DWDD-tafel kotst half uur lang op Baudet en Wilders

Geplaatst op wo 20 mrt 2019 om 9:15

Matthijs van Nieuwkerk en zijn vrienden waren dinsdagavond hét uithangbord van de mediakloof in ons land. Ze waren een half uur lang eensgezind aan het afgeven op de PVV en vooral de FvD, in sommige peilingen ’s lands grootste partij. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Prem Radhakishun zette de toon door Geert Wilders en Thierry Baudet aan het begin van de uitzending ‘idioten’ te noemen. Hij vindt het schandalig hoe de twee politici hebben gereageerd op de tramterreur in Utrecht.

Radhakishun ergert zich eraan dat Wilders zo wijst op de islamitische en Turkse achtergrond van de tramschutter. “Blondie heeft van 2010 tot 2012 het kabinet mede mogelijk gemaakt en in diezelfde periode is de Nederlandse Tristan van der Vlis met een geweer zes mensen doodgeschoten in Alphen aan den Rijn. Onschuldige mensen. Waar was de grote bek van Wilders de volgende dag?

Baudet zette zijn campagne in gematigde vorm door, in tegenstelling tot andere partijen. “Hij scoort goedkoop over de bloedige slachtoffers van Utrecht en heel Nederland houdt zijn bek. Deze man is gestoord.”

Van Nieuwkerk: “Rustig.”

Radhakishun: “Nee, Matthijs, dit kan niet wat hij doet. Wilders is een gevaar. Punt.”

Kotsen

Erik Dijkstra keek met verbijstering naar de ergernis die Theo Hiddema van FvD uitsprak over de campagne-onderbreking. “Ik zat er vanochtend naar te kijken en ik schrok er gewoon van, weet je wel. Ik voelde echt een soort overtreffende trap van waar je eigenlijk bijna van moet kotsen, weet je wel.”

Dijkstra: “Theo Hiddema, een beetje een louche advocaat, zei op een gegeven moment: ‘Ze proberen ons dit aan te wrijven. We zaten net in zo’n lekkere flow met elkaar.’ Hij zei nog net niet: ‘We balen eigenlijk van die slachtoffers.’ Ik vond het ongelooflijk. Die zaal moest ook nog een paar keer verschrikkelijk lachen. Dan moet je toch je ogen uit je kop schamen?

Van Nieuwkerk: “‘Louche advocaat’ is van jou, hè? We hebben het nu in grote verontwaardiging over wat daar gisterenavond is gebeurd. We gaan straks van Maurice horen – ik heb er eigenlijk nu al zin in – wat de peilingen zijn voor de verkiezingen. Ik heb namelijk de indruk dat het allemaal niet zo uitmaakt wat wij hier allemaal zeggen over hoe schandalig we dit eventueel vinden.”

Idioten

Radhakishun: “Matthijs, waarom het wel uitmaakt wat we hier aan tafel zeggen: ik ken goed opgeleide mensen die zeggen dat ze op deze rattenvangers gaan stemmen. Als je vraagt waarom en men zegt: ‘Ik heb een hekel aan zwarten’, prima, maar kom niet met argumenten alsof hun economische plaatjes zo goed zijn. Hij is net als Trump: hij kletst en liegt de boel bij elkaar en niemand die het wil zeggen.”

Daarna zei hij zelfs: “Iedereen die op hem stemt is een idioot. Idioten hebben recht op een idioot. Laten we het benoemen.

Van Nieuwkerk: “Ik wil toch nog even gezegd hebben: hij krijgt hier de ene uppercut na de andere. Als het aan ons ligt, ligt hij knock-out in de hoek. Schaterlachend ontkurkt hij de champagne.”

Kloof

Tafelgast Özcan Akyol was het weliswaar met zijn collega’s eens, maar gaf ook aan: “Als je het hebt over partijkartel en mediakartel: álles wordt hier nu bevestigd aan tafel. Wij kunnen de mensen hier wel belachelijk gaan maken, maar de mensen thuis zitten te kijken en denken: zie je wel, ze kijken neer op ons.”

Barbara Baarsma ziet dat anders. Je moet de kijker volgens haar gewoon opvoeden. “Je moet de zendtijd die je hebt proberen om die mensen te bereiken en uit te leggen dat klimaat geen hoax is.”

Foto: BNNVARA
163 Reacties op “DWDD-tafel kotst half uur lang op Baudet en Wilders”


 1. Steven

  Dit was bij Jensen nooit meer gebeurd.

 2. rooie Rinus

  Zelfde niveau als Jensen, alleen dan aan de linkerkant.

 3. rooie Rinus

  Oh, en betaald van belastinggeld. En dat begint nu wel een tikkeltje vervelend te worden.

 4. HalloJumbo

  Tot de peilingen binnenkwamen, een doodse stilte. Schuimbekken.

 5. RT

  Eng volk.

 6. Ed

  Waarom niet een rechtse persoon erbij zetten voor de balans vraag ik mij dan af. Noem een Jort Kelder, Rutger Castricum, etc….

 7. P v VO...

  die Baudet heeft gewoon gelijk , las een stukje in de telegraf —wat u zegt—
  over iemand die op wintersport ging . nou dan weet je meteen wat een onzin dat hele klimaat sprookje is
  maar wat ik nog erger vind is dat op scholen scholieren worden ge hersenspoeld om voor , -als ze 18 zijn – vooral op linkse partijen te gaan stemmen
  dat is zeer kwalijk te noemen , vooral al ze nu al de voorkeur hebben op Groen Links
  de scholieren weten niet half wat voor armoede ze zelf binnen halen

 8. Frits

  Twijfelde tussen VVD en FVD. Maar nu ik dit lees toch maar FVD.
  Mooiste DWDD uitzending ooit was die na de overwinning van Trump, zou leuk zijn als we morgen weer zoiets krijgen.

 9. Harrie de Wit

  De club van de “Man van een Half Miljoen” heeft geen argumenten meer.
  Wat een armoedige vertoning.

 10. Cathy

  Ga wel stemmen .Maar oh wat moeilijk Ga wel stemmen .

 11. Saar

  @P v VO…

  “iemand die op wintersport ging . nou dan weet je meteen wat een onzin dat hele klimaat sprookje is”

  Тering, jij bent wel heel erg dom.

 12. Trump.

  Vreemd op alle forums hoor steeds meer wat zullen we stemmen VVD of FvD.

 13. Curryworst

  Maar de kogel kwam van links.

 14. Dreetje

  NPO is extreemlinks / Marxistisch. Spreekbuis van GroenSlinks, de goede bekenden van Pim Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf. Dat zo’n labiele Prem zoveel spreektijd krijgt op deze zender zegt eigenlijk genoeg. Doet niks anders dan de autochtone germaanse (dus echte) nederlanders afzeiken. We zitten nu in de gekke situatie dat een stem op alle partijen behalve PVV en Forum voor Democratie gelijk staat aan het Weg-Met-Ons-beleid dat de laatste decennia gevoerd is. Let dus goed op aan wie je je stem geeft!

 15. :D

  Radhakishun heeft natuurlijk gewoon gelijk over Wilders ten tijde van Alphen. Hij moet er alleen niet zo bij sсhelden. Maar Wilders is wel heel erg hypocriet in dezen. Verder kruipen Baudet en vooral Hiddema in de calimero-rol. Het is toch verbazingwekkend hoe hun volgers daar in trappen terwijl hun opponenten van Denk hun volgers op precies dezelfde wijze inpalmt. Dat er dan geen lampje gaat branden.

 16. Paolo

  Jensen??? Iedereen denkt maar vanuit een stoel of aan een tafel op tv te moeten komen en een mening te hebben om zo op indoctrinerenende wijze het gepeupel aan hun ( in dit geval rechtse) kant te krijgen/scharen. Het schijnt nog te werken ook, in heel Europa en daarbuiten. Dat is misschien nog wel een meer ernstige klimaatdiscussie dan de opwarming van de aarde want in een klimaat waar mensen alleen maar tegenover elkaar staan, zal het verder polariseren en onleefbaar worden voor iedereen. Dus belangrijk is DEZE klimaat discussie, het klimaat dat mensen op deze manier er samen van maken, over de hele wereld.

 17. Paolo

  En oh ja, Prem hoort vooral zichzelf graag praten en dat is meestal poep. De juiste en beter genuanceerde toon kwam van Akyol.

 18. Dorus

  Opvoeden? Doe niet zo aanmatigend. Kijk naar jezelf en denk niet dat je de wijsheid in pacht hebt, Barbara.

 19. Pieter

  Er wordt al 45 jaar door de politiek en ambtenaren weggekeken en politiek correct gehandeld. Dat zijn ernstige feiten, net als de tramterreur. FvD En de PVV benoemt de feiten en dat reflecteert zich in de peilingen. Mooi dat de Vara gratis reclame voor ze maakt. En dan nog dit, van het demoniseren van Pim Fortuyn is niets geleerd…!

 20. Mark

  Baudet gaat de grote winnaar worden,let maar op vanavond.

 21. Leo

  Een zure regen aan tafel.
  Allemaal gefrustreerde k neusjes die vrezen voor vandaag.
  En terecht.

 22. Paolo

  Laten we de klok terug draaien en weer bidden…zoals ooit, dat het niet waar mag zijn. Bovedien gaan de verkiezingen niet over Baudet en consorten maar voor de provindie. Er kwamen in de verleden wel eens meer partijen van niks hoog binnen in de top…
  Nieuw, andere boodschap, en mega populair. Als men de truc eenmaal kent en ziet dat one-liners niks oplevert…..is de weg terug ingezet.

 23. Bobby Eden

  Genante uitzending

 24. MM

  Prem is de linkse Wilders

 25. Leo

  @Paulo
  Je kunt beter bidden m.b.t. andere dingen.

 26. Godefroy France

  DWDD fantastische uitzending, surinaamse schreeuwlelijk, enkele linkse kruimeldieven, die niets maar dan ook niets te melden hebben behalve,,,, schrik niet,,,,, wij moeten /het is onze taak, de kiezers een gedegen opvoeding te geven,,,, in de links/islamitische/antisemitische wereld wil dat niets anders zeggendan;;;; wij met ons totaal regime zullen hersenen blijven spoelen totdat alle neuzen onze kant op staan,,,,,, goedschiks of kwaadschiks.

  Geweldige afbraak TV Prem rascistisch mormel, betaald om te schreeuwen,,, remember,,, dit Goebels gedrag was de inspiratie voor volkert ons groenlinks gutmensch!!!

  Vanavond ga ik genieten bij de DWDD en bij Engnek !!!!

 27. Godefroy France

  Pats de censuur buigt zich weer over mijn tekst

 28. Even reageren

  Wat een tunnelvisie bij DWDD. Het maakt niet uit wat ik stem, maar op deze manier kun je geen verkiezingsaflevering maken, hoe bestaat het toch dat er idd niks is geleerd van hoe het destijds ging met Pim Fortuyn. Op deze manier vervreemd je de kiezers van je. In alle partijen zitten er goede en slechte punten, belicht dit dan ook op een eerlijke en neutrale manier. Daar zullen we veel verder mee komen. En dan pas kunnen er ook keuzes gemaakt worden die vooral bewust zijn en niet constant die onderbuikgevoelens die de boventoon voeren. Ik mis dit zo in het NL verkiezingsdebat. Gemiste kans.

 29. Annoniemus

  De migratie en klimaat waarheid valt zwaar bij de linkse kerk die DWDD vertegenwoordigd #lekkendesubsidiekraan

 30. Japie

  Helaas zullen vandaag massa’s onbenullen de rattenvanger van Hamelen TB en diens nar TH achterna wandelen. Richting het ravijn dan wel en ondanks het onfatsoen en de verspreiding van leugens en fake news. Het podium van DWDD zal ze alleen maar in die mening gesterkt hebben.

 31. Renzo

  Intelligente opmerking van Eus, hij heeft dat proces goed door.
  ik schreef er gisteravond direct na de uitz al dit over het FVD/PVV bashen:

  https://renzoverwer.wordpress.com/2019/03/19/er-was-totale-paniek-in-studio-dwdd-net/

  Ergens grappig, ze maakten echt reclame voor FVD (en PVV). Zouden ze dat snappen?
  die angst was ook erg leuk om te zien.

 32. amsterdammer

  Ongelooflijke haatzaaierij , vooral dat enge bleke wijf in dr mantelpakkie met parelmoeren namaak-ketting.

 33. Jansen

  Wij kotsen op DWDD. Wanneer gaan de open hier eens open in Nederland. En wat gebeurt er
  wanneer PVV en FvD de meeste zetels krijgen? Mogen ze niet regeren. Is het beter geworden de afgelopen jaren Neen. Wordt tijd dat het tij keert en Nederlanders opstaan! Er zijn genoeg mensen in Nederland die anders denken, alleen komen die nooit in discussie programma`s op TV. De linksen zijn bang dat de rechtsen aan de macht komen. Die worden nl. uitgesloten. Waarom nog stemmen mensen!

 34. Rollins

  Hier zit oprecht het gevaar voor de toekomst. Het semi-intellectueel simplisme. Mensen die een mening hebben en daar een reden bij gaan zoeken. Dit in plaats van andersom.

  Baudet en Hiddema die een open debat wilde voeren waarbij vragen voor het voetlicht komen die er toe doen. En dan weggezet worden door een ultra vedergewicht als Klaver die niet meer dan het loopjongetje van de aantoonbare terrorist Duyvendak is. Dat is het niveau waar je mee te maken hebt. Beleidsmakers waar een DWDD afhankelijk van is. Afhankelijk. Letterlijk.

  Mensen als Prem waar werkelijk geen hond naar luistert omdat hij alleen maar schreeuwt. Die man ontleeent zijn BN’erschap aan schreeuwen. Hij zet eerst JP Geelen weg als pedofiel. Zegt op een primetime tijdstip terwijl er veel kinderen kijken dat Sinterklaas niet bestaat. En al deze tragische hoopjes anti-materie, al deze zinloze verzameling lichaamsdelen blijft maar een podium geboden worden ten einde het haarvrije scrotum van Klaver cum suis te pleasen om zo zichzelf maar te kunnen blijven bedruipen.

  Het is van een dusdanig diepdroef niveau dat je simpelweg niet meer weet of je ze huilen of ze tot in lengte van dagen uit moet lachen en na moet wijzen.

  Disclaimer: spellchecken is voor mietjes

 35. Bas

  Heb wel erg moeten lachen toen ik die zuur vertrokken koppen zag toen de peiligen eenmaal binnen kwamen.
  Kostelijke TV.

 36. wauter

  Blij dat ik nooit DWDD kijk, niets gemist zo te lezen.

 37. Sjaaks

  @:D Wed 20 Mar 2019 om 9:37
  Onzin, Wilders veroordeelt elk geweld. Sterker nog, links verwijt dat Wilders en Baudet schuldig azijn aan Christchurch en Utrecht. Uiteraard is links zelf de onschuld zelve.

 38. corne

  Neem toch aan dat dit Prem zijn laatste TV optreden was en dat Barbara DWDD links laat liggen ,beschamend programma bevestigd dat Matthijs ver over de houdbaarheidsdatum is

 39. Sven L.

  Tja. Ook de VVD maakt zich schuldig aan politiek bedrijven ‘over de rug van Utrecht’. Anders had Klaas Dijkhof er wel gestaan gisteren en niet de premier.

  Gebeurtenissen in de samenleving zijn altijd onderwerp van gesprek tijdens debatten. Het woord debat zegt het toch al? En wanneer is het wél een goed tijdstip om het onderwerp aan te zwengelen? Na 1 maand, 2 maanden? Het speelt nu; dus nu reageren.

  Over de toon van het debat kun je echter wél discussiëren.

 40. Simon

  Erik Dijkstra zag het goed toen hij constateerde dat ze FvD weer aan een zetel hebben geholpen met deze DWDD uitzending. Hoewel veel afhangt van de opkomst zoals de Hond zei.

 41. P v VO...

  @ Saar u bent zelf dom als je mee gaat in deze klimaat hetze
  die vrouw had gewoon gelijk dat er in Nederland een klimaat gekte is ontstaan,en
  als u daarin blijft geloven kost het u een aardige duit dat niets oplevert
  hoop ook echt dat BAUDET en WILDERS samen heel veel zetels mogen halen

  weg met die oude politiek die de burger uitknijpen!

 42. Leo

  @P v VO
  Dat zure mokkel, Baarsma, is juist een voorbeeld van klimaatgekte.

 43. Hans S.

  Wat is die Prem toch een schreeuwende galbak

 44. Gaathemnietworden

  Prem die Wilders en Baudet idioten noemt,gekker gaat het niet worden op tv.

 45. Jur

  We moet de kijker opvoeden? Hoe arrogant kun je zijn.

 46. K

  Het was te triest voor woorden om het aan te horen en te zien.

 47. LW

  Te gek voor woorden dat Van Nieuwkerk en zijn enge gevolg al ruim 10 jaar Nederland probeert te hersenspoelen en terroriseert met het opdringen van hun denkbeelden.
  Ook nog vorstelijk beloond met publiek geld.

 48. Donald Dumb

  Prachtige uitzending. Het mag gezegd worden wat voor proleten Wilders, Hiddema en Baudet zijn.
  Vrijheid van meningsuiting, nietwaar?

 49. :D

  @Sjaaks

  Ik weet niet waar je op reageert met die eerste zin, maar iig niet op mijn tekst. Nergens beweer ik dat Wilders geweld niet veroordeelt. Een van de weinige dingen die ik respecteer aan Wilders is juist dat hij altijd afstand neemt van het mede uit zijn naam gepleegde geweld.
  Wat ik bedoel met calimero-rol is precies datgene wat jij over Baudet zegt. FvD liegt over wat links zegt en jij volgt als een schaap, zonder ook maar één seconde te checken of wat FvD claimt waar is. Dat is heel gevaarlijk en precies wat de oogklep-volgers van Denk ook doen. Wat de grote baas zegt klopt, en dat hoeven we niet te controleren. Als je net zo dom wilt zijn als de Denk-adeрten, be my guest, maar verwacht niet dat iedereen je dan serieus neemt.

 50. Saar

  @P v VO…

  Ik ga niet mee in de klimaathetze, je weet helemaal niet of ik in klimaatverandering geloof, ik wijs je alleen op een totaal achterlijke gevolgtrekking van jou. Als jij serieus denkt dat op wintersport gaan bewijs is dat het klimaat niet verandert, dan is er iets flink mis met je notie van wat het concept ‘bewijs’ precies behelst. Of ik nu wel of niet in klimaatverandering geloof doet er daarbij niet toe.

  Zo kan ik ook wel beweren dat er meer Nederlanders op de wereld zijn dan Luxemburgers, met als argumentatie dat er bij mij in de straat maar 2 Luxemburgers wonen en 38 Nederlanders. Dat er inderdaad meer Nederlanders op de wereld zijn, maakt van mijn redenatie nog geen geldig, logisch bewijs. Ik mag toch hopen (voor jou!) dat je dit begrijpt.

 51. Ron

  Ik was het helemaal eens met Prem in deze. Goed betoog en in de roos zijn betoog over Wilders en Baudet.

 52. ErikS

  “Maul Halten” Prem, je bent een arrogante, linkse kl@@tzak.
  Zodra jij verschijnt op TV, zap ik je weg.

 53. Paul

  Wat een verkiezingen. Gevestigde partijen kruipen bij elkaar onder het mom Eensgezindheid en proeven winst na de aanslag.
  Is dus gevestigd tegen de rest, lees PVV en FVD.
  Of wel Grachtengordel tegen rest van Nederland.

 54. LW

  Ron, helaas voor zuurtjes als jij, zonder enig effect.
  Dat ga je vanavond zien.

 55. arie

  Ach Nederland is verdeeld.
  De NPO is een linkse kliek, dus je weet dat je eenzijdig voorgelicht wordt en de mening van een ander niet gerespecteerd wordt.
  Om over zoiets kleins als het door laten gaan van een bijeenkomst, zoals de FVD deed, zo’n gigantisch item te maken probeerde de linkse lieden bij dwdd te scoren.

  En dan die Prem, deze nauwelijks verstaanbare man, wordt in leven gehouden
  omdat hij zondagnacht het meest waardeloze radioprogramma ooit mag presenteren, op kosten van de belastingbetaler. En als er dan wat gescholden moet worden t.b.v. links, haalt men deze idioot van stal bij de vara.

 56. echt

  Ik voel mij aangevallen door Prem, die FvD-stemmers ” idioten” noemt. Idioten zijn degenen die denken dat zij weten wat goed is voor iedereen en die alleen overtuigd zijn van hun eigen waarheid. Zoals Prem.

 57. rooie Rinus

  Iig op een partij gestemd die hopenlijk een einde maakt aan dit zwaar gesubsidieerde volkstoneel.

 58. Onbekend

  M.C Schaam je voor deze tekst, “DWDD-tafel kotst half uur lang op Baudet en Wilders”

 59. Onbekend

  Linkse site die de DWDD aanvalt.

 60. Bart

  Wat een zielige en enge club is de VARA toch geworden. Ooit opgericht voor de arbeiders. Anno 2019 staat die club zo mijlen ver van die arbeiders vandaan. Echt een schande. Nog erger is dat Patrick Lodiers BNN in de uitverkoop aan de VARA heeft gedaan. BNN is binnen de VARA het ondergeschoven kindje en lijkt allang niet meer op wat die creatieve club er in het begin van maakte. Het ergste is nog dat de VARA geld uitgeeft aan het in de lucht houden van de links extremistische site Joop van Fransico van Jole. Deze man is zeer gevaarlijk!

 61. Rob

  Ik hoop dat PVV en FvD vandaag de V van Victorie kunnen claimen. Waarom is er trouwens geen rechts TV station in Nederland? Zoals FOX in de V.S. Ik word doodziek van van Nieuwkerk, Pauw, Jinek, Eén Vandaag, Nieuwsuur, etc. Wat Jensen doet is niet voldoende gefocust. Het is meer entertainment. WNL is slappe hap. Ik zou heel graag een nieuwszender willen die de andere kant van ons land laat zien. De NPO heeft te veel macht.

 62. Remi

  … ZELDEN heb ik zo iets verschrikkelijk gezien als de uitzending van DWDD gisteravond. Ik heb er geen woorden voor …

 63. Idioot

  Ze mogen me een idioot noemen maar ik heb vandaag toch al lekker op FvD gestemd. En ik kan niet wachten op de extreem zure smoelwerken van Matthijs en zijn maatjes als straks blijkt dat de meeste Nederlanders eindelijk hun verstand in het stemhokje gebruiken en Rutte c.s. gaan dwarsbomen. Kan Mark lekker naar Brussel om zijn echte broodheren te dienen en ruimt Thierry zijn zooi wel op, inclusief die verschrikkelijke fluim van een Prem.

 64. Sven L.

  De Wereld Graait Door maakt dezelfde fout als met Fortuyn… levensgevaarlijk en averechts resultaat. Mark my words.

  Ik stem overigens niet op FvD hoor, ter info.

 65. anonymous

  Zat dat lelijke geblondeerde wijf er ook weer.
  Zure trut.

 66. Fatima

  Goed naar ze geluisterd Mathijs en zijn ratten……….daarom heb ik gestemd op
  Forum voor democratie,hoop dat ze heel groot worden.

 67. Roy Dett

  Ongelooflijk, hoegenaamd op grond van democratie krijg je in Nederland gelegenheid om zelf een stem op je politieke voorkeur uit te brengen. Echter tegelijkertijd staat de gevestigde orde (het oude politieke gremium) toe dat mijn belastingbijdragen in belangrijke mate worden aangewend om een sterk gekleurd mediaconcern als het NPO te supporten. Zelfs miljoenen NPO-tekorten worden gedekt, zonder de objectiviteit maar enigszins te bewaken of aan de orde te stellen. Door deze toelaatbaarheid wordt onze democratie ondermijnd. Democratie betekent dat alle stemmen aan het woord kunnen komen. Als de Nederlandse staat toestaat om door middel van een belangrijk medium als het gesubsidieerde NPO zijn bevolking subjectief te beïnvloeden, maakt het zich schuldig aan het in de hand werken van een democratuur. Ik heb mijn stem uitgebracht om dit een halt toe te roepen.

 68. Moud

  Baudet en Wilders kunnen dan met sommige punten wel een punt hebben. Maar waarom altijd op die manier / toon. Daarmee bereik je het averechtse.

  Overigens ik heb gestemd maar NIET op deze 2 partijen.

 69. 49

  @anonymous
  Wed 20 Mar 2019 om 11:36

  Wie, Wilders?

 70. ivan

  Mensen,mensen het maakt niet uit wie er gaat winnen,ze beloven je van alles en achteraf merk je er niets van.Als ik kijk naar de FVD dan zie ik daar een mooie spreekpop(Baudet) van de echte baas Henk Otten de ondernemer van beroep die straks zijn vriendjes de zakken vult en u en mij in de steek laat, en zo gaat dat al jaren zo.

 71. B

  FvdD ging even over de lijken van Utrecht politiek bedrijven . Walgelijk vertoon van elite figuur Baudet en zijn voetvegen.

 72. Mark l.

  Ik heb vanochtend al drie mensen gesproken die FvD stemmen door de demonisering door DWDD. Zij zullen vast niet de enige zijn.
  De zure gezichten bij de NPO laat zien dat de NPO nodig hervormd moet worden.

 73. Dij Enkletser

  Prem Draait DooRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

 74. Jan

  Ik heb gestemd.Laat je stem niet verloren gaan.

 75. Dij Enkletser

  Prem Draait DooRR

 76. Tim H

  De kijkers moeten niet worden opgevoed maar de wereldvreemde tafelgasten bij DWDD.

 77. Donald Dumb

  Prachtig. Al die verongelijkte en lichtelijk gefrustreerde rectsdenkenden hier.
  Er wordt alleen gedaan waar juist Geertje W.zo hard voor gestreden heeft… alles kunnen zeggen in Nederland.
  Maar ineens allemaal huilie huilie reacties van rechies…
  Toch merkwaardig.

 78. Annie

  @B
  “Lijken van Urecht”, het gevolg van jarenlang pappen en nathouden van politici die geen enkel besef hebben van hoe het er in de maatschappij aan toegaat.

 79. Mike

  Iedereen die nu nog durf te zeggen dat DWDD geen links programma heeft een enorme plaat voor zijn kop.

  Wat een schandelijke vertoning bij DWDD.

 80. Annie

  @Mike
  En van jouw (en mijn) geld.
  Dat is nog het meest erge.

 81. Donald Dumb

  Links georienteerd, Mike.
  Nou en? Je hoeft niet te kijken.
  Voor rechtschgekkies als jij zijn andere programma’s…

 82. Sjaaks

  @B Wed 20 Mar 2019 om 13:06
  Heb liever dat politici praten over de problomen dan hun mond houden en bloemen leggen.

 83. Thomas

  Mathijs van Nieuwkerk kan beter naar John de Mol gaan zodat hij echte deskundigen aan het woord kan laten en niet een stel linkse krabbelaars die steeds dezelfde langspeelplaat veel te hard afspelen.

 84. Donald Dumb

  Thomas. Deskundigen bij John de Mol?
  Zoals? Een bejaarde die zich onder laat pissen? Een relnicht met teveel kapsones?
  Wie?

 85. echt

  @Donald Dumb: “Voor rechtschgekkies als jij zijn andere programma’s…”

  … maar niet bij de publieke omroep, een omroep die – want we betalen er allemaal aan mee – veel breder georiënteerd zou moeten zijn en een platform aan iedereen zou moeten bieden.

 86. Remi

  Sietske slaat de spreekwoordelijke soijker op de kop … lezen !!

  https://thefireonline.com/de-haat-hofhouding-van-dwdd-is-moe-uitgeblust-en-kan-niet-meer/

 87. Donald Dumb

  WNL?
  Powned?

 88. Donald Dumb

  Remi. Gevalletje fakenieuws.
  De DWDD kliek was goed op dreef gisteren

 89. Mike

  Ik vind dat dwingende toontje van deze linkse types even kwalijk als het rechtse geroeptoeter. Ze geven geen enkele ruimte voor een ander geluid en demoniseren iedereen die het probeert. Ik kots zo op dat DWDD. Ik durf te wedden dat de redactie en gasten in geen jaren een probleemwijk hebben bezocht en een weinig multiculturele vriendengroep hebben.

 90. Donald Dumb

  Demoniseren is meer een ding van rechts…

 91. Ton

  Om te KOTSEN is dat de DWDD ,IDIOTEN als Prem Een platform geeft zijn vuil te spuwen, deze clown is GESTOORD !!! Onbegrijpelijk dat van Nieuwkerk deze volksgek nog zendtijd geeft.

 92. Yuwan

  Ongelofelijk hoe onbeschoft sommige politici zijn en menen alles al te weten.

 93. arie

  Die Prem moet van de radio af.
  Op TV is hij helemaal verschrikkelijk, wat een anti Nederland man.
  Ik heb één keer op zondagnacht naar hem geluisterd en heb nog nooit in mijn leven zo’n slechte presentator gehoord op de radio , een narcistische onverstaanbare man, waarvan ik nooit zal begrijpen waarom een aantal semi bekende Nederlanders bij hem aanschuiven.

  Wel hoofdzakelijk uit het linkse vak natuurlijk.
  Dit is echt zonde van ons belasting geld, deze man spoort niet.

 94. Paul de Zwart

  De linkse hersenspoel omroep VARA?BNN met hun mede ja-knikkers veroordelen de rechtse partijen.
  Deze personen hebben allemaal vette salarissen en hebben geen enkele last van de armoede en ellende die mensen ondergaan.
  Een Prem heeft geen manieren alleen maar op harde toon schreeuwen anders hoort niemand hem.
  Dijkstra de oosterling die zo graag bij de grachtengordel wil horen en meel*lt.

  Tja toen kwam Maurice met zijn cijfers, daarna allerlei onzinnige uitspraak mede door die Muts Barbara (ga koken mens). Ik stem lekker FvD, dank voor het stemadvies (nu wist ik het zeker)

 95. Paul de Zwart

  Dijkstra de oosterling die zo graag bij de grachtengordel wil horen en onzinnige meningen formuleert.

  Tja toen kwam Maurice met zijn cijfers, daarna allerlei onzinnige uitspraak mede door die Muts Barbara (ga koken mens). Ik stem lekker FvD, dank voor het stemadvies (nu wist ik het zeker)

 96. bastiaan

  De Prem wordt je toch kots misselijk van

 97. Donald Dumb

  Prem of Jensen?
  Wie roept het hardst?

 98. harrie

  iedereen valt over Wilders heen, toen hij tijdens het debat gisteren zei, dat de heren bij de vraag , hoe ze de slachtoffers herdachten, ze met grote krokodillen tranen stonden de vertellen hoe erg het wel allemaal was, natuurlijk is het erg, zelfs verschrikkelijk wat er in Utrecht is gebeurd, maar dat vond Wilders zelf ook, maar deze heren vonden het verschrikkelijk wat de heer Wilders over hun zei, kan niet enz
  die zelfde avond zaten er een paar heren de schaterlachen bij pauw en jinek over hun eigen flauwe grappen, wat een lol wat ze samen hadden, hun stalen en emotieloze blik en gedachte bij de slachtoffers waren verandert in een grappige lach, deze hypocrieten moeten eerst eens zelf in de spiegel kijken voordat ze iets op iemand anders zeggen,

 99. Donald Dumb

  Harrie.
  Dat geldt zeker voor opperhypocriet Wilders.
  Iedereen aan het bashen, maar is er zelf kritiek op hem en zijn enge clubje gaat hij huilie huile doen
  Wie kaatst kan de bal weleens terug verwachten…

 100. Lies

  Goede column van Angela de Jong.

 101. roevka

  Eindelijk in dwdd eens gasten die Wilders en Baudet eens aanpakken. Werd tijd.

 102. Huib

  Beschamende vertoning bij DWDD. En dat is al jaren aan de gang.

 103. Donald Dumb

  Roevka.

  Precies. En ze werden goed aangepakt…
  Mooi stukje TV…

 104. JenZ

  De door de belastingbetaler gefinancierde NPO als politieke partij tegen rechtse politiek. Links activisme, betaald door de werkende mensen. Dat zou toch niet moeten zijn.

 105. Rob

  @ JenZ
  Het hoort ook niet, maar zo is het wel.

 106. Donald Dumb

  Ach dat gehuil over belastingcenten weer.
  Ik zie liever van mijn belastingcenten ook dingen niet uitgezonden worden.
  Dat religieuze gezever bij de EO door die engnek van Knevel bijv…

 107. JenZ

  Juist! links activisme en religiepropaganda horen niet thuis op de npo

 108. Gerrie Beukhof

  Donald Dumb zou zn moeder eens moeten bezoeken of vrijwilligerswerk gaan doen in plaats van hier nutteloos 24-7 rond te hangen op kosten van de belastingbetalerts.

 109. toxilogic

  Thierry Baudet is een verschrikkeleke ijdeltuit, die ingezien heeft dat zolang je maar tegen de gevestigde orde in gaat , je aandacht krijgt. En in deze onzekere tijden worden fouten gemaakt die meteen uitvergroot worden door media die financieel onder druk staan. Mensen worden bang, willen terug naar het verleden, toen het millieu probleem nog niet herkend werd, toen moslims nog ver weg woonden, helaas ‘Es gibt kein weg zuruck”. Je stem weggooien voor het verleden werkt niet, er zit heel veel werkgelegenheid in de vergroening van deze wereld, Nederland is al sinds jaar en dag expert op dit gebied, steun die ontwikkeling !

 110. arie

  Kom nu eens eerlijk uit de hoek Mediacourant !
  Ik verwacht morgen dan eindelijk eens de reactie van Angela de Jong van het AD, over “meneer Prem”.Wat deze “meneer”in DWDD flikte was het toppunt van onfatsoen.

  Deze onverstaanbare klojo op de radio , die om daar een boterham te verdienen uit medelijden maar neergezet is – hij was immers overal uitgekotst vanwege zijn ongenuanceerde uitlatingen – deze alsmaar bij Powned links ratelende radio presentator, op een tijdstip dat toch niemand luistert moet wat mij betreft weg.
  Maar Powned met van Castricum is een links omroepje geworden, ik begrijp het wiens brood men eet (NPO)- diens woord men spreekt. Jammer!
  Dus ik wacht nu op de reactie van Angela, die zij deed in het AD over die gozer.

 111. Mike

  Maurice de Hond gaf als voorbeeld Ajax – Feyenoord. Als je de wedstrijd zal Ajax supporters een hele andere visie op de wedstrijd geven dan Feyenoord supporters. Men zal nooit van elkaar zeggen de ander beter is. Water en Vuur deze 2 clubs.

  Iedereen die daar aan tafel zat was Ajax en de FVD’ers en PVV’ers zijn Feyenoord zei Maurice. Die NRC Journalist deed het kort af dat die het niet snapte maar je zag aan zijn blik hij het donders goed snapte (rest van tafel ook) en snel gingen ze verder.

  Dit was alles zeggend.

  Men had er goed aangedaan dat aan tafel ook dat andere geluid (Feyenoord) gezet hadden voor de balans.

  Het was nog dat Mathijs soms zei betreffende zeer foute opmerkingen dat is voor jou rekening.

  De enigste aan tafel die goed overkwam was Özcan Akyol.

 112. Lies

  @Mike: spijker, kop, raak! De enige die precies door had hoe dit over komt qua beeldvorming was idd Eus. Hij maakt ook een fantastisch programma over de media btw.
  Maurice de Hond gaf juist precies aan hoe de vork in de steel zit, ik vond zijn Ajax-Feyenoord metafoor zeer treffend.

 113. Dij Enkletser

  Die Raaskallende Prem had het over Wilders en Baudet als “Rattenvangers”
  Hij heeft niet eens door dat, dat Positief is,nl.
  Als ik last van Ratten heb ,ben ik blij dat ik een Rattenvanger kan bellen.

  in Nederland zijn nl. ook Muskusratten die de Dijken ( Veiligheid) ondergraven,en worden ook bestreden door Rattenvangers…

  Prem = Behoorlijk Verward

 114. Even reageren

  Angela de Jong heeft er een goede column over geschreven vandaag.

 115. liefkleinhertje

  Zo ik heb vandaag FVD gestemd al was het alleen maar om dat weerzinwekkende gezwets bij DWDD het hoofd te bieden.
  Wat die snotneus van een eendenbek (echte naam is Splinter maar dat is verzonnen door een gek) aan die tafel deed is me een raadsel.
  Aan die tafel werd weer het zelfde toontje aangeslagen als met Pim weerzinwekkend gewoon.

 116. Rutger

  Door Prem heb ik vandaag juist op Baudet gestemd

 117. robb

  En dan Jensen die had 126.000 verdwaalde kijkers ,dan doet Prem het beter.

 118. Dij Enkletser

  Die Barbera Baarsma met haar Angstige Doodsogen zag je tijdens deze DWDD uitzending zienderogen verouderen ,Want Wilders & Baudet, dát is toch erg .

 119. Helga

  Overal in West Europa hebben Anti EU, anti immigratie, anti-gevestigde orde-partijen plusminus 25% van het electoraat in handen. Waarom doet de Nederlandse politiek daar zo overdreven angstig over? Zijn we hier extra grote watjes?

 120. Bruka Bisonkat

  Waar blijft de reactie van de Rabobank waar in ze afstand nemen van de uitspraken van Barbara Baarsma in DWDD?
  Dit soort laag-bij-de-gronds gedrag kun je echt als Rabobank niet tolereren.

 121. Robert

  Priem moet een tijdje afkoelen en niet meer op de tv verschijnen.

 122. aammehoela

  En maar schelden op DWDD, maar ze hebben wel gelijk. Maar Euz zei het al, de kiezers van FvD en PVV kijken niet naar ons, die vinden ons te links. Hij herhaalde nog maar eens dat deze uitzending enkel voor de vaste linkse kijker was. Veel belangrijker waren de reacties van de politici later op de avond over de inderdaad schandalige wijze waarop Baudet en Wilders stil stonden bij Utrecht. Over Christchurch bijvoorbeeld geen woord, rechts-extreem schiet 50 moslims dood. Neen, loop maar lekker te tieren over DWDD en stem lekker op de klimaatontkenners en hun wijze van “waarheid”. Hun waarheid is echter niet de waarheid maar het stelselmatig uitbrengen van onzin, knoeien met feiten en het weg laten van feiten die niet in hun straatje pasten. Net zoiets als Trump en zijn collega uit Brazilie, die fake-news van de media willen bestrijden oftewel de waarheid is fake, de leugens van de populisten is de waarheid. Onbegrijpelijk dat zoveel mensen hier in trappen, zelfs op universitair niveau heb ik begrepen.

 123. BRAAK

  De kiezer zal beslissen en dan staan die twee voor paal!!!

 124. Piet Verschuren

  Wat anders dan kotsen kun je doen over zulke onfatsoenlijke populisten?

 125. JandeHond

  Piet Verschuren, U bent een minderwaardig mens.

 126. Theo Zummere

  Prem bedankt! Mijn dag kan niet meer stuk!

 127. Donald Dumb

  Ook mooi om te zien.
  Alle gristelijke partijen lijden verlies.
  Men gelooft steeds minder in sprookjesboeken.

 128. Donald Dumb

  Lijden verlies ja. Dat zal ze pijn doen dat ze verlies leiden.

 129. Theo Zummere

  @donald. Had Prem gisteren z‘n mond maar gehouden…. hahaha

 130. Donald Dumb

  Ja daar heeft het vast mee te maken…
  In mijn omgeving waren ook mensen die door hem definitief besloten hebben geen stem aan Baudet te geven. Die dat eerst wel van plan waren…

 131. Theo Zummere

  Dat zullen er toch verrek weinig zijn, Donald.

 132. Theo Zummere

  Al met al was t gisteren een schandalige uitzending van DWDD. Ik vraag me af wat die linkse DWDD fans er van zouden vinden als er IEDERE avond 3x een rechts (i.p.v. links) drammerig programma op de publieke omroep te zien was.

 133. Donald Dumb

  Meer dan je denkt, Theo
  Net als Prems invloed om uiteindelijk op Prem te stemmen.
  Want FvD stemmers kijken geen DWDD, toch?
  Veel te links.

 134. Donald Dumb

  Theo. Er waren ooit van die rechtse dramners op TV te zien.
  PowNed. Rutger Castricum. Jan Roos…

 135. Donald Dumb

  * uiteindelijk op FvD te stemmen

 136. Roel

  Winst van het forum zit kennelijk Donald Duck erg dwars. Jammer dat hij toch zo’n drang heeft om dat telkens hier zo kenbaar te maken.

 137. Donald Dumb

  Roel. Nee hoor. Zit me absoluut niet dwars.
  Er zal toch nauwelijks mee samengewerkt worden. Dus weinigbinvloed.
  Stemmen voor de bühne die voor de FvD…

 138. Er ist wieder da

  Pinokkio zal het nog moeilijk krijgen…

 139. Theo Zummere

  Idd WAREN! En slechts 20 minuten per week ja…

  En ik kijk ook dwdd, ook al ben ik rechts.
  Een mens met gezond verstand luistert ook naar de tegenstanders.

  Je moet toch toegeven dat het raar is dat er 4 linkse vogels aan tafel zitten bij Mathijs. Waarom niet 2 linkse en 2 rechtse deskundigen? Zijn ze te bang om iemand met andere mening uit te nodigen?

  Waarom zit er bijvoorbeeld nooit een klimaatwetenschapper aan tafel die een andere kijk op het hele gebeuren heeft? Bang dat men er achter komt dat het toch allemaal niet zo’n vaart loopt met het klimaat?

 140. Theo Zummere

  Bang dat het uitkomst dat zelfs die 97% consensus een grote leugen is????

 141. Theo Zummere

  Uitkomst = uitkomt…

 142. Donald Dumb

  Waren inderdaad.
  Omdat hun programmaatje gewoon mislukt was en er toch minder rechtse mensen waren dan gedacht…
  Net als Jensen. Die dacht ook een rechts grluid te geven omdat er zoveel rechtse mensen zijn. Blijkbaar toch niet…

 143. Theo Zummere

  Kijk eens naar de exit polls…waarschijnlijk meer dan je lief is 😜

 144. Theo Zummere

  Maar toch Donald: waarom geen andere deskundigen bij dwdd (bijv. 2 links én 2 rechts)

 145. Donald Dumb

  Dat zijn maar polls.
  Nu de praktijk nog. Kijken of Baudet echt dingen kan veranderen.
  PVV, LPF kwamen ook met grote winst op.
  Je weet wat daar van geworden is…
  PVV en zeker LPF hebben niks gedaan gekregen.

 146. Donald Dumb

  Theo. Ja ik ben wel voor mensen uit beide kampen.
  Rutger Castricum en Jan Roos schoven al eens aan bij DWDD…
  En PVV stemmer Joling bijv.

 147. Donald Dumb

  Theo Hiddema ook eens trouwens…

 148. Ettertje

  Ik dacht eerst dat Özcan Akyol de tramschutter was, of in ieder geval zijn broer?

 149. Theo Zummere

  LPF heeft ook niet veel gedaan?????
  Hallo, Pim Fortuijn is vermoord! En de kogel kwam van links!

  Gek dat het alleen rechtse politici zijn die voor hun leven moeten vrezen.

 150. Still

  Tijd dat jij een paar kоgels krijgt, Theo Zummere. Van voor, van achter, van links en van rechts.

 151. LOVE FVD

  Geert heeft zware verliezen geleden.
  Goed zo. Wat een prutser. Met zijn quasi rechtse partijtje.
  Thierry for president.

 152. Monique

  @lovefvd
  Nieuwe politiek gaat allang niet meer over rechts of links.
  Na vanavond en na de eerstkomende Tweede Kamerverkiezingen is en zal het duidelijk zijn: tot hier en niet verder!
  En ja, Thierry is binnen nu en een aantal jaar de nieuwe MP.
  Klimaatgekkies, EU-dwaasjes en meer van dat soort personen: zet u schrap!

 153. Brad

  Nee Monique, FvD is over 10 jaar gedecimeerd. Trieste partij die klaagt over de elite, maar ondertussen zitten zowel FvD als Hiddema middenin de grachtengordel. Hoezo hypocriet?

 154. Theo Zummere

  @still: waarom? Omdat je het niet met me eens bent? Is toch niet echt n reden om meteen te schieten?

 155. Jurgen

  Jongens wat een taal..hoe mensen hier worden afgezeken, het is beneden peil. Is dat nou de Nederlanse cultuur en beschaving waar onze Baudet zo trots op is? Het zou beter zijn als al die “rechtser dan de VVD” types hier eens bij zichzelf te raden gaan waarom ze zo gefrustreerd zijn in plaats van al dat gescheld op andersdenkenden. Baudet kan zijn ding toch niet waarmaken, politiek is compromisen sluiten. En rechtse media zijn er genoeg, deze pagina is daar het bewijs van lijkt mij. Ze hebben alleen niet zoveel te melden. Als je een programma op tv niet leuk vind zap weg of lees een boek.

 156. Theo Zummere

  Rechtse mensen gefustreerd??? Ik ben net met de dood bedreigd door n linkse vogel, omdat ie het niet met me eens is?

 157. Theo

  Begrijp niet dat die Prem nog een platform krijgt.
  Wat een herrieshopper/druktemaker is deze vervelende persoonlijkheid. Wat een jankerd.

 158. Wilfried

  Die drammerige Prem Radhakishun, moet zich eens wat kalmer gedragen … Beste is dat hij weg blijft …, iets rustig vertellen lukt hem toch niet …

 159. ger

  wat een zielig.joopje linkse hersenloze types

 160. robbie

  Dit geklets heeft Pim Fortuin ook om zeep geholpen.
  Schandalig Mathijs moet beter weten grachtergordel tuig.

 161. Louis Govaert

  DWDD, draait links dus ook door.

  Mijn verontwaardiging ten spijt, heb ik de linkse tragedie tot het bittere
  einde verder bekeken.
  Alleen maar omdat ik wou weten hoever ze gingen gaan met hun oprispingen.
  Ik was bediend, en hoe.
  Hoe kun je nou een evenwichtig debat voeren als je de andere kant niet de kans biedt
  zich te verdedigen.
  Maar ja, links staat voor “la pensée unique” zoals ze dat in Frankrijk noemen.
  Alles moet daarvoor wijken…ook de democratie en de vrije meningsuiting.
  Van links bevrijdt ons Heer!

 162. Erik

  Matthijs van Nieuwkerk is het schoolvoorbeeld van ” links lullen en rechts vullen”

 163. Theo

  Haha, lekker stelletje hadden zich daar gevonden. Maar wel bijzonder dat de gevestigde orde iemand als Prem Radhakishun -die eigenlijk alleen opvalt omdat hij schoffeert en niet om zijn inhoud- nodig heeft als tegengeluid.
  Matthijs vindt het wel prettig dat het niet gaat om zijn veel te hoge salaris dus laat ze hun gang gaan. Nu de gevestigde orde terrein heeft verloren zijn hun tegengeluiden -waaronder PVV- en FvD-stemmers- ineens klimaatcriminelen, populistisch uitschot etc etc..
  Eerlijk gezegd bevestigt dat m.i. nu vooral dat de gevestigde orde voelt dat er aan de stoelpoten wordt gezaagd. Je kan niet bij herhaling verkiezingsbeloftes al na enkele dagen weer zijn vergeten, het electoraat vergeet dat niet. Veel van de gevestigde orde verwijt de tegenstemmers dat ze niet naar de inhoud van de partij-programma’s kijken. Is dat niet vooral omdat die programma’s alleen worden gebruikt om het kiezersgedrag te manipuleren, niet om er uitvoering aan te geven??
  Kijk dan eens hoe de crisis is afgewikkeld. De kostenkant is geheel bij de zwakkeren en minderbedeelden op het bordje terechtgekomen. Voor de rijkeren onder ons zijn er alleen maar extra voordeeltjes (langere rente-aftrek voor 2 woningen, verhoogde schenkingsvrijstelling voor ouders naar huiskopend kind) in het leven geroepen om de woningmarkt te ondersteunen. Die woningmarkt hoeft al lang niet meer ondersteund te worden maar die extraatjes aan de rijkeren bestaan nog steeds. En dan roepen dat de coalitie van de VVD Nederland door de crisis heeft geloodst. Grootste onzin die er bestaat, die crisis waren te boven gekomen ook zonder die coalitie. De wereldeconomie is beter gaan draaien en dat is de reden dat we weer boven Jan zijn.
  Inmiddels dat het weer ‘goed’ met Nederland, maar met de rijke Nederlanders gaat het ‘veel beter’. De gemiddelde Nederlander heeft zijn inkomen de afgelopen 10-15 jaar amper zien veranderen, de uitgaven zijn echter wel verhoogd. De gemiddelde Nederlander ‘zonder eigen woning’ ziet zijn woonlast stijgen -extra huurverhoging- als hij een beetje meer gaat verdienen terwijl de woningeigenaar nog altijd beter af is met een afnemende woonlast bij een salarisverhoging.
  Het feit dat dit spel niet voor iedereen toegankelijk is maakt hele generaties kansarm indien ze niet over rijke ouders beschikken. Ze moeten hoge studieschulden maken, kunnen niet meedingen op de woningmarkt om te kopen, moeten mallotig hogere huren betalen en zien dat ze voor de betaalbare oplossingen soms ook nog voorbij worden gestreefd door immigranten.

  Is het dan niet zwak van de politiek om dan niet eens in de spiegel te kijken?? Dat er een tegengeluid is die niet aan haatzaaierij doet over immigranten of Islam maar die wel zegt ‘wat minder kan ook en we willen zelf bepalen wie wel en wie niet’?? En dat men dat niet alleen door de EU wil laten opleggen?? Ik ben voorstander van de EU maar ben het zeker niet met alles eens en al helemaal niet met het beleid om immigranten onbeperkt naar Europa te laten komen. Dat is gewoonweg niet de verstandigste oplossing; die nieuwe binnenkomers hebben gewoon een andere vorming gehad in een andere regio en dus een achterstand in de ‘westerse cultuur/opvoeding/gedragsregels/opvattingen’. Die achterstand loopt het merendeel nooit en te nimmer in maar verwachten wel om uit de rijke westerse ruif mee te kunnen eten.
  Dat soort opvattingen zijn niet racistisch -al wordt dat wel geroepen- en zetten ook niet aan tot haat. Het zijn gewoon nuchtere overwegingen. Het is onzin om te stellen dat ‘Utrecht’ niet gebeurd zou zijn bij een scherper immigratiebeleid. Misschien had het wel voorkomen kunnen worden door minder te bezuinigen op politie-apparaat, geestelijke zorg en nog meer nadruk op verplichten tot integratie.
  Hoeveel jonge Turkse en Marokkaanse mannen moeten zich een weg zoeken in de westerse jungle terwijl ze de opvoeding hebben gekregen van een moeder die nog niet eens de taal spreekt van het westerse land waar ze zich hebben gevestigd.

  En zo zou ik nog wel meer voorbeelden van problemen kunnen noemen die in de kern zijn terug te herleiden naar een te snelle en te overvloedige instroom van nieuwe bewoners die wel graag de voordelen van ons sociaaldemocratisch stelsel aannemen (zelfs op eisen) maar niet de voorwaarden die daar vaak bij horen. Op het moment dat men minder krijgt (of wordt aangesproken op het niet aanvaarden van de voorwaarden) dan kruipt die partij direct in de verdediging en probeert de schuld/oorzaak toch bij de ander te leggen. Dit heeft niets te maken met racistische motieven maar primair met economische motieven van alle partijen. Iedereen wil van alles het meest krijgen en van zichzelf het minst inleveren. Niks haat, niks racistisch wel -zeer beperkt- stukje psychologie.

  Tot voor kort waren er nog wel andere partijen waar je ook deels van dit soort geluiden kon horen en had je nog een electorale keus. De door Jesse Klaveren tot ‘milieu-verkiezingen’ verheven verkiezingsronde van vorige week veranderde dat landschap plots volledig toen ongeveer de gehele gevestigde orde zich vond in een ‘klimaat akkoord’. Een akkoord dat er op neer komt dat Nederland weer eens het beste jongetje van de klas wil zijn, bakken met geld van Nederlandse gezinnen over de balk wil gaan gooien terwijl de rest van de wereld niet mee doet. Alsof een stijgende zeespiegel bij de Nederlandse kust dan niet voor overstromingen zal zorgen. Ben je het niet eens met het klimaatakkoord dan ben je sinds deze week een klimaatcrimineel, terwijl je toch slechts zegt dat je er weinig heil in ziet om Nederland allerlei beperkingen op te leggen en met hoge kosten op te zadelen als de rest van de wereld daar niet in mee gaat. Eenzijdige CO2-heffingen in Nederland gaat geheid banen kosten, de Rotterdams reders vluchten naar Antwerpen, vliegmaatschappijen vliegen wat minder op Nederlandse luchthavens etc etc.. En wat schieten we er mee op?? Helemaal niets, we zijn alleen banen, inkomsten etc kwijt die niet makkelijk weer terugkomen. Onze polders lopen ook gewoon onder water en we hebben geen inkomsten meer om tegenmaatregelen mee te financieren. Dit soort overwegingen kunnen er ook toeleiden dat je maar eens een poging doet om FvD als tegengeluid te hanteren.

  Het is vooral belangrijk dat de gevestigde orde eindelijk eens van het Haagse podium afdaalt en hoort wat er zo leeft in de echte samenleving en niet alleen die ze op basis van polls en enquêtes veronderstellen. En weer leren met waarheden campagne te voeren of de kiezer te overtuigen dat partijprogramma’s gefundeerde en waarheidsgetrouwe doelen bevatten die niet al bij de eerste onderhandeling weer worden ingeleverd. Ik schat dat ze ongeveer 3 jaar de tijd hebben, veel langer zal FvD als ‘grote nieuwkomer’ volgens de statistieken niet bestaan en ten gronde gaan aan het feit dat ze niet beschikken over ‘beroepspolitici’. De meesten zullen het naasten een andere activiteit moeten doen en de praktijk leert ons dat in het verleden soortgelijke ontwikkelingen om die reden weer snel doodbloedden.

  We gaan het zien en naar ik hoop houden we het wel netjes.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.