6 Inside eenmalig na late Hart van NL: kijkcijferrecord

Het programma 6 Inside werd maandag ook uitgezonden op de plek van de late Shownieuws. Het leverde de rubriek een kijkcijferrecord op én de allereerste notering in de kijkcijfer top 25. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 6 Inside, dat deze week gepresenteerd wordt door Jan Versteegh en Patty Brard, stond in de vooravond geheel in het teken van de tramaanslag in Utrecht. Vanwege de aanslag werd Shownieuws op de late avond ook vervangen door een speciale 6 Inside.

Waar 6 Inside in de vooravond 164.000 kijkers (3,5 procent) scoorde, keken er op de late avond 521.000 mensen (15,9 procent). Daarmee staat het programma op de 22ste plek in de kijkcijfer top 25.

Hart van Nederland trok direct ervoor een publiek van 907.000 kijkers (21 procent). Daar profiteerde 6 Inside uiteraard flink van. Meestal trekt Shownieuws ook ongeveer zo veel kijkers na Hart van Nederland.

Versteegh sloot een verhuizing van 6 Inside naar de late avond eerder niet uit. “Het kan ook best zijn dat we besluiten dat het naar een ander tijdstip gaat. Misschien gaat het ook wel een keer naar laat op de avond, weet ik het, maar voorlopig zitten we om zes uur“, zei hij in februari.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen