haal die kop van Brard van de buis !

 10. Rubicon

  Ere wie ere toe komt; Hulde voor @Remi. Congrats. Zal vanavond bij hoge uitzondering weer eens kijken

 11. Meneer Kaktus

  Vanavond jaag ik Virgien zoals iedere dinsdag genadeloos door de caravan, dus geen tijd voor Albert, Jinek en/of Humberto. Er wordt gebatst tot in den treure en daar proosten we op. Zal mijn fans morgenochtend updaten over hoe het is gegaan.

 12. Mark

  Lijkenpikkerij! Ze hadden ook gewoon een uur lang HvNL kunnen doen, maar ze hebben snel Jan en Patty opgetrommeld (zal wel zo in hun contract staan, dat ze de gehele dag oproepbaar moeten zijn, in geval van nood), zodat ze in een persbericht, zoals deze hierboven, kunnen melden dat het programma 6 Inside goed scoort.

 13. Marc

  Ik zei al vanaf het begin dat een later tijdstip beter is.

 14. Curryworst

  Ik zag gisteren na zessen een stukje 6Inside. Patty Brard was haar tekst kwijt en zat nerveus te bladeren in de paperassen voor haar neus.
  De houterigheid van Jan Versteegh is legendarisch. Daar kan Pinokkio nog een een puntje aan zuigen. Geen idee wat hij moet vragen aan de misdaadverslaggever, begint abrupt van de autocue af te lezen voordat er een fragmentje ingestart wordt.
  Te tenenkrommend om aan te gluren.

 15. K

  Ik sla over,sommige elementen zijn standaard niet te pruimen,waaronder dragonder Brard.

 16. Kevin

  Utopia blijft ook goed scoren. Respect voor deze topshow!

 17. Henk Jan

  Tja, viel er gisteravond in en heb met grote verbazing zitten te kijken naar een programma dat qua nieuwswaarde nihil was, met mensen voor de camera die niets toe te voegen hadden.

  En wat de kijkcijfers betreft: kijk eens naar het programma ervoor en het programma erna (Piets weerbericht) De kijkers vluchtten gewoon weg.

 18. Malleman

  EditieNL was echt kort gisteren… En ineens ging het licht uit. “We schakelen over naar het RTL Nieuws”.

  En vervolgens gaan we om 18:37 uur maar gewoon verder met RTL Boulevard.

  Jammer van de kortst durende uitzending van EditieNL. Al die voorbereiding voor niets. En waar kwam de presentatrice vandaan? Uit Groningen. Nou, bedankt RTL.

 19. Pieter

  Duidelijk gevolg van ramptoerisme.

 20. liefkleinhertje

  Die gruwelijke Barbara Barend zat ook niet in de uitzending dat zal ongetwijfeld meegeholpen hebben.

 21. max

  en lekker zeuren weer MC! Heerlijk dit forum en zo voorspelbaar inmiddels….

 22. Parel

  @Freek het is ook nooit goed he als het a is willen ze b als het b is willen ze c.

 23. Deadly Viper

  Waren gewoon mensen die op Shownieuws zaten te wachten.

 24. Laurens

  Dit heeft niets te maken met 6Inside, maar met het nieuws. HvNL had beter geweest om een uur live te gaan met gasten aan de desk.

 25. Bart

  @Laurens Eens!
  Ruben bij Boulevard was ook zo’n misser.

 26. Harrie de Wit

  Jan Versteegh zou ik wel als huisdier willen hebben.

 27. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Ramptoeristen.
  Twee knuppels in het hoenderhok die koud nieuws oplepelen van de autocue.
  Beetje wrang. Dachten ze bij SBS6 de weg naar kwaliteits-televisie te hebben ingeslagen, zitten ze nog steeds opgescheept met de oude garde kijkers die liever kijken naar die rimpelkop van patsy en die scheve gelaatstrekken van Jan. Hiha, dat verzin je toch niet?

 28. Sjors van Kempen

  Waarom programmeren ze 6 Inside niet in de rust van een interland of Champions Leaguewedstrijd? Gegarandeerd 3 miljoen kijkers!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.