Beau twijfelt: ‘Moet ik weer eens een spelshow doen?’

Beau van Erven Dorens is tegenwoordig vooral bekend van zijn maatschappelijk betrokken programma’s. Hij heeft er veel succes mee en met Beau Five Days Inside won hij zelfs de Gouden Televizier-Ring. Toch is naast RTL Boulevard nóg een oppervlakkig programma waar hij vroeger altijd mee uitblonk: Deal or no Deal. Hij presenteerde de dagelijkse show van 2006 tot en met 2009; eerst op Tien, daarna bij RTL 5. Prima kijkcijfers, maar vanwege de hoge kosten verdween de show van de buis.

Misschien is het wel eens goed om weer iets luchtigs te maken, denkt Van Erven Dorens. Heftige tv als Beau Five Days Inside gaat hem niet in de koude kleren zitten en daarom twijfelt hij ook of hij daar wel mee verder wil. “Dat moet ik serieus overwegen. Qua heftigheid, maar ook qua agenda, want het kost ongelofelijk veel tijd.”

Ook moeten de locaties wel boeiend genoeg zijn, zegt Van Erven Dorens. “En ik ben met nog zo veel andere programma’s bezig. Zoals over veteranen met een posttraumatische stressstoornis en iets nieuws met daklozen.”

Zijn laatste programma’s hebben één ding met elkaar gemeen: “Ze gaan allemaal over geledingen in de maatschappij waarvan ik vind dat mensen er meer over zouden moeten weten.”

Soms twijfel ik of ik weer eens een spelshow moet doen. Maar ik ben te gelukkig met dit soort boeiende programma’s.

Foto: Talpa

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen