Femke Halsema vreest voor aanslag op RTL Boulevard

Geplaatst op Tue 20 Nov 2018 om 8:30

John van den Heuvel mag voorlopig niet meer in de studio van RTL Boulevard komen, omdat hij ernstig wordt bedreigd vanuit het criminele milieu. Dat bevestigt hij aan Het Parool. De Amsterdamse ‘driehoek’ van burgemeester Femke Halsema, hoofdofficier van justitie Nicole Zandee en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg vindt het risico te groot dat er tijdens een uitzending van RTL Boulevard een aanslag wordt gepleegd op de studio op Leidseplein, dat midden in Amsterdam ligt.

RTL Boulevard wordt elke dag live uitgezonden op hetzelfde tijdstip, wat het voor de criminelen makkelijk maakt om een aanslag te plannen. Hij zat gisteren wel in de uitzending, maar dan via een straalverbinding met de studio in het Telegraaf-gebouw.

Van den Heuvel, die al sinds december wordt beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB), baalt: “Ik ben zeer teleurgesteld dat ik niet meer in de studio kan komen. Ik begrijp dat dit de consequentie kan zijn als er bepaalde dreiging is, maar ik vind dit het slechtst denkbare signaal aan het criminele milieu.

Deze stap is niet ingegeven doordat ik dit graag wil of doordat RTL dit graag wil, maar dit is op dwingend aangeven van de overheid. Tot op heden is alles in het werk gesteld om me mijn werk als journalist te laten blijven doen, maar het is jammer dat een belangrijk platform voor mij nu een stuk moeilijker te bereiken valt.

Hij hoopt dat hij snel weer kan aanschuiven in de Boulevard-studio. “Dit is precies wat criminelen beogen. Dit is een nederlaag voor degenen die in woord belijden dat journalisten hun werk moeten kunnen doen. Het is ook een nederlaag voor de journalistiek.

Kan de DKDB er dan niet voor zorgen dat de Boulevard-studio veilig genoeg is? “De DKDB doet echt wat het kan en legt er veel eer in me mijn werk te laten doen. Des te vervelender is het dat ik nu toch op deze manier beperkt word in mijn functioneren.

Femke Halsema laat weten de beslissing met tegenzin te hebben genomen, maar dat ‘de risico’s voor de Amsterdamse bevolking te groot zouden zijn’ als er niet zou zijn ingegrepen.

Foto: RTL
19 Reacties op “Femke Halsema vreest voor aanslag op RTL Boulevard”


 1. Linde

  Dat ze daar ooit zijn gaan zitten, met die grote open ramen, is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Dat er nog nooit iets gebeurd is, is echt een wonder..

 2. Alex

  Linde, alsof er iemand naast Peter of John ook maar enige vorm van serieuze bedreiging kent.
  Er is niemand die een of andere zelfbenoemde expert /vlogger wilt ombrengen.

 3. west

  Twitter zit vol met mongeaulen. De meeste daarvan zijn zogenaamde social kustice warriors. Discussie voeren kunnen ze niet. Worden de tegenwoorden te ingewikkeld strooien ze met de oneliner “Educate yourself”
  Hiermee tonen ze aan het IQ van een amoebe te hebben.

 4. west

  Twitter zit vol met mongeaulen. De meeste daarvan zijn zogenaamde social justice warriors. Discussie voeren kunnen ze niet. Worden de tegenwoorden te ingewikkeld strooien ze met de oneliner “Educate yourself”
  Hiermee tonen ze aan het IQ van een amoebe te hebben.

 5. Arie

  De meeste anti-pieten hebben het denkvermogen van een aap.

 6. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Nou Femke, doe er wat aan…

 7. WEST

  @ ARIE als iedereen gewoon een baan had in Nederland , heb je deze onzin niet

 8. Linde

  @Alex Meer mensen dan jij denkt..

 9. Roos

  Goed van Halsema c.s.

  @Alex: En dit weet jij omdat je ook in de genoemde Amsterdamse ‘driehoek’ zit?

 10. Bart

  @Gerard Ek Femke gaat niets doen hoor.
  Al zou ze willen dan weet ze niet wat te doen.
  Zelfde als Rutte en Pechold al zo’n jaar of 8 met de Zwarte Pieten discussie.

 11. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Indien John weer plaatsneemt in de studio op Leidseplein vraag ik me af welke BN’er mans genoeg is om ook naar die studio te gaan…. 🙄

 12. Claire

  Hoop dat ze beter gaan begrijpen wat de heer Wilders al heel lang moet doorstaan omwille van zijn mening!

  Van een vrouw als Femke Halsema moet je niet veel verwachten. Deze vrouw praat alles wat krom is recht en als je afwijkt van haar niet realistische referentiekader dan ben je een racist.

 13. Ron

  Nou je veel mis je niet aan van de Heuvel. Hij maakt uitstekende TV programma’s maar zijn bijdrages voor Boulevard zijn te verwaarlozen hoor. Hoor en zie liever Peter R. de Vries die vind ik net wat scherper en kundiger en is voor Boulevard zelf een verrijking door zijn nuchtere kijk ook buiten zaken die met criminaliteit te maken hebben en dat is verfrissend voor de show.

 14. anoniem

  Femke Halsema vreest voor aanslag.

  Moeder Femkema, u heeft een nieuwe man, die NIEUWE man heet Amsterdam, uw nieuwe man heeft heel veel kinderen in het volksmond zegt met Femkema is mijn stief moeder en Femkema zegt ik ben stief moeder van ALLE kinderen van mijn nieuwe man, Amsterdam.

  Ik weet zeker dat u dit niet zo hebt gezegd.

  Een moeder maakt haar kinderen niet ONGERUST en als ze dat doet dan zegt ze het aan alle kinderen en niet alleen aan haar EIGEN kinderen van der vorige man.

  Maar ja, waar staat het zeker in parool.

  Nederland lacht
  waar hij hiervoor heeft gehuild
  Mama Femke kijk hoe papa Ronald Koeman met al zijn kinderen in de lucht spring en Lacht……..

  Voorbeeld. jA JOE SABBING

 15. anonymous

  Wijken voor terreur.
  Femke Halsema is dus niet geschikt als burgemeester, maar ja dat wisten we al

 16. Paard

  @anonymous

  Precies. Wilders moet ook van zijn beveiliging af. Is ook een vorm van wijken voor terreur.

 17. wapp

  Risico van het vak en door.

 18. Joop55

  Nederland anno 2018, zwichten voor een paar pipo’s die duidelijk niks bereikt hebben in hun leven.

 19. famke janse

  het zal allemaal wel meevallen…enne..is Peter R. de Vries jaloers op zijn gabbertje die blijkbaar wel belangrijk genoeg blijkt ….?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.