Floortje wil nu van belastinggeld naar Tristan da Cunha

Geplaatst op Mon 25 Mar 2019 om 9:30

Floortje Dessing heeft de opnames van haar laatste reisserie nog maar net achter de rug of ze weet al precies waar ze nu weer heen wil op kosten van de belastingbetaler. Ze wil de één maand durende reis naar Tristan da Cunha afleggen. Dat zegt ze in de Televizier. Tristan de Cunha, zie Wikipedia, is een afgelegen eiland in de Atlantische oceaan. Er wonen een paar honderd mensen en die zou Dessing graag een keertje gaan bezoeken voor haar programma op NPO 1.

Op de vraag wat er hoog op haar bucket list staat, antwoordt Dessing: “Naar het afgelegen eiland Tristan da Cunha, midden in de Atlantische oceaan. Maar het duurt een maand om daar te komen en ze zijn er niet zo happig op cameramensen.”

Dessing twijfelt er nog wel een beetje over. “Met mijn vader van 89 vind ik het lastig om zo lang weg te blijven. Het kan namelijk makkelijk langer worden als er iets misgaat met het vaarschema.”

Ze houdt echter goede hoop. “Wie weet ga ik er ooit nog heen.”

De presentatrice liet onlangs weten dat ze het maatschappelijk belang dient door op kosten van de belastingbetaler verre reizen te maken die de belastingbetaler zelf nooit zou kunnen betalen.

Foto: BNNVARA
53 Reacties op “Floortje wil nu van belastinggeld naar Tristan da Cunha”


 1. Karin

  Wat een opruiende texst ”van belastinggeld” MC

 2. Chiel

  Altijd dat ‘van belastinggeld’ weer… Een studioshow kost 6 keer zoveel! Ik herinnerde me Mooi weer de leeuw dat ruim 1 ton voor 1,5 uur kost. Kwam op dit artikel uit. Dát vind ik wel bizarre bedragen! kwart miljoen voor een cabaretregistratie waarvan de rechten ook nog bij de producent/speler liggen.

  De VARA gaat weer bloeden voor het cabaret: één aflevering Theo Maassen kost € 293.250, Brigitte Kaandorp volgt (ook éénmalig) met € 216.775. Humor mag best wat kosten, lijkt het adagium. Van Mooi Weer De Leeuw (VARA) zijn 50 afleveringen van een klein uur gepland à € 120.000 per stuk. Vooral Koefnoen (AVRO) is prijzig: een aflevering van 30 minuten zal € 160.000 kosten. Dit was het nieuws: (per aflevering van 35 minuten) € 142.750. Nee, dan Raymann (NPS); hij kan het af met € 86.000 per aflevering.

  Praattelevisie kent ook rangen en standen. Het Elfde Uur met Knevel wordt voor € 28.000 gemaakt. Spuiten en Slikken met Sophie: € 36.500 per stuk. De Wereld Draait Door: 50 minuten à € 45.000. TV Show: een klein uur voor € 105.300. Felderhof gaat op tegenbezoek bij bekende Nederlanders voor € 128.500 per aflevering van 50 minuten.

  Wat is er beter voor ons land dan bewegen? De AVRO toont zich een ware publieke omroep en maakt 83 afleveringen van het low-budget-kanon Nederland In Beweging: € 250 per kwartier…..
  Nog een paar blikvangers:
  Blik Op De Weg (AVRO) € 36.000 per aflevering van 30 minuten
  Schatjes (EO) € 60.000 per aflevering van 35 minuten
  Te land, ter zee en in de lucht (TROS) € 133.000 per aflevering van 50 minuten
  Lingo (TROS) € 5.850 per aflevering van 20 minuten
  Twee voor Twaalf (VARA) € 35.000 per aflevering van 35 minuten
  Tegenlicht (VPRO) € 111.550 per aflevering van 55 minuten.
  NOVA (VARA) € 11.000 en (NPS) € 17.490; samen € 28.490 per aflevering van 17 minuten
  Onderweg naar morgen (BNN) € 42.000 per aflevering van 25 minuten.

  (Bron Trouw/Plein Onlijn 4-5-2006)

 3. leon

  Stemmingmakerij weer van MC, altijd weer die negatieve berichtgeving! Bah!

 4. Belg

  wat anders dan dit filmpje kan ze maken:
  https://www.youtube.com/watch?v=n4ElF8awm90

  je gaat niets nieuws meer brengen behalve dat het in het Nederlands is.

 5. Sjors van Kempen

  Misschien zou Floortje eens een serie in eigen land kunnen opnemen. Genoeg mooie, onontdekte plekken vol prachtige verhalen. Of is dat te min voor mevrouw Dessing?

 6. den Draaiert Joost

  Is ze stervende dat ze een bucketlist heeft?

 7. Wanny

  Wat is er anders dan de andere afleveringen? Het is toch hetzelfde verhaal van mensen die op afgelegen plekken wonen en daar een bepaalde rust in vinden.

 8. Godefroy France

  Verschrikkelijk niets toevoegend aanstellerig wijf, ze blijft altijd maar storend in de camera kijken, staat altijd in de weg ipv. prachtige interessante opjecten weer dat aanstellerig geneuzel met nietszeggende teksten, het gaat om FLOORTJE !!!! vooral de tekst ” ik doe het met belastinggeld, zodat de belastingbetaler kan genieten van dingen die hij/zij zelf niet kan bezoeken”

  heerlijk die boven ons gestelden
  BNNNNNrs aanstellerig kutvolk

 9. Trudy

  Floortje moet stoppen we wete n het nu wel die verhalen van mensen die afgelegen wonen ze wordt vervelend…… steeds hetzelfde praatje mens maak eens een mooi programma in Nederland

 10. Later

  @ Sjors, idd lijkt mij echt fantastische televisie. Een mooi park in Urk of een weiland in Stompwijk bezoeken kan ook.

 11. JandeHond

  Dat ze optieft. Dat mag best wat kosten.

 12. Jasmijn

  Dessing en Van Nieuwkerk, samen de grootste media-schijnheilen die door het volk worden gesponsord.
  Demagogen van het ergste soort.

 13. Remi

  @Chiel

  … Die bedragen … zijn die ergens terug te vinden ?
  Ontzettend interessant, serieus !

 14. Chiel

  Kwam er op via de Wikipedia pagina van Mooi weer de leeuw.

 15. Joost

  Chiel, Wiki dus klopt het?
  Een beetje onnozel hoor.

 16. Nope

  Mooi programma van mij mag ze lekker doorgaan.

 17. tja

  zooo interessant zijn haar programma’s niet en zeker haar presentatie niet

 18. robb

  Kost bijna niks wat vliegtickets een paar maand salarissen voor de crew en Floortje is al betaald ,spelshow met bn’ers is vele malen duurder .

  Wat mc doet is alles sterk uitvergroten zo dat mensen hier helemaal los gaan.

 19. Joost

  Robb, klopt niet.

 20. jan

  Stuur dan een lekker wijf ipv deze haakneus.

 21. Knoet

  Je kunt ook gewoon via internet allerlei informatie en beelden zien van het eiland, stelt weinig voor. Het lijkt zo te zien veel op Ierland maar dan in de Atlantische Oceaan. Kosten ongeveer 15 minuten van je vrije tijd. Kijk da’s goed voor het milieu en bespaart nogal wat centje nietwaar?

 22. Yuwan

  Volgens mij vergeten ze dat dit programma ook aardig wat oplevert. (Reclame)

 23. Afrader

  Een reis naar Tristan da Cunha kost geen maand.
  Je vaart er in 2 weken heen. Alleen, er gaat niet per kerende post een boot terug. Dus je zult daar minimaal een paar weken moeten verblijven voordat je terug kunt.
  Dus alles bij elkaar ben je al snel een maand weg. Maar de reis heen an sich kost geen maand.

 24. Liesje

  Het is gewoon heerlijke televisie en dan moet MC niet zo liggen zeuren. Hun verhaal slaat nergens op. Het is pure stemmingmakerij.

 25. Bunzing

  Binnenkort gaat MC los op de tour de france. Daar kijken mensen naar alleen vanwege de plaatjes. Want er gebeurt alleen aan het eind van een rit iets. Als je geluk hebt dan. En als er iets duur is…

 26. LD

  “Van ons boodschappengeld” zie ik ook nooit staan, dus MC mag kappen met dit “ons belastinggeld”-gedoe. Wat laag.

 27. Edwin

  @LD
  Je komt er niet onderuit om belasting te betalen, maar waar je je boodschappengeld aan besteedt, bepaal je zelf. Dat is het verschil.

 28. liefkleinhertje

  Dit vervuilende wicht gaat weer even ongevraagd het maatschappelijk belang dienen.
  Dit vervuilende wicht loopt zo het milieu te vervuilen als iedereen dat deed stond er nu 100 meter water boven je hoofd.
  Dit vervuilende wicht is wel voor een goed milieu (hypocriet) maar als ze er in DWDD wat dieper over word ondervraagd zit ze te mekkeren dat ze dan maar een boerderijtje begint , dit is het zelfde als je na de oorlog in het verzet gaat.
  Dit vervuilende wicht geeft geen zier om het milieu maar wil gewoon lekker reisjes maken.
  Dit vervuilende wicht misbruikt het milieu om zelf in een goed blaadje te komen maar de feiten zijn wel anders.

 29. Talpaters

  K U T – wijf ga koken!

 30. Sven L.

  Als het een mooi programma is, waar veel mensen naar kijken, zijn hoge kosten in principe wel verdedigbaar (vindt ik).

  Wil niet zeggen dat je niet kritisch mag kijken naar de uitgaven. De NPO zou moeten afstappen van de constructies met onafhankelijke producenten; die drijven de prijzen in sommige gevallen (te) hoog op. Ga zélf produceren als NPO. Je behoudt de rechten, know-how, content EN het kostenplaatje zal beheersbaar blijven.

 31. Chiel

  @JOOST, via Wikipedia. Dus een externe pagina. Sowieso staat er al bij “Bron Trouw/Plein Onlijn 4-5-2006”

 32. Coeus

  Nou, toch mooi vier keer ‘belasting’ in het artikeltje weten te stoppen. Er beleven vervolgens anderhalf miljoen mensen plezier aan en de commerciëlen brengen iets dergelijks niet. Niets mis mee dus. Moet je eens in een land gaan wonen waar de publieke omroep marginaal is, zoals de VS, en kijk dan eens hoe fijn je het TV-aanbod vindt.

 33. HDS

  Ook weer zo’n dure linkse aangelegenheid waar niemand belangstelling voor heeft. Zeg NPO, geef dat belastinggeld eens uit aan Nederlandse cultuur!

 34. mart

  Walgelijke tekst MC. Ga je schamen. De programma’s van Floortje staan in mijn top drie van beste besteding belasting geld.

 35. zorro

  Van mij mag ze gewoon doorgaan al dat gezeur over belastinggeld slaat helemaal nergens op als ze graag belastinggeld willen besparen kunnen ze beter sommige subsidies intrekken die naar vermogende mensen gaan.

 36. Nope

  Ach ja, veel bovenstaande schrijvers zijn niet veel verder gekomen dan einde van hun eigen tuinpad.

 37. bastiaan

  is gewoon een prachtig programma als je dit vergelijkt met het overgrote deel aan echte bagger programma’s

 38. Zo ist, en niet anders.

  Dan gaat ze maar mooi van haar EIGEN GELD, al die waardeloze programma`s van ons belastinggeld is om te kot-sen.
  Zoveel mensen die ieder dubbeltje 6 keer om moeten draaien, en dat soort gaat maar op vakantie, en ze word er nog voor betaald ook…ggggrrr.

 39. LD

  @ Edwin : Veel succes met het vermijden van precies die artikelen die enkel reclame maken bij de programma’s die je niet bevallen.

 40. Mark

  Ik dacht dat Tristan da Cunha de nieuwe schuilnaam was van Tristan van de Vlis.

 41. Koala

  Floortje Dessing, eerste vrouw die de planeet Mars bezoekt.

 42. Koala

  Van belastinggeld welteverstaan.

 43. H.METTERNICH

  Die haat altijd , als je het programma niks vind dan kijk je toch niet ,ik vind Floortje & het programma geweldig ,
  en wie dat betaald zal mij een worst wezen , ik hoop dat ze het nog lang mag maken , Top meid is ze

 44. aqua

  Floortje GEWOON DOORGAAN ik geniet ervan.

 45. Dij Enkletser

  Floortje gaat Doortje !!

 46. Theo

  Aqua, kansloos.
  Ze stopt.

 47. Kijker

  Van mij mag Floor meer van dit soort programmas maken ,Toppie.
  In Nederland kan ik zelf wel naar toegaan.

 48. critikast

  Floor mag er wat mij betreft mee stoppen.Een goede kennis van mij heeft een paar jaar met haar gewerkt. Het is een bitch, een verwend krengetje dat geen tegenspraak duldt en er op staat dat alleen zij met de publicitaire eer gaat strijken. De hardwerkende redactie , die alles tot in de puntjes voor haar voor-produceert, mag wat haar betreft absoluut niet delen in het succes en moet ver op de achtergrond blijven. Zodat mevrouwtje zelf ons kan blijven wijsmaken dat zij het programma in haar eentje produceert en organiseert. Een egoïste eerste klas ! Veel personeelsleden hebben dankzij haar gillend het pand verlaten en ander werk gezocht en gelukkig gekregen !

 49. Bart

  @criticast Reizen Waes is een beter en leuker reisprogramma dan dat van Floortje. Hoort ook gewoon op NPO1 te komen.

 50. Renee

  Floortje-moe. We hebben het nu allemaal wel gezien. Waes is idd fris en nieuw.

 51. Koala

  Ik gun Floortje een enkele reis naar de maan!!

 52. Koala

  Wat zou het trouwens heerlijk zijn als zij vergezeld zou worden door Lom jongenTwan Huys,Maarten van Rossum,Peter R.de Narcist,Tunahan Dracula ,Freak de Jonge en nog een paar andere idioten.

 53. Guttegut

  Veel reageerders hierboven zijn zelf niet verder gekomen als het All-in hotel in Fuengirola

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.