Erland Galjaard vond Humberto Tan veel te lui

Erland Galjaard vond Humberto Tan veel te lui in zijn laatste seizoen van RTL Late Night. Hij verscheen bijvoorbeeld wel erg laat in de studio. Dat zegt de voormalig zenderbaas van RTL 4 in de podcast 30 Minuten Rauw. Galjaard heeft de druk op Tan opgevoerd toen de kijkcijfers slechter werden. Hij zei hem in niet mis te verstane bewoordingen dat hij beter zijn best moest gaan doen. “Ja, dat heb ik gezegd. Meer focussen, meer scherper zijn, meer kijken wat de anderen allemaal doen.”

Hij vervolgt: “Ik zei: nu moet jij juist door, nu moet jij drie stappen maken, nu moet jij harder lopen, nu moet jij eerder op de redactie zijn ’s ochtends, jij moet met die redacteuren gaan praten, jij moet ze voor je winnen en zeggen: ‘De volgende fase gaat in.’ Dat gebeurde te weinig.”

Tan leunde te veel achterover, meent Galjaard. “Bij de redactie, bij Humberto en bij de zender is er een gemakzucht ingeslopen en tegelijkertijd werden aan de andere kant de messen geslepen. Jinek en Pauw werden veel beter.”

Speelde zijn avontuurtje met Dionne Stax toch ook niet een beetje mee? “Ik denk dat hij alle recht heeft om niet over een privésituatie te hoeven spreken. Ik kon er lastig bij. Ik heb wel gezegd: ‘Ik kan niet in jouw leven kijken. Ik werk met jou en elke dag om half elf hebben wij een afspraak.’ Die uitzending vond ik al heel lang niet goed gaan. We waren niet dusdanig bevriend dat hij zijn privéleven met mij zou bespreken.”

De geruchten over zijn privéleven hielpen in elk geval niet, aldus Galjaard. “Zijn programma was niet meer goed en hij had een meer dan onhandige periode waarin het ging over dingen waar het helemaal niet over moet gaan, namelijk zijn privéleven.”

Had hij hem daar niet mee kunnen helpen? “Je kunt het niet voor een ander beslissen. Er is ooit wel eens beweerd dat ik toegegeven zou hebben dat hij een relatie had. Dat is pertinente onzin. Alsof ik daar ooit iets over zou zeggen. Daar ga ik niet over.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen