Soundos El Ahmadi gallisch van vragen over DWDD

Soundos El Ahmadi wordt er helemaal gallisch van dat ze in elk interview weer gevraagd wordt naar haar mislukte optreden in De Wereld Draait Door. Dat geeft ze vandaag aan in de Volkskrant. El Ahmadi flopte volstrekt als huiscabaretier van DWDD, omdat ze eigenlijk gewoon niet zo grappig is. Aan die afgang wordt ze nog altijd regelmatig herinnerd. Zo ook dit weekend in de Volkskrant. Uit het niets komt de vraag waar ze al op rekende: “Waar ging het mis bij De Wereld Draait Door?

De cabaretière daarop: “O, dat verhaal komt me onderhand mijn neusgaten uit. Maar oké: het matchte gewoon niet. Actualiteiten werken niet bij mij. En de registratie voelde niet goed, omdat het publiek nooit werd versterkt. Als een optreden goed ging hoorde je altijd alleen Marc-Marie en Matthijs lachen. Terwijl het publiek wel degelijk in een deuk lag, maar die hoorde je niet als kijker.

Als dat echt zo was, dan had ze de regie toch gewoon kunnen vragen om het geluid van het publiek te versterken? El Ahmadi daarop, met een neus die steeds langer wordt: “Ja, maar dat deden ze niet, dat kon technisch niet ofzo. Ik begrijp het ook nog steeds niet. Maar effe serieus: waarom komt deze vraag al-tijd terug?

Omdat De Wereld Draait Door zo’n groot podium is, geeft de Volkskrant. El Ahmadi: “Ja, en ook weer niet: het is maar tv, hoor. Mensen maken van tv iets heel belangrijks, maar het is niet dat ik minister-president was en ik over het kinderpardon ging ofzo.”

Ze is nu voorgoed klaar met die herinnering. “Dan denk ik: what’s up met die andere twintig jaar? Met het feit dat ik als een van de weinige vrouwen bij de Comedytrain zit? Dat ik met de grootste comedians van Nederland speel?

Het Volkskrant-interview met Soundos El Ahmadi kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen