Black-out Mark Rutte bij NOS-slotdebat: ‘Fuck!’

Minister-president Mark Rutte (VVD) werd dinsdagavond getroffen door een black-out tijdens het slotdebat van de NOS. Hij wist heel even niet meer wat hij wilde zeggen, maar loste het met een lach op. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Rutte stond tegenover zijn politieke boezemvriend Lodewijk Asscher (PvdA) toen hij met een opsomming zijn punt wilde maken. Toen ging het even mis. “Ik moet even… Wat was het tweede voorbeeld? Carolien?!“, riep hij uit.

Presentatrice Annechien Steenhuizen vond het vrij komisch dat hij naar zijn personal assistent Caroline Hermans riep. Rutte: “Nou, dan hebben we het eerst even over het eerste voorbeeld en dan komt straks het tweede voorbeeld.”

Toen kwam Lodewijk Asscher aan het woord. “Is Carolien onderweg?“, vroeg hij met een kwinkslag. Rutte: “Help!

Vervolgens was Asscher zo sympathiek om Rutte een compliment te maken voor zijn omgang met de tramaanslag in Utrecht. “Ik wil dat compliment ook aan u maken. Ik vond dat u daar gisteren op dat moment goed stond. U refereert eraan dat we vijf jaar hebben samengewerkt en ik denk dat we het eens waren dat je nooit naïef mag zijn over wat het betekent om Nederland veilig te houden.”

Later op de avond reageerde Rutte in Nieuwsuur: “Ja, het was echt een ramp! Dit is de hél wat je kan gebeuren in debatten, als je zo’n black-out hebt. Je hebt het allemaal goed voorbereid en fúck, je kan het argument niet vinden.”

Reacties

Veel mensen op social media konden wel lachen om het Carolien-incident. Anderen maken het weer vrij dramatisch. “BIZAR moment in slotdebat. Rutte is even de WEG KWIJT en roept: ‘Caroline’“, twittert politiek chef Marc Belinfante van EenVandaag.

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes: “Is Carolien al trending? 😂

Opiniemaker Bas Paternotte: “Wow, Mark Rutte valt uit zijn rol. Heeft zijn lines niet op orde. We gaan nu opeens hard nadagen Balkenende.

Eelco Bosch van Rosenthal post een foto van Caroline Tensen en EenVandaag-reporter Remko Theulings zegt: “Awkward! Blackout bij Rutte!

Ook Jan Roos grijpt het aan om Rutte te bashen. “Wow. Wat is Rutte van het padje“, zegt de opiniemaker.

SP-Kamerlid Peter Kwint: “Rutte was de bedrijven kwijt zegt hij nu. Dat is helemaal wonderlijk. Dat is hem drie kabinetten lang nog nooit gebeurd.

Wouke ‘ga toch koken’ van Scherrenburg: “Utrecht is Rutte niet in de kouwe kleren gaan zitten.

Een foto van Rutte en Caroline:

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen