Jan Slagter rookte 15 in plaats van 1.160 sigaretten

Omroep MAX-baas Jan Slagter heeft de stoppen-met-rokenmaand Stoptober niet helemaal volgehouden. Wel rookte hij aanzienlijk minder dan voorheen. Dat vertelde de omroepbaas dinsdagavond in Pauw, waar hij op 1 oktober nog zijn ‘laatste’ sigaret opstak. Slagter is niet helemáál gestopt. “De eerste twee weken waren echt hel. Het was heel moeilijk. Ik hield het wel vol met de nicotinepleister. Ik was het een dag vergeten en dacht toen: wat is er met me? Ik werd onrustig en narrig.”

Het ging recentelijk mis. “Ik had onlangs ergens een wijnproeverijtje en toen ben ik wel eraan gegaan. Op een gegeven moment waren de sigaretten op en gingen we aan de sigaren. Ik dacht ook: laat ik nu maar helemaal losgaan, want of je er nou één of tien rookt, maakt dan ook niet meer uit. De volgende dag heb ik niet meer gerookt. Mijn kantoor, thuis: overal rook ik niet meer.

Voor Slagter voelt het wel of hij gestopt is. “Ik zou er deze maand normaal 1.160 hebben gerookt, namelijk 29 maal 40, en ik denk dat ik er tussen de 10 en 15 heb gerookt.

Pauw schoof daarop het aantal sigaretten dat hij eigenlijk zou hebben gerookt op tafel. “Het zijn er wel veel, hè. Ik schrok ervan toen ik die rekensom maakte. Ik ben er nog niet, ik wil naar de nul en ik moet op een gegeven moment ook zonder de pleister.

Ik voel me ook gezonder. Dat is echt waar. Het is niet zo dat ik nu een marathon ga lopen, maar ik voel het nu wel als ik een trap op loop. Ik ruik ook veel beter. Ik ruik bijvoorbeeld als mensen ergens aan het roken zijn. Dat vind ik nog steeds wel lekker, ja.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen