Quote-Sander ziet TV Show-achtige show wel zitten

Sander Schimmelpenninck, de baas van de Quote, hoeft niet koste wat kost op televisie, maar zou een kritische versie van de TV Show wél zien zitten. Dat geeft hij aan in het AD. Schimmelpenninck is door allerlei omroepen benaderd, maar staat niet te springen om een programma. “Het allerliefst schrijf ik, maar ik realiseer me dat je als journalist op tv meer impact hebt. Dus als ze me een stevig programma aanbieden, doe ik het natuurlijk wel“, zegt de 34-jarige bladenmaker.

Wat ziet hij voor zich? “Dan denk ik aan een interviewreeks; zoiets als Ivo Niehe doet, maar niet zo kritiekloos. Of een documentaireserie à la Thomas Erdbrink, Onze Man in Teheran.

Schimmelpenninck heeft echter meer voorbeelden. “Ik ben liever een Erdbrink dan een Beau van Erven Dorens: iemand die vanuit eigen kennis praat. Maar Beau is, als kakker die breed sympathiek wordt gevonden, ook een voorbeeld.”

Wat vindt hij ervan dat Hilversum zo aan hem trekt. “Ben ik zelf ook verbaasd over. Tv-talent is blijkbaar schaars. Echt talent dan. Er zijn genoeg ‘presentatortjes’, mensen die maar wat aan elkaar kletsen, maar die zijn inwisselbaar.”

Er zijn weinig mensen die goed zijn. Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk zitten er niet voor niets al jaren.”

Het AD-interview met Sander Schimmelpenninck kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen