Catherine mijdt ATM op vakantie: ‘Vanwege de inflatie’

De 72-jarige oud-tv-ster Catherine Keyl is onlangs met haar Zuid-Afrikaanse vriend Peter op vakantie gegaan naar Brazilië, maar daar maakte ze geen gebruik van de geldautomaten. Dat legt de presentatrice uit in weekblad Story. Keyl vindt contant geld prima, maar niet in landen met inflatie, zegt ze. Brazilië heeft een relatief hoge inflatie; in januari waren de prijzen bijna 3,8 procent duurder dan een jaar ervoor. En Keyl wil niet dat haar geldopname na een paar weken ineens minder waard is.

De presentatrice ging dus niet langs de ATM. “We halen liever geen cash, omdat de inflatie zo hoog is dat voor je het geld hebt uitgegeven het al minder waard is.”

Je komt in Brazilië best een eind met je creditcard, maar hoe betaalt ze relatief kleine bedragen als taxiritjes? “Dan kunnen we met een betaalpasje betalen“, legt ze uit.

Keyl en haar vriend namen bijvoorbeeld een taxi naar de botanische tuinen. Daar aangekomen wilden ze het bedrag met de pinpas voldoen. “Jammer, zegt de taxichauffeur, ik heb hier slechte ontvangst, kunt u het nog een keer proberen?

Daarop toetste Peter zijn code voor de tweede keer in. “Nee, hij doet het weer niet, zegt de man en ik besluit hem dan maar cash te betalen. Uiteindelijk blijkt dat we de oplichter drie keer betaald hebben, want de bankbetaling was perfect gelukt.”

Baalt ze daarvan? Niet echt. “Gelukkig zijn taxi’s niet zo duur als in Nederland, en de botanische tuinen had ik niet graag willen missen.

Het reisverslag van Catherine Keyl kunt u lezen in de Story, via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen