Stekker uit themakanaal van NPO 3

Geplaatst op Tue 20 Nov 2018 om 15:32

Tegenstanders van de publieke omroep pleiten al jaren voor het afschaffen van NPO 3, maar nu het de zender tóch lukt om een jonger publiek te boeien met successen als First Dates en Hunted is de kritiek wat gaan liggen. Wel maakt de NPO vandaag bekend de stekker uit het bijbehorende themakanaal NPO 3 extra te trekken. De publieke omroep kiest ervoor om te stoppen met deze lineaire zender. “De programmering van NPO 3 extra is straks terug te vinden op NPO3.nl.

Het vrijkomen van het kanaal van NPO 3 extra gebruikt de publieke omroep om van NPO 1 extra en NPO Zappelin extra 24-uurskanalen te maken. Nu delen die zenders nog een kanaal, maar NPO 1 extra verhuist straks naar het kanaal van NPO 3 extra.

NPO 1 extra brengt hoogtepunten van de NPO met een accent op drama, films en series. De nieuwe 24-uursindeling van de zender trapt af met de uitzending van de Top 2000 van NPO Radio 2.

Kinderzender NPO Zappelin extra (nu nog NPO ZappXtra) is speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders; met veilige content en zonder reclame.

NPO 1 extra, NPO 2 extra en NPO Zappelin extra zijn bij KPN en Ziggo straks te vinden op respectievelijk kanaal 76/128, kanaal 88/222 en kanaal 58/311.

De extra kanalen NPO 2 extra, NPO Nieuws en NPO Politiek blijven onveranderd.

De veranderingen gaan in op 25 december.

Foto: NPO 3
19 Reacties op “Stekker uit themakanaal van NPO 3”


 1. Julia

  Jammer.

 2. Kees

  Alweer geld verspild door de NPO

 3. Roy

  Dan kan NPO 3 Extra nog wel Serious Request uitzenden, maar volgend jaar niet meer?

 4. Roy

  En waarom geen verdeling NPO Zapp en Zappelin op 1 kanaal meer, maar alleen Zappelin?

 5. Ray

  @Roy
  Serious Request is inmiddels overleden.

 6. Ruy

  Gezellig hiero.

 7. Dennis

  Beter!!

 8. Tom van Akkeren

  Ik durf te wedden dat de overgrote meerderheid van de bevolking deze zenders helemaal niet weet te vinden op het televisietoestel.

 9. Britt Scholte Lover

  Serious request is niet meer , ook niet op tv helaas, we hebben alleen nog de top 2000

 10. Hjn

  Waar was die 40 miljoen extra voor dan ??

  Een leuke eindejaars bonus voor mathijs de incestkoning ??

 11. Henk

  Dat blijkt niet uit de kijkcijfers @Tom van Akkeren!

 12. Mink Vaillant

  Verstandig. Sowieso zijn die themakanalen al jaren een aanfluiting. NPO Politiek wordt in de sportzomers doodleuk een sportkanaal, ook als de formatie van een nieuw kabinet net bezig is, NPO Best moet nu het kanaal delen met Zapp, een volledig onlogische combinatie en dan de programmering zelf, die totaal fantasieloos is. Stop er mee of doe het serieus.

 13. TopofFlop

  Als je de programma’s meer bereik wil geven, dan is NPO3.nl niet voldoende. Verspreid ze dan ook via de sociale media (Periscope, Twitter, Youtube, Instagram, Snapchat en Facebook). Elke cent die dat oplevert, scheelt weer voor de staatskas. Het is distributie die geen geld kost, maar geld oplevert.

 14. 123

  Blijft NPO1 extra gratis? Weet iemand dat?

 15. Henk

  Jezus de laatste hernoeming is nog geen half jaar geleden.

 16. Joop55

  We hebben al NPO Start, maar ik had het nog graag een kans gegeven, zeker inderdaad na de naamswijziging is dit wel een beetje belachelijk.

 17. Suomynona

  “NPO 1 extra brengt hoogtepunten van de NPO met een accent op drama, films en series. De nieuwe 24-uursindeling van de zender trapt af met de uitzending van de Top 2000 van NPO Radio 2.”

  Wat klopt hier niet aan? Of bedoelen ze dat de Top 2000 een drama is? :D

 18. RaymondVL

  “NPO 1 extra brengt hoogtepunten van de NPO.” Door iedere godganse avond de serie “Ha, die Pa!” uit te zenden zeker? Man man man, wat een armoede.

 19. StefanV

  Wat Henk (19:29) zegt. De NPO blijft maar rommelen aan deze themakanalen. Om de haverklap verandert er iets. De combinatie NPO 1, 2 en 3 extra heeft amper de tijd gehad om zich te bewijzen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.