Quote-Sander ziet TV Show-achtige show wel zitten

Geplaatst op Sat 16 Feb 2019 om 10:30

Sander Schimmelpenninck, de baas van de Quote, hoeft niet koste wat kost op televisie, maar zou een kritische versie van de TV Show wél zien zitten. Dat geeft hij aan in het AD. Schimmelpenninck is door allerlei omroepen benaderd, maar staat niet te springen om een programma. “Het allerliefst schrijf ik, maar ik realiseer me dat je als journalist op tv meer impact hebt. Dus als ze me een stevig programma aanbieden, doe ik het natuurlijk wel“, zegt de 34-jarige bladenmaker.

Wat ziet hij voor zich? “Dan denk ik aan een interviewreeks; zoiets als Ivo Niehe doet, maar niet zo kritiekloos. Of een documentaireserie à la Thomas Erdbrink, Onze Man in Teheran.

Schimmelpenninck heeft echter meer voorbeelden. “Ik ben liever een Erdbrink dan een Beau van Erven Dorens: iemand die vanuit eigen kennis praat. Maar Beau is, als kakker die breed sympathiek wordt gevonden, ook een voorbeeld.”

Wat vindt hij ervan dat Hilversum zo aan hem trekt. “Ben ik zelf ook verbaasd over. Tv-talent is blijkbaar schaars. Echt talent dan. Er zijn genoeg ‘presentatortjes’, mensen die maar wat aan elkaar kletsen, maar die zijn inwisselbaar.”

Er zijn weinig mensen die goed zijn. Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk zitten er niet voor niets al jaren.”

Het AD-interview met Sander Schimmelpenninck kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
19 Reacties op “Quote-Sander ziet TV Show-achtige show wel zitten”


 1. Maris

  beauty with brains

 2. Marcktv

  Ijdelheid want het altijd

 3. Mark

  Samen met Merel Westrik late night overnemen van Twan

 4. Job

  Die Schimmelpenninck is natuurlijk een bal eerste klas, maar ik heb liever hem dan een proleet als Jort Kelder!

 5. Beau ter Ham

  Oude ziel in een jong mooi lijf.

 6. Paolo

  Alweer een open sollicitatie. Schimmelpennick heeft zich al vroeg ontworteld van zijn achterhoekse roots. In het geval van Ilse en Finkers is dat juist hun charme. Schimmelpenninck is allebehalve een dom mannetje, letterlijk en figuurlijk ( slimste mens) en heeft zijn zaakjes goed voor elkaar, Maar Quote blijkt slechts een springplank te zijn zoals bij Kelder. Daarna in een programma verschijnen, jezelf goed presenteren, spreken met een kikker in je keel en het fortuin is zo ongeveer al binnen. Daarna een eigen programma, links en rechts door alle contacten uit het verleden nog wat ‘dingetjes’ernaast doen en je carriere is gemaakt. Kelder zit inmiddels bij “Binnenhof” en eigenlijk ontbreekt alleen nog een politieke carriere dan bij zowel Kelder als Schimmelpenninck. Vriendjes met Mark Rutte zijn ze iig al, de weg is geplaveid.

 7. Paolo

  Binnenhof moet natuurlijk BUITENHOF zijn.

 8. Janneke

  Weer een opiniemaker, geen journalist.

 9. Okidoki

  @paolo Vond ‘Binnenhof’ juist wel aardig in deze context!😄

 10. Paolo

  @ Okidoki, gevalletje, ” Freudiaanse Verspreking” zullen we maar zeggen dan.

 11. Kees

  @Paolo, spreken met kikker in de keel, doen ze in Lidl kerst reclames. En maar denken dat ze zo het voetvolk kunnen bereiken. Geef mij maar de gezellige Jumbo bierbuik.

 12. K

  Ik zie Sander wel zitten 😆

 13. Lies

  Na het lezen van het interview vandaag in de krant… hoe meneer over vrouwen denkt. Quote: ‘vrouwen gooien al hun persoonlijke verhalen op Twitter. Als je hier niet op macroniveau over kunt nadenken, moet je gewoon je mond houden.’ En: Vrouwen kiezen nog steeds in overwegende mate voor mannen die veel geld verdienen’. ‘Vrouwen zijn niet in staat om zaken op macro-economisch niveau te bekijken. Ze betrekken alles op zichzelf’.
  Wat een kwal van een gozer.

 14. Dirk

  Nee Lies, jij bent een lekkertje. Zit elke dag te mauwen en anderen de les te lezen. Ga borduren mens, dan doe je nog wat nuttigs.
  Laat grote mensen die op macro-niveau kunnen denken zich druk maken over nieuwe tv-programma’s.

 15. Deadly Viper

  @Lies, wel een realistische kwal. Vrouwen zijn gewoon extreem onbenullige wezens.

 16. Lies

  @Dirk en @Deadly Viper: weer helemaal alleen op de bank vanavond boys?

 17. Deadly Viper

  @Lies, samen met m’n pľassertje en m’n smartphone van de kringloop. Straks lekker rukken op jouw MC-reageersels.

 18. Whitedog

  Wat een super lekkere man is dat.

 19. Werben Hennemars (die schaats L U L)

  Die ma ma ma ma ma ma ma ma maaaaa ma ma ma maa maa ma ma ma maaaaaaaaaaa ma ma mafkees is een parvenu.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.