Catherine mijdt ATM op vakantie: ‘Vanwege de inflatie’

Geplaatst op ma 04 mrt 2019 om 9:30

De 72-jarige oud-tv-ster Catherine Keyl is onlangs met haar Zuid-Afrikaanse vriend Peter op vakantie gegaan naar Brazilië, maar daar maakte ze geen gebruik van de geldautomaten. Dat legt de presentatrice uit in weekblad Story. Keyl vindt contant geld prima, maar niet in landen met inflatie, zegt ze. Brazilië heeft een relatief hoge inflatie; in januari waren de prijzen bijna 3,8 procent duurder dan een jaar ervoor. En Keyl wil niet dat haar geldopname na een paar weken ineens minder waard is.

De presentatrice ging dus niet langs de ATM. “We halen liever geen cash, omdat de inflatie zo hoog is dat voor je het geld hebt uitgegeven het al minder waard is.”

Je komt in Brazilië best een eind met je creditcard, maar hoe betaalt ze relatief kleine bedragen als taxiritjes? “Dan kunnen we met een betaalpasje betalen“, legt ze uit.

Keyl en haar vriend namen bijvoorbeeld een taxi naar de botanische tuinen. Daar aangekomen wilden ze het bedrag met de pinpas voldoen. “Jammer, zegt de taxichauffeur, ik heb hier slechte ontvangst, kunt u het nog een keer proberen?

Daarop toetste Peter zijn code voor de tweede keer in. “Nee, hij doet het weer niet, zegt de man en ik besluit hem dan maar cash te betalen. Uiteindelijk blijkt dat we de oplichter drie keer betaald hebben, want de bankbetaling was perfect gelukt.”

Baalt ze daarvan? Niet echt. “Gelukkig zijn taxi’s niet zo duur als in Nederland, en de botanische tuinen had ik niet graag willen missen.

Het reisverslag van Catherine Keyl kunt u lezen in de Story, via Blendle.

Foto: RTL
11 Reacties op “Catherine mijdt ATM op vakantie: ‘Vanwege de inflatie’”


 1. Tinie bopperband

  Ze maakt wat mee die meid..

 2. HansR

  Onze “oude tv-ster” heeft blijkbaar geen cent te makken. In Nederland is de inflatie jan.2018-jan2019 2,2% dus dat wijkt niet veel af waar ze nu haar laatste centjes over de balk smijt. Hoe ouder hoe gekker is een zegswijze en hier zeker van toepassing

 3. shrink

  Duidelijk een gevalletje Dementia Pecuniatis (monetaire dementie). Is helaas ongeneeslijk.

 4. q8

  oma denkt dat ze haar gld me kan nemen naar t hiernamaals,
  t lijkt me ook een vreselijk gierig mens.

 5. zeurpiet

  lol, atm :)
  Ze lijkt me er juist het type voor met dat lekkere mondje van d’r.

 6. Robert

  Gewoon wat euries mee Catherine, wissel je daar wat om voor de kleine uitgaven.

 7. NPO kijker

  3,8% in een jaar.

  In nederland is het ook al ruim 2% muts.

 8. Huub

  Potdomme wat interessant.

 9. liefkleinhertje

  Dat domme wijf heeft gewoon niks normaals te melden dan maar dit.
  Het zal me ook niks verbazen dat dit domme wijf zelf de story belt met dit fop nieuws.
  Dit domme wijf weet zelf niet hoe dom ze is.
  Dit domme wijf wil met alle geweld terug op de TV en in de bladen.
  Dit domme wijf moet lekker thuis met de deur dicht onnozel gaan doen maar niet in het openbaar het domme wijf gaan uithangen dat weten we nu wel .

 10. Johnny👀

  #doeshatelijk. Ik probeer dat ‘mens’ al jaren te mijden maar er is geen ontkomen aan..Ze zal er echt een stuk beter uitzien als ze tegen een sneltrein aanloopt.

 11. CreaBea

  Ze had behoorlijk geinvesteerd in fortis destijds

  en ze gingen naar de kl#ten

  weg money

  keylbout

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.