Politie naar Utopia: ‘Sluit Talpa kandidaten op?’

Utopia-kandidaat Lotus werd zondag onder politiebegeleiding van het tv-terrein af gehaald. Er gingen direct een hoop geruchten, want heeft ze dan misschien iets strafbaars gedaan? De politie ontkende dat direct en SBS 6 schept nu duidelijkheid met een officiële reactie. “Lotus miste haar vriend Mike, die Utopia enkele weken geleden heeft verlaten. Lotus heeft hem vanuit Utopia geschreven dat ze Utopia heel graag snel wilde verlaten, maar dacht dat dit niet zou mogen.

Daarop belde Mike direct met de politie. “Mike heeft daarop, op verzoek van Lotus, contact gezocht met de politie die voor de zekerheid naar Utopia is gegaan om de situatie te beoordelen.”

Daarop is de politie naar het tv-terrein van producent Talpa gegaan. “Eenmaal bij Utopia bleek dat Lotus alle vrijheid had om Utopia te verlaten als ze dat wenste. Lotus heeft het terrein van Utopia vandaag dan ook verlaten.”

Wordt kandidaten voorgehouden dat ze niet mogen vertrekken? “Inwoners die Utopia willen verlaten zijn te allen tijde vrij om dit te doen en dat gold ook voor Lotus.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen