John de Mol polst Maarten van Rossem

Geplaatst op Sat 16 Feb 2019 om 9:30

John de Mol heeft Maarten van Rossem, het kijkcijferkanon van NPO 2, gevraagd voor een programma op zijn zender SBS 6. Dat verklapt de nukkige tv-persoonlijkheid vandaag in Het Parool. Met De Slimste Mens en Hier Zijn De Van Rossems is Van Rossem dé publiekstrekker van NPO 2. Dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij De Mol. “Die heeft mij twee jaar geleden inderdaad een keer gebeld, ja. Maar dat was voor iets anders. En daar heb ik ‘nee’ op gezegd.

Waar ging het over? “Hij had een programma in gedachten waarbij iemand aan het slot alles totaal diende af te kraken. Dat leek hem wat voor mij. Ik heb gezegd dat ik aan dat imago van afkraker geen verdere versterking wil geven en dat ik tevreden ben met twee goed bekeken programma’s. Daar had hij alle begrip voor. Een vriendelijk gesprek.

Het is niet gelijk duidelijk om welk format dit gaat. Weet hij of er iemand in zijn plaats is gekomen? “Ik heb werkelijk geen idee. Misschien belde hij al voor zijn nieuwe zender en zag hij mij als vervanger van Piet Paulusma bij het weer.

Van Rossem zegt overigens absoluut niet principieel nee tegen De Mol. “Helemaal niet. Ik zou me zo een aantal formules kunnen voorstellen waartegen ik direct ja zou zeggen.”

Misschien niet meteen SBS-materiaal, maar als hij me de ruimte geeft een serie te maken over kleine musea in Nederland, ben ik gaarne bereid“, zegt hij. “Zeker tegen zijn tarieven.

Het Parool-interview met Maarten van Rossem kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL, KRO-NCRV
25 Reacties op “John de Mol polst Maarten van Rossem”


 1. Dennis van Splinteren

  Eindbaas!

 2. Azerty

  Smaakpolitie met Van Rossem.

 3. liefkleinhertje

  Van Rossum in de Voice.
  Dat zou er nog op voor uit gaan ook.

 4. Zalmneusje

  Maarten is leuk als hij over Alkmaar en Heerhugowaard vertelt. Verder is het een linkse zuurpruim die een typetje en karikatuur van zichzelf is geworden omdat hij teveel in zijn eigen imago is gaan geloven.

 5. Zaterdag

  John de Mol polst Maarten van Rossem

  MC: 2 jaar geleden is toch echt HEEL erg oud nieuws

 6. Bart

  Dat zou nou nog eens wat zijn. Dat Talpa een commerciële variant durft te maken van NPO2. Dan ook echt met een breed budget. De Mol heeft het geld om het goed te doen en om het te laten slagen.

 7. Curryworst

  Ik kan mij herinneren dat hij vrij recent wist te melden dat hij er absoluut niet aan moest denken om voor de commerciële zenders te werken.

 8. chris?

  Maar dan neemt van Rossem zijn familie mee.

 9. ano@niem.nl

  John de Mol is er dus achter gekomen dat van Rossem geen act is maar zichzelf en al helemaal geen act wil zijn in een programma. Heel verstandig.

 10. Dennis

  verstandige keuze.
  Deze meneer is puur echt en niet alleen goedlachs met een camera op het gezicht (Wendy Jandino, Winston, Gordon)

 11. Flexi

  TWEE JAAR GELEDEN ÉÉN KEER GEBELD!

 12. Klaasje v

  Komkommertijd bij MC?

 13. Jelle

  Twee jaar geleden gebeld, maar dat is nu bekend geworden. Nieuws dus inderdaad.

 14. Nieuwtje

  John de Mol heeft regelmatig heftige telefoon-en camseks met Sis van Rossem.

 15. Peter

  De weer met maarten van Rossum. De kijkers zullen er even aan moeten wennen, maar ik dat het wel kan werken. Piet heeft zijn langste tijd wel gehad. Het is nu tijd voor de nieuwe generatie.

 16. Dennis van Splinteren

  Waarom koopt De Mol de NPO eigenlijk niet op?

 17. age

  Wie zijn door John de Mol nog niet gevraagd?
  Vlgs mij, wij, die hier zitten te zeuren…

 18. K

  Kan misschien wel jaren geleden zijn maar ik denk dat Maarten een goede keuze zal zijn…de van Rossems…mooi programma. …hij kan nog veel meer

 19. Mark

  Eindelijk iemand die niet zwicht voor het grote geld!

 20. gum

  Misschien kunnen mensen beter niet op John de Mol ingaan, als hij belt. Van Rossem heeft gelijk.

 21. joost

  Jeetje John, deze ultra linkse brombeer van Rossem is toch met zijn over de 70 jaar veel te oude voor een modern medium als Talpa?

  Wie adviseert je?
  Een koekenbakker?

 22. Edwin M

  Nou ik zou zeggen probeer het eens? Waarom geen rondje Nederland met van Rossem op SBS inclusief een licht cultuursausje?

 23. niet doen maarten, principes zijn niet te koop

  Als je toch zou gaan Maarten dan is je imago volstrekt naar de knoppen.

 24. K

  Principes!!….als Maarten zijn creatieteit kwijt kan en card blance krijgt maakt het toch niet uit op welke zender dat is…..ik kijk programma’s die ik leuk vind en maakt mij niet uit op welke zender dat is..

 25. Zee

  Ik zeg het weer .. De van Rossems als royal family..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.