Michelle Obama inderdaad op eerste Linda-loze cover

Het is inderdaad Michelle Obama die op de eerste Linda-loze cover van de LINDA. staat. Het blad met de voormalig first lady op de voorkant ligt woensdag in de winkels. Dat heeft de redactie laten weten. Het is voor het eerst in vijftien jaar dat LINDA.’s vaste covermodel, Linda de Mol, er niet op staat. “Het was eigenlijk de bedoeling dat ik Michelle zou interviewen en samen met haar op de cover zou gaan, zoals we deden bij George Clooney en Prinses Mabel“, zegt de tv-koningin.

Ze vervolgt: “Maar op de data waarop Michelle beschikbaar was en wij naar New York moesten komen, kon ik écht niet. Ik had draaidagen voor April, May & June, en met zo’n reis naar de VS erbij zou ik dan drie dagen weg zijn – dat kan gewoon niet, want dan loopt een hele productie flinke vertraging op. Ik baalde daar natuurlijk flink van.

De Mol en haar collega’s hebben van de nood een deugd gemaakt. “Michelle is zo’n grote naam, jeetje! Zij was de eerste first lady die écht indruk op me heeft gemaakt. Op Hillary Clinton na waren dat voor mijn gevoel vooral vrouwen die in een mantelpakje en met een bosje bloemen glimlachend achter hun man stonden, in adoratie naar hem kijkend. Michelle niet. Zij heeft zo’n sterke persoonlijkheid – naast het feit dat zij de eerste zwarte vrouw in het Witte Huis was, maakt dat haar heel bijzonder.

Tot nu toe heeft De Mol alle 172 covers van LINDA. gesierd. “En ik wil het nog wel een hele tijd blijven doen: ik vind het nog steeds hartstikke leuk. Maar ooit houdt dat op, we moeten daar goed over nadenken en zo nu en dan eens wat uitproberen. Het kan niet zo zijn dat het blad LINDA. dan ophoudt te bestaan. Bij LINDA.meiden schrijf ik nu een tijdlang het editorial niet meer, en daar sta ik ook niet op de cover. En dat blad loopt, met Yara Michels als hoofdredacteur, hartstikke goed.

Voor de coverfotografie van het decembernummer heeft Michelle Obama zelf een foto uitgekozen voor LINDA. uit de recente shoot die ze met haar lievelingsfotograaf Miller Mobley had, en hem exclusief aan LINDA. ter beschikking gesteld.

De nieuwe LINDA., met Michelle Obama op de cover, ligt vanaf 21 november in de winkel.

Lees ook:
Linda de Mol binnenkort niet op cover LINDA (8 november)
Linda weet al wie er op Linda-loze cover LINDA komt (10 november)
Jildou wil niet kwijt of Obama op Linda-loze cover staat (14 november)

Foto: LINDA, Miller Mobley

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen