Sublime stopt met filemeldingen: ‘Is te negatief’

Sublime stopt met het voorlezen van filemeldingen. De radiozender gaat alleen nog melden op welke wegen het wél doorrijdt. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Met deze beslissing hoopt Sublime om luisteraars ‘op een positieve manier de spits doorhelpen’. “De radiozender kreeg van luisteraars de feedback dat ze uit hun positieve vibe worden gehaald als ze horen waar het vaststaat in het verkeer. Horen dat je te laat op werk gaat komen, geeft een negatief gevoel.”

Dat wil de radiozender wegnemen door alleen wegen te noemen waar het wél doorrijdt. “We zijn de zender van Het Nieuws van de Vooruitgang en houden ervan om mensen te prikkelen met een positief alternatief“, zegt zenderbaas en ochtendjock Sander de Heer.

De Heer vervolgt: “In onze gesprekken met de ANWB over het moderniseren van verkeersinformatie, kwam telkens naar voren dat de beleving van verkeersinformatie zo negatief is. Met het noemen van alle snelwegen waar je door kunt rijden, help je de automobilist positief op weg.

Heleen de Geest van de ANWB: “We brengen allang niet meer een oneindige lijst met vertragingen, maar zoomen steeds meer in op de opvallende knooppunten. We zijn dan ook blij dat we ons bij Sublime gaan richten op positieve verkeersinformatie. We merken dat onze filelezers ook erg blij worden van deze nieuwe manier van filelezen.

De positieve verkeersinformatie is vanaf volgende week te horen op Sublime.

Foto: Sublime

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen