Telegraaf vindt Mattie en Marieke ‘grote verliezers’

Geplaatst op Tue 20 Nov 2018 om 12:15

De Telegraaf ziet Mattie Valk en zijn co-host Marieke Elsinga als ‘de grote verliezers’ van de nieuwste luistercijfers. “Qmusic profiteert voorlopig niet van de groots aangekondigde ochtendshow van Mattie en Marieke“, schrijft de krant. Juist nu Mattie en Marieke zijn gelanceerd als hét nieuwe ochtendduo van Q, wordt de zender ingehaald door Radio 10 en valt ze genadeloos van het erepodium af. Het marktaandeel van de hitzender zakt behoorlijk, namelijk van 9,5 naar 9,0 procent.

Volgens De Telegraaf helpen Mattie en Marieke hun zender niet de lift in. Althans, niet in de lift omhoog. “Voorlopig wil hun ochtendshow niet vliegen.

Qmusic is verbaasd over deze stelling van De Telegraaf. “De stelling op de site van Telegraaf is onvolledig en is daarom inmiddels ook al aangepast. De gedetailleerde cijfers van de ochtendshow laten juist zien dat Mattie en Marieke een stijging van 11 procent doormaken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 4 procent ten opzichte van de vorige periode“, laat een woordvoerder weten.

Hoewel het nog vroeg is om conclusies te trekken is dit juist een zeer goede score voor een eerste volledige meting. Daarnaast is het om een goed beeld te krijgen van de cijfers belangrijk om naar de meting ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar te kijken.

Een jaar geleden maakte Mattie Valk zijn show nog met Igmar Felicia. Begin vorig jaar brak hij met zijn oude radiomaatje Wietze de Jager.

De Telegraaf heeft zijn kop ‘Mattie en Marieke grote verliezers’ inmiddels veranderd in ‘Gerard Ekdom stuwt Radio 10’.

Lees ook: Radio 10 pakt brons, stoot Qmusic van erepodium af (vanochtend)

Foto: Radio
25 Reacties op “Telegraaf vindt Mattie en Marieke ‘grote verliezers’”


 1. Wendy v. Dijk

  hihi cocaine

 2. kerel

  Misschien nog eens wat ervaring opdoen in Australië?

 3. Jayden Paupersma

  En Giel zit met Veronica nog steeds in het verdomhoekje.

 4. Media-courantist

  Telegraaf heeft baat bij het feit dat Q-music in negatief daglicht wordt gezet. Q-music is namelijk van de Persgroep die onder andere de directe telegraafconcurrent AD heeft ( en meerdere kranten).

 5. Don

  Ik vind De Telegra(a)f al vele vele jaren een erg grote verliezer! :-)

 6. Mousy

  Zucht!!

 7. Televisiefreaks

  Het is maar net naar welke doelgroepcijfers je kijkt. Als De Telegraaf zich baseert op 6+ hebben ze gelijk dat Q Music van het podium valt en Radio 10 de top drie binnen weet te dringen. Q Music koketteert echter graag met de doelgroep 20-49 jaar waarin ze tweede van het land zijn. Zo is er natuurlijk altijd wel een doelgroep te vinden waarin je de top 3 haalt. Ruiterlijk toegeven dat je luisteraars verliest en die naar de concurrent ziet gaan doet pijn.

 8. Wanny

  Die radiostations weten het sowieso altijd in hun voordeel uit te leggen. Daalt het marktaandeel dan is er wel ergens een doelgroep te vinden waar het stabiel is of stijgt.

 9. Wo!iter

  En als het niet het marktaandeel is, dan is het wel het weekbereik….

 10. Fox Mulder

  Q=Qlote!

 11. Denise

  Wat fijn dat de echte vakmedia de cijfers wel begrijpen en objectief berichten: https://www.adformatie.nl/media/marktaandeel-radio-538-daalt

 12. Sven

  Wat een triest setje paardebekken zijn dat !

 13. lvs2015

  Ik vind het sowieso, maar ook weer niet omdat….Telegraaf, van de gekke dat wij nobody’s uit medialand die altijd in hun eigen wereld leven en van daaruit menen dat hun mening enige meerwaarde of leidraad moet zijn voor de gewone werkende Nederlander. Is het boeiend voor een ‘gewone’ man om te weten wat ene Marieke en Mattie uit het Hilversumse vinden of menen of doen? “Nee”, 0,0 maatschappelijke meerwaarde en dus geen enkele reden uberhaupt dit soort types exposure te geven. Maar ja, als er al zo weinig valt te berichten over mensen die echt er toedoen, dan verlaag jij je als krant maar tot wat heet ‘shownieuws’ alias onzin nieuws om maar de bladen te vullen zodat het wat lijkt.

 14. Tvkijker

  Zij missen allebei de gunfactor, dat is het probleem.

 15. janus

  matennaaier mattie wordt nooit meer iets.

 16. Averst

  Ja, die negatieve en onvolledige informatie kan alleen maar van de Telegraaf komen.

 17. pip

  Mattie ziet er niet uit.

 18. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Die twee zijn ook wel uitgerangeerd inmiddels. Wie heeft het eigenlijk nog over ze?

 19. aammehoela

  Giel Beelen is diegene die het slechtst doet in de ochtend. Kijken wat er gaat veranderen vanaf januari.

 20. de krijsende tafel

  ik vind dat het gele hondengebit eruit moet bij veronica

 21. Andre

  Hoe dan ook, de Q-laadpaal t.b.v. 1 Tesla is bezet gedurende de ochtendshow.

 22. Joop55

  Je kan beter in de archieven van de Stasi duiken dan naar deze troep luisteren.

 23. MamaMarjon

  Helemaal met TvKijker eens , totaal geen gunfactor.

 24. BRAAK

  Die twee gebitten, hahahaha!!!

 25. Bart Willemsen

  Marieke is een prima kerel en een fijne mantelzorger voor judas Mattie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.