Stekker uit themakanaal van NPO 3

Tegenstanders van de publieke omroep pleiten al jaren voor het afschaffen van NPO 3, maar nu het de zender tóch lukt om een jonger publiek te boeien met successen als First Dates en Hunted is de kritiek wat gaan liggen. Wel maakt de NPO vandaag bekend de stekker uit het bijbehorende themakanaal NPO 3 extra te trekken. De publieke omroep kiest ervoor om te stoppen met deze lineaire zender. “De programmering van NPO 3 extra is straks terug te vinden op NPO3.nl.

Het vrijkomen van het kanaal van NPO 3 extra gebruikt de publieke omroep om van NPO 1 extra en NPO Zappelin extra 24-uurskanalen te maken. Nu delen die zenders nog een kanaal, maar NPO 1 extra verhuist straks naar het kanaal van NPO 3 extra.

NPO 1 extra brengt hoogtepunten van de NPO met een accent op drama, films en series. De nieuwe 24-uursindeling van de zender trapt af met de uitzending van de Top 2000 van NPO Radio 2.

Kinderzender NPO Zappelin extra (nu nog NPO ZappXtra) is speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders; met veilige content en zonder reclame.

NPO 1 extra, NPO 2 extra en NPO Zappelin extra zijn bij KPN en Ziggo straks te vinden op respectievelijk kanaal 76/128, kanaal 88/222 en kanaal 58/311.

De extra kanalen NPO 2 extra, NPO Nieuws en NPO Politiek blijven onveranderd.

De veranderingen gaan in op 25 december.

Foto: NPO 3

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen