Politie naar Utopia: ‘Sluit Talpa kandidaten op?’

Geplaatst op Mon 04 Mar 2019 om 9:00

Utopia-kandidaat Lotus werd zondag onder politiebegeleiding van het tv-terrein af gehaald. Er gingen direct een hoop geruchten, want heeft ze dan misschien iets strafbaars gedaan? De politie ontkende dat direct en SBS 6 schept nu duidelijkheid met een officiële reactie. “Lotus miste haar vriend Mike, die Utopia enkele weken geleden heeft verlaten. Lotus heeft hem vanuit Utopia geschreven dat ze Utopia heel graag snel wilde verlaten, maar dacht dat dit niet zou mogen.

Daarop belde Mike direct met de politie. “Mike heeft daarop, op verzoek van Lotus, contact gezocht met de politie die voor de zekerheid naar Utopia is gegaan om de situatie te beoordelen.”

Daarop is de politie naar het tv-terrein van producent Talpa gegaan. “Eenmaal bij Utopia bleek dat Lotus alle vrijheid had om Utopia te verlaten als ze dat wenste. Lotus heeft het terrein van Utopia vandaag dan ook verlaten.”

Wordt kandidaten voorgehouden dat ze niet mogen vertrekken? “Inwoners die Utopia willen verlaten zijn te allen tijde vrij om dit te doen en dat gold ook voor Lotus.”

Foto: SBS
53 Reacties op “Politie naar Utopia: ‘Sluit Talpa kandidaten op?’”


 1. André

  Alles voor de kijkcijfers.

 2. S. Stokvis

  Heftig hoor… ben in shock nu

 3. Sven L.

  Je kunt deze types beter binnen de hekken van Utopia hebben, met enig toezicht. Scheelt de samenleving een hoop ellende.

 4. Woi!ter.

  Contractuelen moeten de deelnemers minimaal 15 maanden aan het het spel meedoen ( mits ze eerder weggestemd worden). Vertrekken ze eerder dan moeten ze €10.000 betalen aan de producent. Lotus moest overigens het terrein verlaten omdat ze drugs gebruikte.

 5. Woi!ter.

  Contractueel.

 6. Reageerder

  @Woi!ter is een insider die weet alles!!!!!

 7. Kevin

  @Woi!ter Hoe komt dat daar terecht dan?

 8. Mark

  Experimenteren met mensen gaat sowieso tegen alle fatsoensnormen en mensenrechten in. Dit programma zou verboden moeten worden. Bovendien mag niemand 24 uur per dag werken.

 9. Deadly Viper

  Woi!ter., smerige Rotterdammer.

 10. Wanny

  Als daar echt de politie voor is langsgekomen, mag de minister daar wel een paar kritische vragen over krijgen.

 11. wauter

  Lotus? Heet iemand echt zo?

 12. Trudy

  Blij dat die gestoorde weg is…wat een idioot was dat zeg…. en een lulverhaal met ze wist niet of ze wel weg mocht !!!!! Nu de grootste rat Tim en zn wipkip nog ……

 13. Corina

  Wie geloofd nog in het spookje Utopia ????
  Een verzinsel van JdM
  Uit gevoerd door stelletje B-Aceurs !!!!!!!

 14. Trudy

  Geloof er niks van. Hiervoor komt de politie niet langs.

 15. Peanut

  Soort concentratiekamp dus.

 16. Vrede

  Opgesloten haha. Komen elke dag bezoekers dus dan loop je toch gelijk mee naar buiten. Als er mannen met bivakmutsen haar grijpen en terug brengen zien we dat ook wel.
  Klinkt als een groot drama, mensen stappen vaak zat vrijwillig op(die Mike nog recent)
  Zij is uberhaubt niet helemaal 100% en loopt rond met trauma’s, drugsproblemen en een kort lontje.

 17. Marianne

  Als ze wisten dat zij problemen had voordat ze meedeed dan is het misbruik van ongeschoolde acteurs nog veel groter door deze zender. Vergelijkbaar met het zetten van kwetsbare mensen achter de ramen op de Wallen.

 18. Annoniemus

  Is gewoon een ordinaire GHB klant deze vrouw .

 19. Rosemarijn

  Van mij hoefde Lotus niet weg. Ze is nog half niet zo gestoord als de psychopaat Tim. De jongen is een complete weirdo. Hij hoort thuis in een behandelkliniek en niet in Utopia. Zielig van dat weerloze meisje die zich laat gebruiken als zijn neukobject.
  Wie redt Frennie uit de klauwen van deze narcist? Waarom grijpen ze daar niet in?
  Ik kan er gewoon niet meer naar kijken.

 20. Robert

  Ben niet zo een volger van dit programma, maar lijkt me vrij simpel hoe daar spullen binnenkomen, dat komt er weer een dj, dan iemand voor yoga en weet ik niet allemaal.
  Zal zeker met wat aan de hand zijn geweest met die Lotus, politie komt echt niet zomaar even.
  En ja van wat ik dan zie van die Franny, die is volgens mij al blij als er iemand opkruipt.
  Zijn verder nog zat kijkers voor dit programma, zal dus wel blijven.

 21. Mj

  Wat een onzin van Lotus & Mike. Lotus had gewoon haar 24 uur kunnen aanvragen. Alsof Lotus (en Mike) dit niet wisten. Dit is gewoon in scène gezet, omdat bekend is als inwoners voor de 15 maanden, vrijwillig Utopia verlaten hun borg kwijt zijn.
  Maar dat de Politie zich hiervoor leent, daar zet ik toch wel mijn vraagtekens bij.

  Maar zoals @André al eerder schrijft, alles voor de kijkcijfers van Utopia, maar ook vooral voor de sensatie.

 22. Eric

  Worden nog wat beschuldigingen gemaakt hier, niet alleen hier, maar oook op de Utopia site. Er wordt aan de deelnemers meegedeeld dat zij kunnen en migen vertrekken als zij eerst hun 24 uur hebben aangevraagd. Dit is niet voor niets, men kan dan goed nadenken of ze dit echt willen. Normaal gesproken is weg weg (uitgezonderd mensen die eruit waren niets in de buitenwereld hebben kunnen waarmaken en weer terug willen dan). Buiten dat ze erover na kunnen denken is het voor de productie en het thuisfront handig als zij ook het e.e.a. kunnen regelen.

  Verder is Utopia ene grote speelbal van JdM met zijn regie, alles is gescript en niets wordt door de bewoners zelf bedacht, mochten ze zelf iets bedenken dan mag dat niet, hier zijn zoveel voorbeelden van. Je hebt het in Duitsland kunnen zien, dat is van de buis omdat ze vergeten waren de streams uit te zetten toen men van de regie te horen kregen wat ze moesten doen. Nee, het is tijdverdrijf en meer niet. Veel plezier met kijken.

 23. NatteNel

  Tokkiemeuk

 24. Ron

  Wat een drama kop boven dit artikel. Natuurlijk worden ze niet vastgehouden. Bewoonster Lotus heeft gewoon vooraf haar 24 uur aangevraagd en is op een haar gewenst tijdstip vertrokken. Niets aan de hand, iedereen kan weer rustig doorlopen!

 25. Huiskamer

  Bij John de M. hadden ze ook acteur “terror Jaap” verzonnen om de kijkcijfers op te pimpen. Bij iedereen vraag je je af, welke rol zij moeten spelen. En John kijkt aandachtig mee en corrigeert. Want het format moet dik verkocht worden aan het buitenland. Niets is echt !

 26. Streamer

  Heb wel eens vaker gehoord dat Utopianen naar huis willen maar nog niet mogen.
  Mike zei toen hij zijn vertrek aankondigde dat hij toestemming had gekregen om Utopia te verlaten.
  Ik weet niet wat daar de laatste tijd aan de hand is maar alles wordt verbloemd achter streamlocks. Wat heft Jessie eigen lijk uit gespookt dat er uren lang een streamlock was. En dat een paar van zijn mede utopianen nu klaar met hem zijn. Waarbij een vrouw zich niet meer veilig voelt. Bewoners mogen nergens over praten. Tim wordt aan de schandpaal genageld en deze Jessie komt er ongezien mee weg. Er wordt echt een raar spelletje gespeeld door Talpa met al die geneimzinnigheid. En die vele streamlocks maken het er niet beter op.

 27. Huub

  Wat een onzin weer hier. Talpa heet het beste met de deelnemers voor. Dat is ook logisch want de deelnemers maken het programma. Talpa kan alleen vanwege de nieuwe privacywet verder niet ingaan op specifieke redenen voor het vrijwillige vertrek van deelnemers.

 28. Zomaar

  Meisje heeft zich helemaal gek laten manipuleren door de productie.
  Mike heeft ingegrepen en haar daar weggehaald.

 29. Ben

  Er komt steeds meer ranzigheid over de molletjes naar buiten.
  Mensen houden hun mond niet! Uiteindelijk.

 30. Vincent

  Hier komt de politie toch niet voor. Dit is zelfs strafbaar. De politie heeft wel wat beters te doen. Iemand vd redactie is hier keihard aan het liegen. En dat is niet slim. Ze kunnen beter open kaart spelen.

 31. Bola

  Ik vind die streamertjes vooral zielige figuren, vooral op dat aids-forum.

 32. Kaatje

  Het is net Noord-Korea in de control room van Utopia.
  Bij de eerste beste scheet of boe komt er een streamlock.

 33. Patrick

  Misschien is lotus wel ontsnapt uit een behandelkiniek en hebben ze haar nu pas herkend. Omdat ze haar uiterlijk en naam heeft veranderd. Wie heet er nu lotus. Ik had nog nooit van die naam gehoord, ja als wc papier.

 34. Er ist wieder da

  #Bouwen een compleet nieuw bestaan op#

 35. Anti PVV

  Bestaat dat nog?

 36. JandeHond

  Van, voor en door de alleronderste laag van de bevolking. Totaal gedegenereerde mensachtigen.
  De vaste bewoners van een willekeurige kinderboerderij hebben een hoger IQ.

 37. Guttegut

  Utopia past wel perfect bij SBS. Een typisch programma van en voor tokkies.

 38. Vrede

  Zo’n streamlock is wel schandalig ja. Meekijken tot er wat gebeurd dus?

 39. Remco

  Huisdieren hebben nog een beter leven dan deze mensen.

 40. robert donkers

  geachten lezers en mensen van de media courant ik robert donkers kan vertellen dat talpa geen mensen opsluit in utopia wel is het zp als je utopia wil je verlaten er eerst een bedenk periode komt van 24 dit omdat het ook zo kan zijn dat de deelnemer besluit om toch dan kan deze blijfven maar dat geld ook om te besluiten om weg te gaan talpa is geen justitie en utopia geen gevangenis dus de bericht geefving kan dus nu ophouden rondom utopia en stop er ook mee mensen van mediacourant er is geen reden voor een rel maak er dan ook geen rel van

  vriendelijke groet

  robert donkers

 41. anoniem

  Ik hoor zo nu en dan geruchten dat het erg mis is met dit programma, maar ik heb het tot nu toe niet interessant genoeg gevonden om te kijken.. :-)

 42. Bart

  @anoniem Het lijkt me wel jouw niveau.

 43. anoniem

  Ik heb geen geduld om naar zoiets te kijken.. :-)

 44. Donald Dumb

  Utopia. Wist niet dat het nog bestond.
  Dst is allang van de buis…
  Blijkbaar zijn er nog steeds eencelligen die dit toneelstuk nog steeds volgen…

 45. Brenda

  SBS zou gewoon open kaart moeten spelen en de contracten publiceren. Dan kan iedereen zelf oordelen of de voorwaarden redelijk zijn of niet.

 46. robert donkers

  huub

  ik ben het niet vaak met je eens maar in deze wel inderdaad het welzijn staat voorop van deelnemers zij maken of breken het programma daarnaast vergeef ik je wat je gedaan hebt ik ga dat hier niet nog is bemoenem maar je zorgt wel dat je verhalen nu wel ontkracht over mijn persoon wat je gedaan hebt over mij binnen talpa en je weet wat gerrit gezegt heeft huub mondelinge afspraken zijn ook rechtsgeldig

 47. Anti leugenaar

  Robert donkers….als jij nou eens stopt met je leugens op de krant van de Utopia app en op Facebook dat je als president terugkomt en als rechterhand van jessie. Ik vind dat vele malen erger als het hele bericht hierboven. Jij hebt Talpa berdreigd en Huub zwart gemaakt op social media terwijl er hulp werd geboden. Als een ontevreden jankend kind ging je stampvoetend de poort uit omdat de utopianen niet wilde dat jij je overal mee bemoeide aangezien je daar te gast was!!!!

 48. robert donkers

  loke even je feiten onderuit halen ten eerste als ik je post zie weet ik dat jij een fb vrriendje van huub ballegooy bent als je het over zwart maken dan heb je waarschijnlijk niet goed mijn facebook gelezen want ten eerste heeft huub mijn zwart door leugens te vertrellen tegen mijn begeleider van limor ten tweede heb talpa niet bedreigd en ten 3e hoor jij bij groep een haters en jullie haters moetten er maar aan wennen dat ik terug en ja ik zal terug komen en ja ik zal president worden van utopia dat houden hatertjes zoals jou niet tegen en stekker nog je bent strafbaar bezig want je verzint dingen die hebt je gehoord je hebt bij het verhaal je hebt niet gecheckt bij mijn begeleider nee je loopt mee met de kudde en dat vind ik heel ziellige mensen hou je met eigen leven bezig werk aan je eigen fouten werk aan je eigen leven en bemoei je niet mij dus hup gauw terug naar de fb van je vrienden huub van ballegooy val die maar lastig maar niet mij en als je nu met nog 1 shit post komt die niet waar is over dan maak er een screenshot van en geef ik je aan bij de politie dus hou op met laster en smaad te vertellen en als je op me fb zit wegwezen en nooit meer terug keren en daarmee moet je het doen want reageer niet meer op je en nogmaals jij weet welke afspraken er gemaakt zijn dus houd je klep dicht

 49. Anti leugenaar

  Iedereen die jou doorheeft noem jij vriendjes van Huub.
  Ga jij maar lekker aangifte doen droeftoeter. Denk je nou echt dat ze een verslaafde pathologische leugenaar geloven ??? Ga een baan zoeken ipv mensen te benaderen….lastig te vallen met je fantasieverhalen. Jij doet iedereen een rechtzaak aan…Huub Talpa Billy etc etc iedereen die jouw doorheeft. Je bereikt er meer mee als je eens stoot met liegen en jezelf zo groot voor te doen.
  En jezelf vergelijken met Trump whahahaha…je vind jezelf heel wat he terwijl je niks voorsteld. Trump was al groot voordat hij president was En heeft altijd hard gewerkt. Maar blijf lekker geloven in je eigen leugens….en kom maar op met je aangifte….ze lachen je recht in je gezicht uit want de waarheid is niet strafbaar. Leugens en dreigementen wel en ik heb heel wat screenshots van jouw posts die je naar Talpa Huub en Utopia richtte. Oh en de Nederlandse cursus is trouwens nu met korting…ik raad hem je ten zeerste aan. Fijne avond fantast 🤣🤣🤣🤣

 50. Anti leugenaar

  En denk je nou echt dat ik bij jou op Facebook zit??? Man die staat vol met Haters…ik ben geen hater maar vind je gewoon een heel zielig ventje omdat je zo om aandacht schreeuwt. Maar kan je wel vertellen dat bijna al die vrienden daar van jou in een deuk liggen …Zag al heel wat screenshots voorbij komen met jou berichten waar vele lachende reacties op kwamen. Je zou komediant moeten worden…dat past meer bij jou🤣🤣🤣🤣🤣

 51. Deadly Viper

  huub van ballegooy? Dat is toch die doorgedraaide mafketel?

 52. Donald Dumb

  Wie en wie?
  Lui uit Utopia?
  Kan dit niet op een forum over dat programma.
  Nauwelijks iemand hier is hier in geïnteresseerd.
  Onbekende namen voor de meesten.

 53. robert donkers

  jij hebt de anti leugenaar maar je kan beter dat anti weghalen want de gene die liegt bij jij contstant nu weer over me fb dat vol met haters nee dat zou jij willen en jij hebt schijnbaar geen leven om je zou met mijn bezig te houden en commentaar te leveren want negerns opslaat nogmaals jij leeft mijn leven niet jij wiet niet met wie ik praat dus hou leugens stil want jij liegt en niet ik en nu ik ga veder niet meer op je in want het is bull shit en trollen gedraag je bent troll en je kan niks anders wezen dan een troll en jij gaat mijn energie niet opzuigen vriend dus wat je nu zegt dat negeer ik

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.