‘Femke Halsema te gierig om Boulevard te beveiligen’

Geplaatst op di 20 nov 2018 om 13:00

John van den Heuvel denkt dat geld en de inzet van mankracht ook meespeelt in de beslissing van burgemeester Femke Halsema en de andere leden van de Amsterdamse ‘driehoek’ om hem niet meer toe te laten in de studio van RTL Boulevard. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Van den Heuvel wordt ernstig bedreigd en Halsema vreest voor een aanslag op de studio van RTL Boulevard. En die studio staat niet op een verlaten industrieterrein, maar op het drukke Leidseplein.

De misdaadjournalist vindt het een draconische maatregel en een klap voor de vrijheid van meningsuiting. “Ik ben er teleurgesteld over en ik ben het er ook niet mee eens, maar ik kan er niet zo veel aan doen. Het gaat allemaal achter mijn rug om.”

Je moet nooit buigen voor criminelen, vindt Van den Heuvel. “Ik begrijp wel dat er een zekere dreiging is en dat het best wat extra inspanning kost om de studio van RTL Boulevard, die midden op het Leidseplein in Amsterdam ligt, te beveiligen. Maar als je vanwege dreiging niet meer mag komen, vind ik dat een slecht signaal. Wie is de volgende collega die iets roept over misdaad en straks ook niet meer mag komen? Ik vind het een heel vervelende keuze die wordt gemaakt.”

Van den Heuvel vindt de studio van Boulevard prima te beveiligen. “Ik lees net op NOS.nl dat de woordvoerder van de burgemeester heeft gezegd dat ze de veiligheid van de Amsterdamse bevolking niet meer kunnen garanderen. Dat is echt lulkoek. Je kunt toch wel een studio beveiligen? Ik bedoel, zo ingewikkeld is dat toch niet?

Het gaat gewoon om geld, denkt hij. “Ik snap dat het misschien wat extra inspanningen en kosten vergt en misschien wat extra gedoe geeft, ik snap het allemaal, maar als dat dan de reden is, zeg het dan gewoon.”

“Ik vind het een beetje slap allemaal en dat moet me wel van het hart.

Vanavond zit Van den Heuvel weer in RTL Boulevard, maar dan wel met een straalverbinding vanuit de studio van De Telegraaf.

Het radio-interview kunt u hier beluisteren.

Lees ook: Femke Halsema vreest voor aanslag op RTL Boulevard (vanochtend)

Foto: RTL
26 Reacties op “‘Femke Halsema te gierig om Boulevard te beveiligen’”


 1. danny

  John zit niet te zeuren man,,als je zo ernstig word bedreigd dan moet je niet eens naar Boulevard willen komen! Straks valt er nog een bom op al die´deskundigen´ !!
  Gekkie.

 2. Ben

  Mooi voor je, John. Als Amsterdammer ben ik blij dat ons geld niet aan jou wordt besteed, Telegraf-amateur.

 3. bhuf

  Ik kan me voorstellen dat de gemeente niet zit te wachten op een lopende schietschijf in de binnenstad waarvan precies bekend is wanneer hij ergens aanwezig is. Wel bijzonder treurig dat hij zo moet leven.

 4. lvs2015

  Het is sowieso van de gekke ,maar ook weer niet ,dat vd Heuvel op Staatskosten beveiliging moet krijgen. Hij is een ‘commerciele’ journalist en werkt niet voor een Staatskrant of instantie. Hij schnabbelt er lekker bij alla Peter R.de Vries door in Staats/commerciele programma’s op te duiken (of er programma’s voor of over te maken) en verdiend dan riant op de door de Belastingbetaler opgebracht subsidies ,die Omroepen elk jaar van de overheid krijgen ,zijn brood. Laat hem zelf opdraaien voor zijn eigen beveiliging of anders RTL die hem faciliteren daar zij hem elke keer laten opdraven voor een onderwerp zodat hij weer kan cashen.

 5. robb

  RTL kan het pand beveiligingen als ze hem graag willen .

 6. roevka

  Nooit buigen voor terreur en misdaad. Guttmensch Halsema slaat volledig mis door een journalist niet te beschermen.

 7. critikast

  John lacht zich kapot en kruipt maar wat graag in de slachtofferrol. Eindelijk krijgt hij net zoveel aandacht en publiciteit als zijn collega Peter R. Missie geslaagd met dank aan Boulevard !

 8. Tommie

  Boulevard, als jullie zonodig willen uitzenden, zoek een bunker op. Dat wil nog wel eens helpen en de beveiliging is een stuk overzichtelijker en goedkoper.

 9. Alex

  Hij komt toch gewoon op TV, mag z’n mening nog steeds uiten.

  Ik snap prima dat een burgemeester niet zit te wachten op een bounty hunt in het centrum. Als het mis gaat, weten lopen we te klagen over het feit dat hij wel gewoon mocht komen.

 10. Dinsdag

  Belastinggeld hoeft niet naar de beveiliging van RTL Unilever en Shell.

  Er gaat via Rutte al genoeg geld naar toe.

 11. robb

  Buiten de rel van John van den Heuvel om ,waarom moet alles uit het Amsterdamse komen ,totaal geen meerwaarde en nog duur ook ,het gaat volgens mij alleen maar om de deskundigen die dan op de fiets kunnen komen omdat er buiten Amsterdam niemand is die deskundig is.

 12. mark

  John kan gemakkelijk zijn eigen beveiling betalen en anders RTL waar hij voor werkt.

 13. Wo!iter

  John moet niet zo piepen. Kost de gemeenschap klauwen met geld die beveiligingen.

 14. Wo!iter

  Over de bedreigingen aan het adres van Wilders heb ik Van de Heuvel en De Vries nooit gehoord. Nu het henzelf overkomt moeten wij maar met ze meeleven en het allemaal heel erg vinden. Omdat het een journalist is? Het bedreigen van een volksvertegenwoordiger vind ik veel erger!

 15. Ron

  De politieke voorkeur komt weer even bovendrijven bij deze VVD proleet. Groot gelijk van Famke om hier geen geld aan uit te willen geven. Hadden ze maar niet in hartje centrum moeten gaan zitten…

 16. Whitedog

  Euhhh het Leidsche plein bewaken kost inderdaad klauwen vol geld en dat hebben wij er niet voor over om jou bij RTLBLVD te zien.

  Dus Femke heeft groot gelijk.

 17. Hjn

  Ik dacht dat artikel 1 van het wetboek aangeeft

  Elk mens is gelijk ongeacht wat dan ook

  Dus als wilders beveiliging krijgt ondat hij gebruik maakt van zijn vrijheid van mening zou elke andere bewoner precies dezelfde behandeling horen te krijgen

  Neemt niet weg dat peter en john beide vreselijk mi sselijkmakende figuren zijn die niet op tv horen

 18. anonymous

  Ze kunnen.beter Peter R bedreigen, zijn we daar van verlost op tv.

 19. bhuf

  @Hjn, ga alsjeblieft geen juridische analyses doen als je er zichtbaar geen verstand van hebt.

 20. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Mocht iemand de prijs van John willen weten? Vraag het Femke .

 21. Hjn

  Agh bhuf is een beetje langzaam

  Nogmaals

  Volgens artikel 1 van het nederlandse wetboek is
  ELKE NEDERLANDSE STAATSBURGER ONGEACHT GESLACHT OF GEAARDHEID GELIJK

  Dus Recht op dezelfde behandeling

  Elke nederlandse staatsburger zou dus bij bedreiging beveiliging moeten krijgen

  Moeilijk he lezen ??

 22. Geronimo

  Je zou maar kleine ondernemer zijn in Amsterdam. Dan mag je protectiegeld betalen. Word je wel met rust gelaten, dat wel.

 23. Peter Samos

  Links Nederland is de baas… snap dat dan.

 24. Bhuf

  @Hjn, ik hou het kort want geen zin om veel te typen. 1) het is artikel 1 van de Grondwet, niet van het wetboek, 2) je selecteert ontzettend selectief wat woorden uit dat artikel, 3)het gaat om gelijke behandeling in GELIJKE gevallen, 4)wie zegt dat John vd Heuvel helemaal geen beveiliging krijgt. 5) Het is in de Algemene Plaatselijke verordening danwel Gemeentewet geregeld dat de burgemeester een gebiedsverbod voor een bepaald persoon kan opleggen om overlast tegen te gaan. Hoewel zo’n verbod niet wenselijk is, maar het niet anders kan, kan ik me voorstellen dat de burgemeester niet een lopende schietschijf op een van drukste pleinen van de stad wil.

  Ik kan nog wel even doorgaan, maar dan blijft er niks van je over. Fijne avond nog

 25. Hjn

  Bhuf

  Niks van mij over ??
  Wat lief

  Zeg dat anders als je voor me staat 😊😊

  Passief agressief lekker zien wat een onzeker jochie je bent

 26. Bhuf

  Och och, meneer snapt niet dat ik het over zijn argument heb waar ik niks van over laat. Het zegt wel wat over de sterkte van je initiële argument dat je het inhoudelijke debat meteen achter je laat als ik je ongelijk aantoon en meteen over wil gaan op fysiek geweld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.