Yvette van Boven heeft al tien jaar geen tv meer

Het is in Buis & Haard, de rubriek in VARAgids waarin bekende Nederlanders vertellen over hun kijkgedrag, absoluut not done om te zeggen dat je een televisie hebt. Ook tv-kok Yvette van Boven doet er aan mee. Dat is te lezen in de kiosk. Sterker nog: Van Boven heeft al sinds het jaar 2008 geen televisie meer. “Tien jaar geleden ging de tv al de deur uit en we hebben hem geen dag gemist. Niet meer dat gezap en dan ruzie over dat gezap. We spreken gewoon af wat we willen kijken.”

Maar hoe kijken zij en haar partner nu dan naar tv-programma’s? “In de winter zet ik mijn grote computerscherm nog weleens in de huiskamer als televisie. Dan liggen we daar met mijn broer en zus onder een dekbed films te kijken – heel knus.

In de zomer gebruiken ze de laptop. “Dan ligt dat ding bij een van ons op de borst.

Het is niet precies duidelijk wat het voordeel is van je grote computerscherm naar de woonkamer zeulen in plaats van gewoon een tv neer te zetten, maar het is in elk geval wel lekker hip.

Wat voor programma’s kijken ze graag? “Deze zomer hebben we De slimste mens ontdekt. Op de een of andere manier had ik dat nooit eerder gezien, maar nu zaten we er helemaal in.

En wat nog meer? “Mijn lievelingsprogramma aller tijden is Ik vertrek. Soms lees ik alleen de omschrijving van een aflevering voor en dan weet ik alweer hoe laat het is.

Ook het programma ‘Aan de oever van de Yangtze’ vond ze goed.

Het VARAgids-interview met Yvette van Boven kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen