Dieuwertje Blok veroordeelt pro-Piet-activisten

Geplaatst op di 20 nov 2018 om 9:00

Dieuwertje Blok, het boegbeeld van het Sinterklaasjournaal van omroep NTR, veroordeelt het gedrag van activisten die strijden voor het behoud van Zwarte Piet. Dat liet ze maandagavond weten als tafeldame in De Wereld Draait Door. De spanningen tussen antipieters en propieters lopen steeds verder op. Zo scandeerden tientallen propieters afgelopen weekend in Eindhoven racistische teksten en leuzen tegen de antipieters. Onaanvaardbaar en verwerpelijk, vindt Blok.

Zwarte Piet gaat eraan en daar kunnen de propieters zich maar beter bij neerleggen, aldus Blok. “Het is een verandering die echt onomkeerbaar is, hoe vervelend sommige mensen dat ook vinden. Ik kan me niet voorstellen dat het ook niet doorgaat. Het zal ook nog wel een tijdje duren, maar als je uiteindelijk met elkaar om tafel gaat zitten, komen de meeste mensen er wel uit.”

Propieters moeten zich niet zo misdragen, vindt ze. “Er zijn een paar dingen die me vreselijk triggerden. Je hoort mensen op televisie zeggen: ‘We moeten het wel doen voor onze kinderen.’ En vanochtend in de Volkskrant: ‘Ik zou het geen probleem hebben gevonden om opgepakt te worden, want je doet het voor de kindjes.’ Dan bedoel ik: welke kindjes bedoel je? Over wie heb je het? Ja, je eigen kindjes, maar er zijn ook een heleboel andere kinderen.”

Het moet een feest zijn voor alle kinderen in Nederland en die moeten zich daar prettig bij voelen. Je laat die kindjes, waar je het zo hoog over hebt, dus zien dat als een groep mensen een mening heeft waar jij niet van houdt, dat je die heel agressief moet benaderen. Dat is dus het voorbeeld wat je aan de kindjes geeft.”

Als kindjes demonstraties zien, is daar niets mis mee. De meeste kindjes lezen die borden niet en zijn er niet mee bezig. Het is de agressie van de volwassenen tegen de anti-pietendemonstranten. Als je die boodschap mee wil geven aan je kinderen, vind ik het echt bizar.

Ook andere BN’ers keren zich tegen de propieters, waaronder Peter van der Vorst. “Blijft schokkend om te zien dit. De Nederlandse mini-versie van wat er vorig jaar in Charlotsville gebeurde. ⁦‪De minister-president‬⁩ zou dit racistische gedrag veel harder moeten veroordelen. Dit is meer dan alleen maar ‘aso.

Zie ook een video van het wangedrag van propieters:

Foto: BNNVARA
98 Reacties op “Dieuwertje Blok veroordeelt pro-Piet-activisten”


 1. Wo!iter

  Dieuwertje met dr verlopen kop.

 2. Wim

  Zwarte Piet moet blijven, en al diegene die zich hier aan storen moeten voor zich het feest maar afschaffen.
  En wat te doen met het kerstverhaal: een van de 3 wijzen was ook zwart, wordt hij het volgende slachtoffer.

 3. Bert

  Heeft mevrouw ook nog iets te zeggen over die linkse activisten met hun kinder bot slingers?

 4. BJK

  Eén woord: botsplinters!

 5. Michel

  Het is voor BN-ers wel de meest veilige keuze om tegen ZP te zijn. Ben je er voor dan kun je het schudden in het wereldje wat geleid wordt door Amsterdammers. Het grootste deel van NL viert Sinterklaas nog gewoon traditioneel. Laat de Amsterdammers lekker hun eigen feestje vieren, maar laat ons met rust en laat ons ons eigen sinterklaasfeest vieren.

 6. weethetbeter

  Als de overheid hier niks aan doet ,dan is het volgend jaar oorlog !!!!!
  Het gaat elk jaar erger worden.
  Ik ben er niet meer bij een gewone Nederlander !!!!!

 7. Darius

  Hypocriet gedram van deze dame. Pro-Pieten veroordelen, terwijl aan de andere kant wordt opgeroepen tot moord. Veroordeel op zijn minst beide kanten. Als er gelogen moet worden om Zwarte Piet te kunnen uitbannen — en dan heb ik het niet over mevrouw Blok want ik volg haar verder niet, maar over de hele anti-Pieten”argumentatie” — dan zijn er blijkbaar geen valide argumenten.

 8. Darius

  @Michel

  Als BN’er kun je gewoon pro-Piet zijn, hoor. Beetje overdreven altijd om te doen of je dan tot persona non grata wordt verklaard in “het wereldje”.

 9. Pieter

  Dieuwertje ‘linkse trol’ Blok had het om moeten draaien: ‘De anti-Pieten hebben inmiddels hun punt wel gemaakt na 7 jaar zinloos demonstreren. Ze zijn nu ernstig aan het provoceren. Wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. Het provoceren door een absolute minderheid met een lid als Jerry Afriyie die veroordeeld is voor het mishandelen van een agent notabene(!), is verwerpelijk en ongeoorloofd zeker op een kinderfeest. Het volk wil gewoon de prachtige eeuwenoude traditie in stand houden dus stop er nou eens mee Zwarte Piet af te pakken’.

 10. mm

  Kick out ….D

 11. Nick

  Nou nee hoor Diewertje.
  Zwarte blijft zwart in het grootste gedeelte van Nederland.
  Accepteer dat maar nu gewoon.

 12. Bart

  Dit zijn allemaal niet zulke slimme uitspraken van Mw Blok.
  Zeker niet als je ook nog eens het Sinterklaasjournaal en de intocht op tv doet waarin Zwarte Pieten te zien zijn. Ik keur het gedrag van de Pro Zwarte Piet mensen van afgelopen weekend niet goed maar het zat er in dat dit ging gebeuren. Dit had 10 jaar geleden gelijk goed moeten worden aangepakt. Toen kelende politici weg en dat doen ze eigenlijk nog steeds. Het merendeel van Nederland wil gewoon Zwarte Piet en dus hoeft niemand zijn hoofd te laten hangen naar een relatief kleine groep die er tegen is. Ook op televisie niet. Het gaat deze mensen helemaal niet alleen om Zwarte Piet maar om veel meer. Ze weten omdat het hier over een kinderfeest gaat dat ze er de boel mee kunne ophitsen en dat alleen is de bedoeling.

  @Bert Hee typisch dat je Dieuwertje en de andere deug bn’rs zoals Boomsma, Verbaan en Rosanna Kluivert daar niet over hoort.

 13. Robert

  Michel heeft zeker een punt, gaat niet alleen om deze kwestie, als je er bij wil horen in het wereldje dan moet je met de meute mee. En helaas komt er veel maar dan ook echt veel uit Amsterdam vandaan. Niet van de echte Amsterdammers, vraag is echter hoeveel zijn er dan nog van.

 14. Ikke

  Zwarte Piet activisten veroordelen Zwarte Piet vanwege rascistisch verleden. Maar ik leef in het nu en ik zie helemaal geen verschil tussen zogenaamde ‘zwarte’ en ‘blanke’ mensen. Voor mij zijn alle mensen gelijk. Ik voel me langzamerhand zelf gediscrimineerd en gestigmatiseerd, namelijk door mensen die anderen beschuldigen van verschillen tussen tussen mensen. By the way, bijna alle kinderen vinden Zwarte Pieten veel leuker en ondeugender dan Sinterklaas. Dus als er al verschil bestaat dan valt het verschil in het voordeel uit van Zwarte Pieten. Waarheen leidt een escalerende discussie? Naar niets. Het punt over het verleden van onze voorouders is gemaakt. Nu graag gewoon weer verder leven in het heden, zonder verschillen en met Rode, Gele, Roetveeg en ook Zwarte Pieten.

 15. Bart

  @Michel Jan Smit en Gerard Joling zijn voor Zwarte Piet. Jammer dat er niet meer bekende Nederlanders echt voor hun mening durven uitkomen.

 16. Curryworst

  Links VARA-vrouwtje mag in VARA-programma DWDD haar mening geven over de pro-Pieten.
  Maar in al die jaren heb ik haar nooit afkeurend horen spreken over de lin ksext remisten van KOZP. Die 2011, 2012, 2013 en 2014 rollebollend over straat gingen met de politie. Die ne ger van KOZP is zelfs veroordeeld voor misha ndeling van een agent.
  Het is niet voor niets dat ze ver van de feestende kinderen mogen demonstreren.

 17. Boe

  Afriyie heeft met de blokkeerfriezen om tafel gezeten, maar hij blijft gewoon doorgaan met zuigen. Met een jaartje geen actie voeren tussen de kinderen kun je soms meer begrip creëren dan met hardvochtig doordrammen. Horende doof, ziende blind …

 18. Het Conny van de Meester

  Ze heeft veegpiet haar.
  Vieze priesteres van de linkse kerk.
  Morele principes maar wel haar hand ophouden voor ons belastinggeld!

  https://www.youtube.com/watch?v=WGgcTHxHsgo

 19. Wilhelmus

  Dieuwertje heeft gewoon gelijk. Het is ook n bepaald volk die dit aangrijpt om maar te kunnen rellen. Onder het mom van : we doen dit voor de kinderen.
  Of je nu voor of tegen zwarte Piet bent..Dit is geen manier om het op te lossen. Ga eens normaal om tafel zitten zonder te schelden en te dreigen.
  Maar als je naar bovenstaande foto kijkt denk ik niet dat dat t niveau mensen is waar je een normaal gesprek mee kan voeren.

 20. WEST

  Joost den Draaier schreef het eens op deze site, de Nederlander is gek geworden
  stapelgek !!

  @ IKKE Die pseudo bNers zijn meelopers en waaien met alles mee om maar in de belangstelling te komen!

 21. Stief brown

  Die groezelige Dieuwertje moet zich ook profileren in het linkse dwdd
  Alleen dat kliekje geachtengordelaars en een stel kneuzen, denken te kunnen
  bepalen wat fatsoen is voor heel Nederland. Forget it! En fossiel Dieuwertje, daarvoor hoop ik dat dit jaar het laatste jaar is dat die groezel het Sinterklaas en zwarte Piet gebeuren mag presenteren. Doei linkse griezel!!

 22. Gekleurde Piet

  Het Boekenbal is veel te wit!

 23. Darius

  @Ikke

  Johan Derksen, Herman Finkers, Nick en Simon…

  Ik vind het overigens jammer om te zien dat mensen als jij die pro-Piet zijn in het leugenachtige racismeverhaaltje trappen. Als ik was overtuigd van het racismeverhaal, dan werd ik a la minute anti-Piet. Wat boeit het of die tijd voorbij is? Iets wat voortkomt uit racisme, van nu of toen, is gewoon fout!

  Echter, de voorlopers van Zwarte Piet kwamen duizenden jaren geleden al voor in folklore. Ruim voordat Nederlanders begonnen met het verhandelen van Afrikanen. Zelfs ruim voordat Europeanen wisten dat er zwarte mensen bestonden.

 24. Darius

  Sorry, eerste zin was @Bart

 25. Roos

  @Wilhelmus: Nee, dan die Jeffrey Afriyie die het over zijn oorlog heeft. Toen hij daarop werd aangesproken was het gewoon poëtisch bedoeld. Ja, zo ken ik er ook nog wel eentje. Die voetbalhooligans bedoelden het ook allemaal poëtisch, nou goed. Mafkees!

 26. Point

  Het is wat Curryworst zegt. Linkse bubbel voelen weer eens niet aan wat gewone mensen denken en voelen. Dit verzet in Eindhoven is hopelijk het begin van meer openlijke afkeuring van de terreur van minderheidsgroepen.

 27. Godefroy France

  Deze verlopen overacted aanstellerige BNNer vermorzelt de hand die haar voedt, immers, dankzij dit traditioneel feest (zonder racistische) achtergrond heeft ze enkele weken per jaar inkomsten met haar kinderachtig geneuzel.

  De gewenste botsplinters van het antipiet schorem hebben bij de linksen geen reactie opgeleverd, dat geeft te denken, maar nu na jaren geweld en ordeverstoring van dit tuig, de burgers in het geweer komen springt de gut/deug mensch uit z’n vel.

  Sodemieter op, de mensen zijn jullie spuugzat, laat ons met rust, niemand verplicht jullie om aan dit feest deel te nemen, blijf thuis !!!

  DENK heeft waarschijnlijk een zetel voor dit stuk onbenul,
  zoniet zij en bruinhemd, van muiswinkel aanmelden bij “bij1” van silly syl ! succes gegarandeerd!!!

 28. StefanV

  De deugbrigade buitelt over elkaar heen om de zogeheten pro-Pieters te veroordelen. Ze waren muisstil toen de links-extremistische tegenpolen dreigden met terreur, het vermoorden van Sinterklaas, etc.

  Daarom is hun verontwaardiging bijzonder selectief en daarmee ongeloofwaardig. Gelukkig wordt de deugbrigade van BN’ers vergezeld van politieke partijen, zoals de lokale PvdA in Rotterdam, die precies hetzelfde gedrag vertonen.

  Ik ben trouwens van mening dat iemand die het Sinterklaasfeest wil aantasten zonder maatschappelijk draagvlak moet opstappen als presentator van het Sinterklaasjournaal.

 29. Annoniemus

  Dieuwertje Blok is kennelijk ook niet op de hoogte hoe democratie werkt , dat de meerderheid altijd gelijk heeft op standpunten en kwesties.

 30. Bart

  @StefanV Helemaal eens!

 31. Stephanie

  Trots op deze Nederlanders! Fantastisch filmpje!!

 32. One Thuis

  @Annoniemus. Helaas ben jij hier degene die democratie niet snapt. Ik ben pro-Piet, voor de duidelijkheid, maar wat je hier zegt slaat nergens op.

 33. Enzo Voort

  Zelfs Dieuwertje begrijpt niet dat de meerderheid van het NEDERLANDSE volk een ZWARTE Zwarte Piet wil. De anti zwarte Pietenmaffia is overduidelijk in de minderheid, maar dat is voor sommigen maar moeilijk aan te nemen. Volgend jaar maar weer heibel maken?

 34. Wilhelmus

  # Roos

  Je bevestigt precies wat ik bedoel…kennelijk alleen met schelden iets oplossen.

 35. Claire

  Zwarte Piet is geen racisme en is dat ook nooit geweest. Het zijn een handjevol schreeuwers (lees uitkeringstrekkers en andere onrendabelen) die hun frustraties kwijt moeten. Zwarte Piets is het begin, daarna volgen de andere frustraties van deze walgelijke linkse stakkers.

  Dieuwertje Blok vind ik een lelijke oude bange deugheks ze ziet er zo uit en ze gedraagt zoals zodanig. Ze praat de wandaden van die piethaters schoon en daarom veracht ik deze lelijke deugheks omdat ze haat zaait.

  Peter de altijd zwaar vermoeid ogende televisie huisheaumo neem ik natuurlijk niet serieus.

 36. JohanV

  Die mensen van Kick Out Zwarte Piet zijn gewoon een stelletje opruiers die alleen maar het feest willen verstoren en dat heeft mevrouw Blok kennelijk niet in de gaten. Dom mens.

 37. Wf

  @Roos, het leek ook oorlog op de beelden van Eindhoven. Best gênant voor een beschaafd land. Mooie visite kaartje voor de wereld.

 38. Claire

  Nederland is geen beschaafd land en is dat nooit geweest. Met dank aan… vult u zelf maar in maar in…..

 39. Henk

  Mis Kopspijkers, zulke humor hebben wij nodig.

 40. Wf

  @Claire, dacht jij soms dat die agressieve doorgedraaide pro Piet tokkkies wel een baan hadden?

 41. Roos

  @Wilhelmus

  Ik geef aan dat ik Jeffrey Afriyie een mafkees vind omdat hij 1) het over oorlog heeft en vervolgens 2) die opmerking bagatelliseert. De beste reactie waarmee jij kunt komen is dat ik hem uitscheld? Wat een belachelijke respons als je die twee tegen elkaar afzet. Het gebruik van ‘oorlog’ tegenover ‘mafkees’. Die eerste, ach… maar die tweede kan echt niet, hoor! Wat een hypocrisie!

 42. Roos

  @Wilhelmus

  Bovendien lees je doelbewust over het feit heen dat ik de mensen waar Blok tegen ageert ‘voetbalhooligans’ noemde.

 43. Ben

  Nee joh, Dieuwertje, kinderen en ouders uitschelden, bang maken en die hele intocht verpesten is wel normaal…

 44. Momo

  Het Sinterklaasjournaal beweert neutraal te zijn, maar heeft nog steeds iemand als Dieuwertje in dienst. Belachelijk. Zij moet maar accepteren dat niemand haar moet.

