Art Rooijakkers vond leegloop bij RTL 4 beetje gek

Geplaatst op Mon 25 Mar 2019 om 9:00

Art Rooijakkers vond het een vreemde gewaarwording dat er vlak na zijn komst naar RTL 4 opeens een leegloop ontstond bij de zender. Dat geeft hij aan in de Mikro Gids. Rooijakkers was nog maar net in huis gehaald of de ene na de andere ster stapte over naar SBS 6. Zo vertrokken onder meer Linda de Mol en Wendy van Dijk, die de afgelopen jaren dé grote sterren van RTL 4 waren. Daar keek de oud-NPO-presentator wel even van op. “Ik was net binnen en toen ging iedereen weg.

De presentator grapt dat hij even dacht dat het aan hem lag. “Ik dacht: zit er iets tussen mijn tanden of moet ik nieuwe deo kopen? Maar ik heb er geen last van. Ik ben bezig met de programma’s die we bij mijn overstap hebben afgesproken, dus ik ben tevreden.

Hij voelt zich senang bij RTL 4. “Jazeker. Ik ben blij dat ik een goede start heb gemaakt met goed bekeken programma’s. Er is hier wel een andere dynamiek, zeker met de concurrentiestrijd.

Tot nu toe heeft Rooijakkers een serieus programma gemaakt (Iedereen had het erover) en een luchtig programma (Praat Nederlands met me). Wat vindt hij leuker? “Ik vond een spelshow als Praat Nederlands met me ontzettend leuk, maar dit ook.”

Ik kan sowieso moeilijk kiezen. In een restaurant ben ik altijd bang het verkeerde hoofdgerecht te nemen. Daarom hou ik ook zo van tapas. Ik ben blij dat ik bij RTL allerlei soorten programma’s mag doen. Daar krijg ik energie van.

Foto: RTL
24 Reacties op “Art Rooijakkers vond leegloop bij RTL 4 beetje gek”


 1. Klik hier voor Nick en Garfunkel

  Art Rooiakkers is okay. Een van de weinig symphatieke media bn’ers en geen schreeuwer.

 2. Bah!!

  die art is ook zo n verschrikkelijk zelfingenomen misbaksel, bah!

 3. Hoezithetnou

  Zeg waar is Katja Schuurmans nu toch? Zou zij niet ook bij RTL gaan werken?

 4. Stefan

  Ja hoe is Katja haar contract en trouwens art paar keer aan het werk gezien en hij is behoorlijk arrogant. Een naar mannetje

 5. Gert

  Ik vind Art wel leuk maar ik volg RTL4 nauwelijks dus ik zal hem niet veel meer zien.Maar wie weet wordt RTL wat serieuzer nu( en beschaafder) nu Erland weg is.

 6. Gert

  P.S opKatja zit ik niet te wachten, zo onecht.

 7. johan

  rat

 8. Jasmijn

  Rat heeft gewoon zijn gezicht niet mee.

 9. Sven L.

  Ik gok erop dat er nog 1 opzienbarende transfer aan zit te komen…

 10. Klaasje

  Ojee

 11. Erwin

  Maar RTL is toch allang dood?

 12. Kwelbuiskijker

  Nee Art,het is geen grap.
  Niemand zit te wachten op een saaie Fred Oster 2.0
  De ondergang van RTL gaat wel erg hard nu

 13. Talpaters

  Ik kan die kop van die vuile heaumeau niet uitstaan god ver domme!

 14. Flits Bom

  Wel eens van de Titanic gehoord Art ?

 15. fred oster

  wat is er mis mij?

 16. Laurens

  @SvenL;
  Transfer naar Talpa? Wat denk je dan? Wie is er nog “te koop”?
  Martijn Krabbé?

 17. A.Zijn

  @Laurens Nee joh, die blijft RTL echt wel trouw hoor en gaat lekker nog 3 jaar The Voice doen. Chantal kan ook mooi 3 jaar vooruit met The Voice en Beau zal toch niet weer de fout in gaan. Die past gewoon erg goed bij RTL. Geen grote verrassingen meer dus. Den Blijker past ook totaal niet bij 6 en heeft bij RTL een prima pakket. Heel benieuwd wie Sven dan verwacht.

  RTL staat er gewoon prima voor.

 18. Kijker

  RTL wals gewoon over SBS heen.

 19. J

  @Sven, Laurens, A.zijn:

  Stapt voorlopig niemand over denk ik. Bij RTL moeten ze eerst maar iedereen aan het werk zien te houden. Geef Caroline een programma naast Een Tegen 100. Waar blijven de programma’s van Katja? Ruben doet al een tijdje alleen BLVD (vind ik persoonlijk niet erg). Froukje de Both heeft ook al een tijdje niks (RTL Woonmagazine lijkt niet meer terug te komen trouwens). De programma’s Verslaafd & MAFS komen wel vrij na dit seizoen voor andere presentatoren.

  Zie als eerst alleen mensen bij zenders ‘ontslagen’ worden die niet meteen (exclusief) overstappen. Evelyn & Froukje op projectbasis bij RTL. Miljuschka en Yolanthe geen nieuwe contracten bij RTL. Bij SBS6 geen nieuw contract voor Dennis van der Geest en Nicolette van Dam.

 20. Laurens

  @J/A.zijn;
  Beau stapt voor een mooi programmapakket echt wel weer over, daarvoor is hij teveel een flierefluiter.

  MAFS naar Katja? Heel vreemd dat er nog steeds niets bekend is. Wellicht een format gesneuveld die zij zou doen. Persoonlijk vind ik haar geen sterke presentatrice, zeker niet voor RTL4. Verslaafd past dan toch weer heel goed bij Beau.

  Froukje de Both doet het heel goed bij Boulevard. Als haar contract niet verlengd wordt zou ze zo aan de slag kunnen bij Shownieuws, VT Wonen en Huizenjacht.

  Ik zie Jan Smit ook nog wel de overstap maken naar Talpa. Zeker niet de beste presentator, maar de programma’s die hij doet, passen het best bij wat SBS6 zou moeten zijn, en volkse rechtse zender.

 21. Bart

  @Laurens, J, Azijn etc. Zie Katja wel verslaafd doen. Beau moet wel een spelshow en talkshow gaan krijgen binnen zijn programmapakket. Als Miljoenenjacht bij RTL blijft hoop ik dat hij dit mag gaan doen. Ruben gelukkig niet al te veel programma’s meer bij RTL. Nu ook nog weg bij Boulevard. Afgelopen week was echt een misser en was hij weer tenenkrommend in het programma. Jan Smit zou zowel bij RTL als bij SBS wel passen. Moet hij wel het format De Beste Zangers meenemen. Al denk ik dat hij het waarschijnlijk niet zal doen vanwege het songfestival. Froukje doet Boulevard best oké en ze zou eigenlijk ook weer Eigen Huis en tuin moeten gaan doen. Ik zie het talent niet in die Evelyn. Bij Miljouschka overigens ook niet.

 22. J

  @Laurens, Bart..
  Ik zie MAFS wel door Caroline gedaan worden. Katja zal wel aan een reisprogramma of iets werken, was toen wel bezig. Programma’s sneuvelen wel vaker ja, Project P van Froukje is nooit gekomen, Nu of Nooit van Lieke niet. Onlangs zijn ze gestopt met Rotcenten van Natasja… Beau zie ik nog niet overstappen naar Talpa. Hij maakt veel programma’s op het moment en zijn band met John was nou niet enorm goed.
  Overigens heeft Ewout Genemans ook een presentatie contract bij RTL. Zie hem wel BLVD doen in plaats van Ruben/Peter. Of Verslaafd zou hij ook kunnen.

 23. Bart

  @J Helemaal mee eens. Vergat ik nog te zeggen. Ewout zou een hele goeie zijn als een van de anchors van Boulevard. Frank Dane overigens ook. Jammer dat dit door zijn ochtendshow voorlopig niet meer kan. Ewout op Verslaafd zou inderdaad ook kunnen.

 24. gtstfites

  Echt typisch NPO kijkers, eerst vonden Art geweldig en nu hij bij RTL zit kotsen jullie hem uit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.