Nadia Moussaid nog niet gevraagd door RTL 4

Nadia Moussaid is nog niet benaderd om Twan Huys op te volgen bij RTL 4. Ze ziet dat zelf overigens ook niet echt zitten. Dat heeft de KRO-NCRV-ster gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Huys moet over een paar maanden vervangen worden bij RTL 4 en er zingen al veel namen rond. Eén daarvan is Moussaid, die Jinek in de zomer met veel succes verving. “Nee, ze hebben niet gebeld. Even eerlijk: jullie zien hoe slecht het nu gaat met de kijkcijfers. Ik zou het niet eens durven.”

Moussaid loopt niet bepaald warm voor het vervangen van Huys. “Ik zou het wel een heel groot risico vinden. Ik vind dat te risicovol nu. Ik zou het eerlijk waar niet durven.

Zelf had Moussaid het in de zomer veel makkelijker. “Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad met Laat op Eén. Ik stapte ergens in wat al liep. Ik stapte in een rijdende trein met een team dat gewoon super goed functioneert.”

En als RTL-baas Sven Sauvé haar nou belt? “Ik moet natuurlijk wel even nadenken over de vraag. Ik zou er wel tien keer over na moeten denken. Het is heel erg gevaarlijk.”

RTL heeft diepe zakken: Huys krijgt naar verluidt 900.000 euro per jaar. “Ik doe het niet voor het geld. Nee, echt niet. Met de helft ben ik al heel blij.

Heeft ze principieel moeite met een overstap naar RTL of SBS? “De publieke omroep is niet heilig voor mij. Als je ook nu kijkt wat er met de bezuinigingen gebeurt: het is een naïviteit om te denken dat dit allemaal blijft bestaan. As we speak worden er collega’s van mij uitgegooid. Brandpunt+ gaat immers van de buis.”

Ze staat open voor de commerciëlen. “Ik zou het niet gelijk uitsluiten, absoluut niet. Volgens mij gaat er bij de commerciële omroep ook heel veel gebeuren. Die concurrentie is ook goed. Ik zou wel mijn vak willen uitoefenen hoe ik het nu uitoefen. Journalistiek en inhoudelijk? Ja, absoluut. Het moet actueel en urgent zijn.

Ik heb in eerste instantie niet de dagelijkse ambitie. Als ik het voor het zeggen heb, ga ik het liefst één keer per week. Als je echt naar mijn droom vraagt, dan wil ik wat langere interviews doen. Moeilijke gesprekken.”

Zomergasten dan? “Ja, dat zou ik heel graag willen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen