Shownieuws smult van ruzie Pechtold en Wilders

Shownieuws heeft groot uitgepakt met de ruzie tussen Alexander Pechtold en Geert Wilders tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer. Dat was woensdagavond te zien op SBS 6. Wilders haakte tijdens het debat in op de mediarel over Pechtolds ex-vriendin Anne Lok uit Meppel, die in weekblad Privé beweerde dat ze abortus moest plegen van de D66-leider. Hij zei: “Ik weet ook dat hij in Meppel en andere plaatsen meer te doen heeft dan alleen maar wetgevend werk.

Pechtold was not amused, maar Shownieuws smulde ervan en pakte er groot mee uit. “Dat Wilders nu de relatierel gebruikt lijkt een volgende breuk met de ongeschreven regel dat het privéleven van politici verboden terrein is“, aldus de voice-over.

Shownieuws belde een rondje met deskundigen. Charlotte Nijs, de politiek verslaggever van Hart van Nederland: “Enerzijds zeggen mensen dat privé privé is, anderzijds doen politici zelf ook een duit in het zakje door gebruik te maken van social media en daar soms ook wat privédingen op te posten.”

RTL’s Frits Wester: “Ze gebruiken dan als voorbeelden zonen, dochters, maar om nou relatieproblemen van iemand erbij te halen… Dat is iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt in de Kamer. Volgens mij gaan we grenzen over.”

Xander van der Wulp van de NOS: “Ik vind eigenlijk dat als je politicus bent en je hebt een relatie die op zo’n slechte manier eindigt dat je ex-vriendin eindigt aan de talkshowtafel van Twan Huys, dat je ook politiek wel een probleem hebt. Dat het niet helemaal gezien kan worden als een privékwestie. Dus moet je daar mee omgaan en er ook op voorbereid zijn dat je grootste tegenstander dat op een ongeschikt moment gaat gebruiken.”

De politieke clash:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen