John de Mol polst Maarten van Rossem

John de Mol heeft Maarten van Rossem, het kijkcijferkanon van NPO 2, gevraagd voor een programma op zijn zender SBS 6. Dat verklapt de nukkige tv-persoonlijkheid vandaag in Het Parool. Met De Slimste Mens en Hier Zijn De Van Rossems is Van Rossem dé publiekstrekker van NPO 2. Dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij De Mol. “Die heeft mij twee jaar geleden inderdaad een keer gebeld, ja. Maar dat was voor iets anders. En daar heb ik ‘nee’ op gezegd.

Waar ging het over? “Hij had een programma in gedachten waarbij iemand aan het slot alles totaal diende af te kraken. Dat leek hem wat voor mij. Ik heb gezegd dat ik aan dat imago van afkraker geen verdere versterking wil geven en dat ik tevreden ben met twee goed bekeken programma’s. Daar had hij alle begrip voor. Een vriendelijk gesprek.

Het is niet gelijk duidelijk om welk format dit gaat. Weet hij of er iemand in zijn plaats is gekomen? “Ik heb werkelijk geen idee. Misschien belde hij al voor zijn nieuwe zender en zag hij mij als vervanger van Piet Paulusma bij het weer.

Van Rossem zegt overigens absoluut niet principieel nee tegen De Mol. “Helemaal niet. Ik zou me zo een aantal formules kunnen voorstellen waartegen ik direct ja zou zeggen.”

Misschien niet meteen SBS-materiaal, maar als hij me de ruimte geeft een serie te maken over kleine musea in Nederland, ben ik gaarne bereid“, zegt hij. “Zeker tegen zijn tarieven.

Het Parool-interview met Maarten van Rossem kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen