Tijs van den Brink: ‘Twan moet zich beroerd voelen’

Tijs van den Brink denkt dat Twan Huys gebukt gaat onder de slechte kijkcijfers van RTL Late Night, maar dat hij voor de bühne mooi weer speelt. Dat zegt de EO-presentator in zijn column in Visie. De kijkcijfers van Huys zijn enorm slecht op de late avond van RTL 4. “Het aantal mensen dat naar Huys kijkt, ligt vaak beduidend lager dan het aantal kijkers van Humberto Tan“, weet ook Van den Brink. “Het kan niet anders of Huys voelt zich beroerd. Toch zie ik het niet aan hem af. Dat vind ik knap.

Huys doet elke avond opnieuw ‘alsof er niks aan de hand is’. “Ik kan u melden: dat is zwaar. Collega Knevel en ik maakten het een beetje mee aan het einde van ons programma Knevel & Van den Brink.

Knevel & Van den Brink zakte destijds in tegenover RTL Late Night met Humberto Tan, al waren de scores niet zo dramatisch. “De kijker is een ontrouwe minnaar, je kunt er maar beter niet mee getrouwd zijn.”

Het is een kwestie van tijd dat Huys van de buis wordt gehaald. Volgens Van den Brink ‘is er hoop’. “Barend en Van Dorp vonden hun weg weer na het einde van hun programma, met Andries en mij gaat het goed en ook Humberto Tan is niet veroordeeld tot de bedelstaf.”

Er is leven. Niet alleen na de dood, maar ook na de late-night-talkshow.

De column van Tijs van den Brink kunt u hier lezen.

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen