Black-out Mark Rutte bij NOS-slotdebat: ‘Fuck!’

Geplaatst op wo 20 mrt 2019 om 8:45

Minister-president Mark Rutte (VVD) werd dinsdagavond getroffen door een black-out tijdens het slotdebat van de NOS. Hij wist heel even niet meer wat hij wilde zeggen, maar loste het met een lach op. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Rutte stond tegenover zijn politieke boezemvriend Lodewijk Asscher (PvdA) toen hij met een opsomming zijn punt wilde maken. Toen ging het even mis. “Ik moet even… Wat was het tweede voorbeeld? Carolien?!“, riep hij uit.

Presentatrice Annechien Steenhuizen vond het vrij komisch dat hij naar zijn personal assistent Caroline Hermans riep. Rutte: “Nou, dan hebben we het eerst even over het eerste voorbeeld en dan komt straks het tweede voorbeeld.”

Toen kwam Lodewijk Asscher aan het woord. “Is Carolien onderweg?“, vroeg hij met een kwinkslag. Rutte: “Help!

Vervolgens was Asscher zo sympathiek om Rutte een compliment te maken voor zijn omgang met de tramaanslag in Utrecht. “Ik wil dat compliment ook aan u maken. Ik vond dat u daar gisteren op dat moment goed stond. U refereert eraan dat we vijf jaar hebben samengewerkt en ik denk dat we het eens waren dat je nooit naïef mag zijn over wat het betekent om Nederland veilig te houden.”

Later op de avond reageerde Rutte in Nieuwsuur: “Ja, het was echt een ramp! Dit is de hél wat je kan gebeuren in debatten, als je zo’n black-out hebt. Je hebt het allemaal goed voorbereid en fúck, je kan het argument niet vinden.”

Reacties

Veel mensen op social media konden wel lachen om het Carolien-incident. Anderen maken het weer vrij dramatisch. “BIZAR moment in slotdebat. Rutte is even de WEG KWIJT en roept: ‘Caroline’“, twittert politiek chef Marc Belinfante van EenVandaag.

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes: “Is Carolien al trending? 😂

Opiniemaker Bas Paternotte: “Wow, Mark Rutte valt uit zijn rol. Heeft zijn lines niet op orde. We gaan nu opeens hard nadagen Balkenende.

Eelco Bosch van Rosenthal post een foto van Caroline Tensen en EenVandaag-reporter Remko Theulings zegt: “Awkward! Blackout bij Rutte!

Ook Jan Roos grijpt het aan om Rutte te bashen. “Wow. Wat is Rutte van het padje“, zegt de opiniemaker.

SP-Kamerlid Peter Kwint: “Rutte was de bedrijven kwijt zegt hij nu. Dat is helemaal wonderlijk. Dat is hem drie kabinetten lang nog nooit gebeurd.

Wouke ‘ga toch koken’ van Scherrenburg: “Utrecht is Rutte niet in de kouwe kleren gaan zitten.

Een foto van Rutte en Caroline:

Foto: NOS
27 Reacties op “Black-out Mark Rutte bij NOS-slotdebat: ‘Fuck!’”


 1. Bobby eden

  Ach, Rutte zal een heftige dag achter de rug hebben gehad met nasleep van de aanslag in Utrecht. Vast vermoeid.

 2. Flip de Beer

  Hij moet M als assistent nemen! Veel beter!

 3. Ed

  De minister-president deed gewoon een exposure oefening. Hij is gewoon mens…en door!

 4. Lize

  Zal mij niks verbazen als dit in scene is gezet. Dat het volk medelijden met hem krijgt omdat hij het al zo zwaar had de afgelopen dagen. Je kan je ook afvragen waarom Ruute daar wel en Dijkhoff er niet was.. Sneue manier van zieltjes winnen

 5. Klaasje v

  Begrijpelijk toch…als je nagaat wat voor dagen hij achter de rug had. Begrijp niet waar hij al die energie vandaan haalt. En het is ook maar een mens. Hij loste het trouwens goed op.

 6. Godefroy France

  De deug en gutmenschen bleven zogenaamd policorrect medeleven betuigen met slachtoffers en nabestaanden, Rutte van het zelfde, iedereen werd de hele dag bedankt, ze moesten waardig blijven, sloten vol krokodillentranen, gespeelde warme emoties en gevoelens, Jette en Klaver bleven elkaar verliefd aanstaren, hadden weinig tekst anders dan, samen zijn we geweldig, en Wilders en Baudet zijn verschrikkelijk.
  Vooral het hoofdschudden van Rutte als Wilders of Baudet aan het woord waren was stuitend, temeer daar hij zelf niets te melden had dan Gutmensch spelen, en maar lachen, lachen, vooral toen nestbevuiler Ascher tot aan z’n elleboog bij pinokkio naar binnen gleed.
  Kuzu deed zijn fascistisch-vleermuis imago eer aan! (denk zou bij wet verboden moeten worden)!
  Baudet en Wilders waren weer de enigen die de ware problemen over tafel gooiden, weg met het slappe geneuzel, de beuk er in, de verantwoordelijken verdienen pek en veren!

  PVV EN FVD, NEERLANDS LAATSTE HOOP !!!!!!!

 7. Tim

  Niks mis mee. Allemaal mensen, beter dat je dan even hulp vraagt, i.p.v. maar wat gaat roepen….

 8. anoniem

  landgenoten

  Meneer Mark is ook een mens!!!

  bijna 17 miljoen mensen eten uit zijn hand

  o ja ik eet al 45 jaar uit een gouden kom in Nederland,

  Niet de hele dag borduren over zijn black out….

  Meneer Mark u gaat vanaf morgen verplicht 2 weken op vakantie!!!!!

  Landgenoten laat gods kindje even met rust…………..

 9. No. 14

  Gaat Caroliene ook mee als Rutte een date heeft?

 10. K

  Er is nog al wat gebeurd de laatste dagen , dus ik snap best dat het dan soms teveel word.

 11. Krezus Jistus

  Ik vind hem eigenlijk alleen maar sympathieker worden. De VVD is beslist niet mij partij, maar Mark Rutte is een premier naar wie we nog heimwee zullen krijgen als hij weg is, naar Europa.

 12. zekerweten

  Mark Rutte, de echt enige welbespraakte Premier van al die mensen die om hem heen staan. Hij doet het nog steeds het allerbeste, hulde dus voor die man, die even het 2e onderwerp kwijt was, nou en? Ik blijf een groot fan.

 13. tonio

  Hij stikte in zijn leugens !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Ron

  Die uitglijer is de nekslag. Nederlaag VVD in wording!

 15. StefanV

  Rutte is ook maar een mens; geen robot, zoals dat D66-knulletje. Rutte sloeg zichzelf verder moeiteloos door het debat. Overigens sierde het Asscher dat hij het moment niet aangreep om een venijnige opmerking te maken. Het nadeel is wel dat hij eigenlijk te beleefd is om een geloofwaardig oppositieleider te zijn.

 16. Woi!lter

  Is Carolien ook een omgebouwde (homo)?

 17. Bart

  Dit was gewoon gespeeld om over te komen van kijken meneer Rutte is ook maar een mens.

 18. Zorro

  Wie vandaag stemt op de VVD stemt voor een lege portomonnee

 19. Aqua

  pas het is een wolf in schaapskleren

 20. Pip

  Rutte is een gevaarlijke man als je van je portomonne houd dan stem je niet op de VVD

 21. Zo ist, en niet anders.

  Als je de waarheid spreekt vergeet je niks.

  Als je liegt heb je moeite met al die leugens onthouden, dus het waren maar leugens die hij wilde vertellen, gelukkig dat hij het niet meer wist.

 22. COSA NOSTRA

  Stem PVV of FVD !!! Andere partijen willen je portemonnee alleen maar leeg trekken! Doodziek word ik van dat klimaat geneuzel en gelul over onderwijs ik moest er ook gewoon voor betalen

 23. Annemoon

  Ron en jij bent dus perfect. Droeftoeter.

  Deze reactie geldt overigens ook voor al die andere negatieve reaguurders. Zitten de hele dag achter hun PC’tje en hebben niets beters te doen dan mensen af te kraken. Ja en met deze reaguurders gaan we dit land redden. NOT.

 24. robb

  Niet alleen dat hij kennelijk het niet meer wist greep hij terug op wat Samsom al eens bij hem had gedaan ,,nu doet u het weer,, dat kwam niet heel sterk over.

 25. carolien wil een man

  mister nice guy…iedereen verdient een carolien !

 26. Mike

  Dan ga je af zeg. Duidelijk zijn langste tijd gehad.

  Als je dingen vooraf moet instuderen ipv spontaan oprecht te vertellen….

  Maar goed Pinokkio….. wat is er wel origineel en oprecht aan?

 27. robbie

  Hij heeft zoveel leugens verteld dat hij niet meer weet wat de waarheid is.
  En hierdoor in de war raakt wat hij wil zeggen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.