 45. Pinda

  Ja Roos, zo werkt dat met die huichelachtige Anti-Zwarte Piet Warrios zoals Wilhelmus. Meteen moord en brand gillen als je een van hen met een onwelgevallig woord bestempelt, maar doen of de neus bloedt als je hetzelfde doet bij de andere kant. Laf en schijnheilig zijn ze. Om maar met Wilhelmus’ eigen woorden te spreken: Hij bevestigt precies wat ik bedoel!

 46. Huib

  Ik kan me de boosheid heel goed voorstellen op mensen die dreigen sinterklaas dood te schieten temidden van kinderen.

 47. Huib

  De anti zwarte piet mensen worden nu als slachtoffers neergezet door de linkse media en linkse politiek. De dreiging om sinterklaas te vermoorden en het verwerpen van de roegveegpieten wordt voor het gemak vergeten.

 48. Cees

  Amsterdam prijst zich gelukkig met een intocht zonder incidenten. Maar ze rekenen zich te snel rijk. Ook de roegveegpiet wordt door dit groepje beroepsslachtoffers verworpen.

 49. k

  Airfryer is begonnen met geweld tijdens Sinterklaas. Is daar ook voor veroordeeld. Maar goed… hij heeft nu zijn gewenste slachtofferrol.Hij is de zoveelste blunder van de IND. Raar dat KOZP persberichten van de NOS redigeert. Nadat Weimans( voorleesjuf NOS) ten onrechte een kunstprijs van 35k aan haar zwarte vrienden doneerde, gaat ze nu ook het nieuws voor hen aanpassen. Onafhankelijk nieuws was voor mij de belangrijkste pijler van de NPO en tegen nieuwsvoorziening van de CO. Dat is na Urgenda, KOZP, NCTV inmenging en Keulen wel weg. Nieuws van de Mol kan onmogelijk slechter zijn.

 50. SOLANGE

  Die linkse trol met dr verlopen kop BLOK mag weer domme uitspraken doen bij DWDDD ……zijn allemaal linkse rakkers bij die DWDD..kijk niet meer daaaaag Matthijs de geldgraaier lult links en vult rechts….600.000 per jaar plus nevenfuncties tuitmondje Meneer Matthijs maar lachen…zum kotzen die linkse kliek…..

 51. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Dieuwertje Blok lijkt me een dame dat door heel Nederland aardig gevonden wil worden en kiest uiteraard voor de weg van de minste weerstand. Jammer. Helaas lijkt Nederland steeds verder gevuld te worden door ruggengraatloze autochtonen. De eigen cultuur, historische waarden, de gangbare maatschappelijke normen worden eenvoudig opzij gezet om iedere nieuwkomer naar de zin te maken.

 52. plato

  de aloude truc.
  je laat wat pro-piet activisten rotzooi schoppen om de balans om te buigen naar een roetveeg-piet.

 53. Huiskamer

  Oma Dieuwertje met haar vingetje. Maar goed, zij heeft levenslang kunnen graaien bij de staatsomroep.

 54. jdj2050

  Dus zolang je ergens tegen bent mag je je asociaal agressief opstellen op een kinderfeest maar zodra je graag wilt dat iets blijft zoals het is mag je hier geen uiting aan geven en is alles wat je roept ineens beledigend onaanvaardbaar en verwerpelijk.

 55. roevka

  Back to basics. Het gaat natuurlijk vooral om het opvoedkundige aspect van alle media. Zij weigeren ALLEMAAL pertinent de ontstaansgeschiedenis van Sint en Zwartepiet te vertellen. Hiermee zou de racistische angel uit het feest gehaald kunnen worden.

 56. Deadly Viper

  Door dat gedrag van deze kansloze figuren zal Zwarte Piet alleen maar sneller verdwijnen.

  Die Hooligans zijn echt voor het karretje gespannen met dit achterlijke gedrag staan de anti Pieten sterker.

  Hoe denk je dat dit er voor Nederland uitziet als deze beelden wereldwijd viral gaan? Bye bye Zwarte Piet.

 57. frans

  Hey Petertje en Dieuwertje waar waren jullie reacties toen het andersom was..

  Nee Petertje toen had je niet de ballen om er wat van te vinden..

  Ohja Petertje en niet vergeten om door te gaan met Trump te bashen..

  Objectiviteit dat woord ken je vlgs mij niwt

 58. Deadly Viper

  Valt op dat pro piet tokkies allemaal trump fans zijn.

 59. Ben

  @Deadly Viper

  Zei je niet hetzelfde over de blokkeer-friezen? Mensen lijken hierdoor alleen maar nog meer pro-Piet te worden, omdat duidelijk met twee maten gemeten wordt.

  De rest van de wereld heeft wel grotere zorgen dan een kinderfeest in het kleine Nederland!

 60. Ben

  Valt op dat anti-pieten allemaal racisten zijn…

 61. Momo

  Deadly Viper??? Slappe hap, zul je bedoelen.

 62. Henk

  Dieuwertje zou zich eens moeten verdiepen in die KOZP aanhangers en hun achtergrond. Lui die enkel op zoek zijn naar rellen en andere het leven zuur maken. Ze hebben zelf een rot leven en dat moet geprojecteerd worden op iedereen.

 63. anonymous

  Dieuwertje heeft korsakov

 64. Jordao

  Los van het feit over de discussie zwarte Piet; die leuzen die de echte racisten scanderen heeft totaal niks met die discussie te maken. Dit is meer een demoniseerde signaal richting de donkerkleurige mens. Als de kinderen van die lieden die die leuzen scanderen dit zo meekrijgen en worden opgevoed worden zij er niet beter op. Er zijn maar zat mensen met een donkere huidskleur die ook pro-zwarte Pieten zijn. Als ik de beelden terug zie , zie ik alleen maar enorme haat dan er tegen zijn. Kinderen op schouders van hun vader en die een middelvinger opsteken en de rest lacht het lekker toe, “lekkere” opvoeding. Zit die haat niet eenmaal diepgeworteld en nu gewoon tot uiting komt?

 65. Paard

  @roevka, vertel over die ontstaandgeschiedenis aub, zodat ik je reactie op waarde kan schatten. Ik begrijp nu helaas je boodschap niet preciesq.

 66. Wil

  @Deadly Viper

  Lekker kortzichtig. Ik ben pro-Piet, geen tokkie en verre van een Trumpfan.

 67. Theodoor

  Wat ziet die eruit zeg. En wat een dom standpunt.

 68. critikast

  Ik ben 70 jaar, ferm pro-Zwarte Piet en verbaas me dat er zoveel mensen tijd en zin hebben om een eeuwenoude traditie aan te kaarten. Zijn al die kinderen die nooit moeite hebben gehad met Zwarte Piet nu ineens oliedom, omdat een aantal hoog opgeleide idioten vinden dat er sprake is van racisme. Houd toch op en besteed je energie en je tijd aan zaken, die er echt toe doen en laat dat kinderfeest met rust. Zelf nooit klein geweest zeker? Onze kinderen en kleinkinderen krijgen straks te maken met een wereld vol klimaatproblemen, milieubedreigingen en nieuwe armoede. Zou het niet zinniger zijn om Zwarte Piet terzijde te schuiven en tijd te besteden aan de echte problemen? Stelletje nitwits !

 69. lvs2015

  Diewertje ‘gutmensch’ Blok die meent dat zij wel weet wat goed is voor 90% van Nederland die helemaal geen ‘zwarte’ Piet probleem heeft maar wel tegen de nu al jarenlange gedram en gelieg door de gutmenschen van de Grachtengordel uit Mokum i.c.m. de racistische en linke extremistische activisten, ooit aangevoerd en op gestart door Quincy Gario, die menen dat zij wel weten wat goed is voor de rest van Nederland. En die rest van Nederland is hun spuugzat en laat dat elke keer blijken middels een strak tegengeluid die zegt: ” Ophouden! Het is een onderdeel van de Nederlands cultuurgebeuren en heeft nooit een racistisch motief jegens de negroide man of vrouw gehad en ….is in de basis een kinderfeest.” “Nee” zeggen de activisten met hun leugen, dat is het wel. En vele juristen en rechtbanken hebben al geoordeeld dat de opgestarte leugen dat zwarte Piet racistisch is geen enkele basis heeft en had en nog blijven de KOZP racistische activisten doorgaan en maling hebben aan alles. Zelfs bij gemaakte afspraken doet men toch wat men zelf wil alleen maar om de zin = leugen mensen toch op te kunnen dringen. En het dan gek vinden bij het zien van zoveel onbegrip en gedram dat op een bepaalt moment de mensen zelf het heft in handen nemen en flink tegengas gaan geven wanneer deze racistische KOZP actvisten weer ten tonele verschijnen. Actie vraagt een reactie. En dus is het simpel: KOZP, stop men de actie en dat verdwijnt de tegenreactie ook!

 70. Samba-boy

  Critikast, al 70 jaar naz¡.

 71. Minister van Roeptoeterij

  Ja Zwate Piet is racisme enzo weet je. Heeft er nog iemand een baan voor me? Dan ga ik een dagje kijken zodat het lijkt of ik echt wil en daarna ga ik weer roeptoeteren tegen Zwarte Piet. En Surinamers die me te blank zijn lastigvallen!

 72. GW

  Beide extremistische groepen aan beide kanten zijn absoluut kansloos bezig. Ik spuug op de mensen in dit filmpje die activisten uitmaken voor stinkhoer en een kind inzetten om te demonstreren en ik spuug op een Anti Zwarte Piet-activist Rogier Meijerink die wil dat kinderen onder de botsplinters zitten. Of een Jerry Afriyie die openlijk zegt samen te werken met de Antifa. Kansloos volk aan beide kanten.

  En de geldschieter van de stichtingen achter KOZP lacht zich te barsten. Want wij laten ons opnaaien en alles verloopt volgens plan. Waar zijn we in godsnaam mee bezig?!

  En het fatsoenlijke midden dat nog met elkaar in dialoog wil gaan, wordt natuurlijk genegeerd door de media. Want genuanceerd = natuurlijk niet interessant. En zo worden we keihard door diezelfde media gepolariseerd.

  Het wachten is op de volgende aflevering van DWDD waarin Matthijs Boter Op Zijn Hoofd van Nieuwkerk met droge ogen zegt dat het debat toch wel heel erg gepolariseerd is. Goh, zou je denken Matthijs?! Pauw is net zo erg in deze. #bloedaanjehanden #neemeensjeverantwoordelijkheid

 73. Dirk

  Dat dat ouwe lijk nog een kinder programma mag presenteren .

 74. Dat vind ik er van.

  Wat is dat een le-lijk mor-mel geworden zeg, die hoort echt niet meer op de tv te komen.

 75. BijlmerStyle

  De wereld hoeft alleen maar facebook reacties en een imbecielen-website als deze te raadplegen voor het bewijs dat Nederland het lachtertje van de wereld is :D

  En dat allemaal dankzij jullie, achterlijke tatta’s zonder enige vorm van zelfreflectie :D

 76. robb

  Dieuwertje Blok is niet het probleem het tuig dat met eieren gooit die maken het kapot voor de kinderen ,ik zou me kapot schamen als vader.

 77. Bramderammer

  De geschiedenis herhaalt zich, levensgevaarlijk deze linkse fascisten!

 78. Momo

  @robb

  Nee, de anti-pieten die kinderen en ouders uitschelden, bang maken en de intocht verpesten zijn het probleem. Mensen hebben er gewoon genoeg van.

 79. Momo

  @BijlmerStyle

  De rest van de wereld begrijpt Nederlands?

 80. Panda

  @Momo

  Haha, goeie! Alleen ben ik bang dat BijlmerStyle jóú dan weer niet begrijpt.

 81. Animo

  De kinderen hebben veel plezier gehad met de roetveeg pieten hun maakt het niet uit ,mij maakt het niet hoe hij er uit het gaat toch om sinterklaas ,het moet ophouden van beide kanten het is belachelijk hoe volwassen mensen reageren en wat mensen hier schrijven.

 82. Kaas

  Wat is er mis met wat mensen hier schrijven? Ik zie niks vreemds.

 83. Adriaan

  De kaste van veroorzakers aan de praattafels hitsen de zaak op met hun giftige woorden. De columnisten in de kranten hitsen de zaak op met hun giftige pennen. De activistische demonstranten hitsen de zaak op met een leugen en de hooligans hitsen de zaak op met tomaten en eieren en dit alles met dank aan Pauw en van Nieuwkerk die de geest uit de fles hebben gehaald zodat er 600 politie agenten, detectie poortjes etc. nodig zijn voor een kinderfeestje.

 84. fuck Jerry Afriyie

  ik denk dat ze gewoon in dr ko n t genomen wil worden door die Jerry!

 85. ox

  Ach ja,als antifa de boel afbreekt en de politie aanvalt,dan hoor je deze types nooit,cherrypicking

 86. Animo

  Klaas ik zie alleen maar haat als jij dat normaal vind dan is er wel wat mis.

 87. ano@niem.nl

  Het probleem is dat de VARA en de NTR en de rest van het linkse grachtengordelkliekje niet door heeft dat heel Nederland (ook dit jaar) vast houdt aan zwarte piet. Het is gewoon lachwekkend hoe de NTR de pieten neerzet en niemand in Nederland herkent hier nog het sinterklaasfeest in.

  Bij de Sinterklaascentrales worden alleen maar zwarte pieten besteld.

 88. robbie

  Dieuwertje moet ook maar eens vervangen worden.
  Veel te oud.

 89. aammehoela

  Heb 5 minuten gekeken afgelopen zaterdag. Wat een ongelooflijk saai verslag door D. Blok. Het leek wel een verplicht nummertje voor haar. Neen, ze kan beter stoppen met de presentatie en ook stoppen met deze kolder te vertellen. Steeds meer Nederlanders beseffen dat het nu de tijd is voor de “Sprekende grote meerderheid ter behoud van Zwarte Piet”. En dat kan hopelijk op een fatsoenlijke wijze, maar je kunt je dit wel afvragen als de tegenstanders je botsplinters toewensen.

 90. Joly

  Ach….Diewertje is ook al om? Ga maar eensd aandacht aan die trollenkop van je besteden…….Je hebt nooit een probleem met Zwarte Piet gehad en nu wordt het een beetje heet onder je voeten en capituleer je? Echt je bent een schijtwijf!

 91. Joop55

  Weer een hoop fanatieke rabiaat rechtse pro-Piet adepten hier, de toetsenbordjes hebben overtik uren gedraaid, ook nog eens met bar slecht Nederlands maar goed ik verwacht ook niet anders van PVV’ers die op hun bureaustoel thuis hun frustraties uitspuwen.

 92. Momo

  @Joop55

  Jij bent geen haar beter, je rabiate reactie bij het Sylvana artikel was alles behalve perfect Nederlands. Maar ja, waarom zouden we beter verwachten van linkse gekkies zoals jij.

 93. dr phil

  joop 55 je bent een l.u.l. pieten zijn en blijven zwart. en die import Nederlanders moet maar oprotten als het ze niet aanstaat. en dat oud vel /wijf Dieuwertje moet dan maar gelijk mee op zouten. ik ben zelf zwart maar ik ben voor zwarte piet .

 94. dr phil

  joop 55 je bent een l.u.l. pieten zijn en blijven zwart. en die import Nederlanders moet maar oprotten als het ze niet aanstaat. en dat oud vel /wijf Dieuwertje moet dan maar gelijk mee op zouten. ik ben zelf zwart maar ik ben voor zwarte piet .en o sorry ik ben dat lelijk wijf vergeten dat is toch de zuster van Dieuwertje die Sylvana .neem dat s.t.i.k.w.i.j.f maar gelijk mee

 95. dr phil

  sorry stink

 96. B klein

  Deze vrouw speelt haar judasrol met verve. Ook hier weer geen argumenten. Gewoon als klein vervelend verwent kindje je zin afdwingen. En zwarte piet gaat nooit weg. Wen jij er maar aan.
  Zodra sponsors in de gaten krijgen dat de bevolking alleen zwarte piet wil is het met haar en haar programma gedaan.
  Doet echt alles voor geld. Dat is de drijfveer van deze lieden.
  Zoals zet je deur open voor een asielzoeker. En daar vervolgens zelf nooit aan mee doen. Krijgt met lof de verraderskaart.

 97. Gaby

  Dieuwertje Blok krijgt wederom antisemitische aantijgingen richting haar persoon. Walgelijk!

 98. Zwarte Piet

  NTR, ontsla mevrouw Blok op staande voet! Nu!!! Anders nemen we haar mee in de zak, nadat ze keihard de roe heeft gevoeld!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.