Telegraaf vindt Mattie en Marieke ‘grote verliezers’

De Telegraaf ziet Mattie Valk en zijn co-host Marieke Elsinga als ‘de grote verliezers’ van de nieuwste luistercijfers. “Qmusic profiteert voorlopig niet van de groots aangekondigde ochtendshow van Mattie en Marieke“, schrijft de krant. Juist nu Mattie en Marieke zijn gelanceerd als hét nieuwe ochtendduo van Q, wordt de zender ingehaald door Radio 10 en valt ze genadeloos van het erepodium af. Het marktaandeel van de hitzender zakt behoorlijk, namelijk van 9,5 naar 9,0 procent.

Volgens De Telegraaf helpen Mattie en Marieke hun zender niet de lift in. Althans, niet in de lift omhoog. “Voorlopig wil hun ochtendshow niet vliegen.

Qmusic is verbaasd over deze stelling van De Telegraaf. “De stelling op de site van Telegraaf is onvolledig en is daarom inmiddels ook al aangepast. De gedetailleerde cijfers van de ochtendshow laten juist zien dat Mattie en Marieke een stijging van 11 procent doormaken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 4 procent ten opzichte van de vorige periode“, laat een woordvoerder weten.

Hoewel het nog vroeg is om conclusies te trekken is dit juist een zeer goede score voor een eerste volledige meting. Daarnaast is het om een goed beeld te krijgen van de cijfers belangrijk om naar de meting ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar te kijken.

Een jaar geleden maakte Mattie Valk zijn show nog met Igmar Felicia. Begin vorig jaar brak hij met zijn oude radiomaatje Wietze de Jager.

De Telegraaf heeft zijn kop ‘Mattie en Marieke grote verliezers’ inmiddels veranderd in ‘Gerard Ekdom stuwt Radio 10’.

Lees ook: Radio 10 pakt brons, stoot Qmusic van erepodium af (vanochtend)

Foto: Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen