Carry Tefsen baalt: ‘Gosschalk alles kwijt door #MeToo’

Carry Tefsen vindt het heel zonde dat Job Gosschalk alles kwijt is geraakt door #MeToo. Ons land mist daardoor veel fantastische werken. Dat zegt de 80-jarige actrice in gesprek met Volkskrant Magazine. Gosschalk heeft naar verluidt tientallen jonge jongens misbruikt tijdens audities. Door #MeToo durven zij en andere slachtoffers eindelijk op te staan tegen seksueel overschrijdend gedrag. “Ja, maar ik heb ook weleens gedacht: moet dat nou allemaal aan de grote klok?“, zegt de actrice.

Ze vervolgt: “Ik snap dat mensen ermee in hun maag zitten, maar ik vind het zonde als een regisseur heel begaafd is, fantastische dingen kan maken en dat dan door die ene stomme afwijking van hem dat hij zo nodig overal aan moet komen, de hele boel verpest wordt. Want dan moet iedereen die mooie producties van hem missen. Dat vind ik zonde.”

Tefsen denkt daarbij aan Gosschalk. “Ik heb hem altijd heel aardig gevonden. Maar ja, ík ben geen jongetje. Ik weet alleen dat hij een hele toekomst had van fantastische dingen die hij de mensheid kon schenken, en wat gebeurt er: hij wordt in een hoek gedrukt en zijn leven is verpest. En dat gun ik hem niet.

Is ze zelf wel eens slachtoffer geworden van #MeToo? “Ik vind het een moeilijk geval. Laat ik het zo zeggen: je wordt handig. Als iemand een beetje handtastelijk was of met peutervingers rondliep. Ik was daar wel tegen gewapend.”

Ook acteur Frank Lammers springt in de bres voor Gosschalk. Hij verving Gosschalk als regisseur van de musical All Stars. “Ik ben blij dat ik dit heb kunnen oplossen voor Job. Het is triest wat er allemaal is gebeurd, dat er al geoordeeld is voordat een rechter heeft gesproken.

Lammers werd in allerijl opgetrommeld: “Job had al wel de jongens gecast, maar de meisjes nog niet.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Frank Lammers over Job Gosschalk en de audities voor de musical All Stars. Ik geloof het meteen.

Den Aantrekker snapt dat in de bres springen voor Gosschalk niet zo. “Een klap in het gezicht van alle slachtoffers van Job Gosschalk, deze uitspraken van acteur Frank Lammers, bekend van de Jumbo-reclame.

En RTL Nieuws-backstagevrouw Renske Holwerda: “Ik wil graag alle BN’ers die zoveel medelijden hebben met Job Gosschalk adviseren dat lekker voor zich te houden.

Het Volkskrant Magazine-interview met Carry Tefsen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen