Gijs van Dam: ‘Trouw had zin om homo aan te pakken’

Gijs van Dam denkt dat dagblad Trouw mede vanwege zijn homoseksualiteit zo meedogenloos meewerkte aan de publicatie van de column waarin Jelle Brandt Corstius hem beschuldigde van verkrachting. Dat zegt hij in gesprek met de Gay Krant. Van Dam vertelde eerder al hoe bruut de adjunct-hoofdredacteur van Trouw hem vorig jaar confronteerde met de aanstaande column van Brandt Corstius. Die meedogenloosheid had mogelijk te maken met zijn seksualiteit, zegt hij nu.

Een seksdate zoals Van Dam die heeft gehad met Brandt Corstius is in de gayscene heel gebruikelijk. “Ik heb ook zo ongelooflijk veel steun gekregen uit de gayscene. Dat was hartverwarmend. Natuurlijk herkennen gays het feit dat je wel eens een onenightstand hebt.”

Trouw heeft er minder mee, denkt Van dam. “Ik heb sterk het gevoel gehad dat ik door Trouw als homo in het verdomhoekje werd gezet. Dat was ook omdat het ineens ging om een homo die een hetero zou hebben verkracht. Dat werd dan een taboe genoemd dat zogenaamd doorbroken moest worden.”

Hij vervolgt: “Het gevoel bekruipt je alsof het christelijke dagblad blijkbaar zin heeft om eens flink met de christelijke karwats te slaan.”

En toen kwam de ‘pisnicht’-column van Youp van ’t Hek er nog achterna. “Het was of ik slachtoffer van een complot was geworden.

Brandt Corstius heeft met zijn valse beschuldiging van orale verkrachting de carrière van Van Dam kapotgemaakt. Volgens Justitie is er geen enkel bewijs voor.

Lees ook: Jelle Brandt Corstius joeg Gijs van Dam bijna de dood in (2 oktober)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen