VARAgids verliest tientallen leden om cover Sylvana

De VARAgids is tientallen abonnees verloren door de cover met Sylvana Simons van vorige week, in de week van Sinterklaasintocht. Dat vertelt hoofdredacteur Cécile Koekkoek in de nieuwe editie die vandaag verschenen is. Koekkoeks keuze om haar op de cover te zetten werd door lezers gezien als een provocatie. “Op het moment van schrijven hebben zestig lezers hun abonnement op de VARAgids opgezegd. De reden: een cover met een foto van Sylvana Simons“, vertelt ze.

Ze vindt het heel erg jammer. “Ik hoop dat het bij dit aantal blijft, hoewel ik één opzegging naar aanleiding van deze cover er al een te veel vind. Verder kregen we veel reacties van lezers die, voor ze de gids gingen lezen, eerst de cover er maar even af hadden gescheurd.

Wat was het probleem van de lezers? “Simons schopt tegen ‘heilige huisjes’ en ‘in Sinterklaastijd moeten we de gemoederen vooral niet verder ophitsen’.

Ik ben me kapot geschrokken van de reacties naar aanleiding van een interessant, oprecht en genuanceerd interview met een vrouw die signaleert dat we in gevaarlijke tijden leven en dat we dus moed moeten tonen. Op moeten staan. Onze intentie uit moet spreken.

Foto: VARAgids

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen