‘Femke Halsema te gierig om Boulevard te beveiligen’

John van den Heuvel denkt dat geld en de inzet van mankracht ook meespeelt in de beslissing van burgemeester Femke Halsema en de andere leden van de Amsterdamse ‘driehoek’ om hem niet meer toe te laten in de studio van RTL Boulevard. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Van den Heuvel wordt ernstig bedreigd en Halsema vreest voor een aanslag op de studio van RTL Boulevard. En die studio staat niet op een verlaten industrieterrein, maar op het drukke Leidseplein.

De misdaadjournalist vindt het een draconische maatregel en een klap voor de vrijheid van meningsuiting. “Ik ben er teleurgesteld over en ik ben het er ook niet mee eens, maar ik kan er niet zo veel aan doen. Het gaat allemaal achter mijn rug om.”

Je moet nooit buigen voor criminelen, vindt Van den Heuvel. “Ik begrijp wel dat er een zekere dreiging is en dat het best wat extra inspanning kost om de studio van RTL Boulevard, die midden op het Leidseplein in Amsterdam ligt, te beveiligen. Maar als je vanwege dreiging niet meer mag komen, vind ik dat een slecht signaal. Wie is de volgende collega die iets roept over misdaad en straks ook niet meer mag komen? Ik vind het een heel vervelende keuze die wordt gemaakt.”

Van den Heuvel vindt de studio van Boulevard prima te beveiligen. “Ik lees net op NOS.nl dat de woordvoerder van de burgemeester heeft gezegd dat ze de veiligheid van de Amsterdamse bevolking niet meer kunnen garanderen. Dat is echt lulkoek. Je kunt toch wel een studio beveiligen? Ik bedoel, zo ingewikkeld is dat toch niet?

Het gaat gewoon om geld, denkt hij. “Ik snap dat het misschien wat extra inspanningen en kosten vergt en misschien wat extra gedoe geeft, ik snap het allemaal, maar als dat dan de reden is, zeg het dan gewoon.”

“Ik vind het een beetje slap allemaal en dat moet me wel van het hart.

Vanavond zit Van den Heuvel weer in RTL Boulevard, maar dan wel met een straalverbinding vanuit de studio van De Telegraaf.

Het radio-interview kunt u hier beluisteren.

Lees ook: Femke Halsema vreest voor aanslag op RTL Boulevard (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen