Shownieuws-ster Guido: ‘Media te lyrisch over Grace’

Geplaatst op Thu 20 Sep 2018 om 8:45

Story-baas Guido den Aantrekker durfde het woensdagavond aan om naast Shownieuws-hysterica Koos van Plateringen een kritische noot te laten horen over Glennis Grace. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. De media berichten al weken met veel bombarie over het America’s Got Talent-avontuur van Grace, maar Den Aantrekker is helemaal niet zo onder de indruk. “Ben ik nou echt de enige die er niets mee heeft?“, vroeg hij voorzichtig aan zijn Shownieuws-collega’s.

Den Aantrekker vertelde aan Van Plateringen en Renate Gerschtanowitz dat hij Grace helemaal niet zo fantastisch vindt. “Ik ben echt bang dat ik vanavond wordt geliquideerd door al haar fans, maar ik vind dit een soort wedstrijd hard zingen.”

Dat gekrijs kan Den Aantrekker helemaal niet bekoren. “Ik heb helemaal niet het gevoel van: wow, wat is dit een fantastische zangeres. Natuurlijk doet ze het goed, maar ik ken wel meer zangeressen. Ze kan fantastisch zingen, maar om nou te zeggen dat het heel bijzonder is… Iedereen loopt het enorm te hypen, maar ik denk er toch iets anders over, als het mag.”

Van Plateringen beledigd: “Dat mag, maar ik ben het er niet mee eens.”

Later op de avond vertelde Jeroen Pauw in zijn talkshow Pauw dat hij de enorme media-aandacht ook opvallend vindt. “Ja, Jan (Smit, red.), de sfeer is langzamerhand toch een beetje die van een groot Songfestival hè. Als je ziet hoeveel aandacht er ook van alle talkshows en het Journaal is. Het hele land leeft toch een beetje mee.”

Jan Smit: “Dat is toch ook logisch, als je ziet wat ze presteert? En dat in Amerika. Dat is wel heel bijzonder. Daar moeten we heel trots op zijn.

Pauw: “Zou je eigenlijk niet vinden dat ze alsnog een keer mee moet doen aan het Songfestival?

Smit: “Ja, nou, dit soort artiesten moet je nooit tegenhouden natuurlijk. Ze heeft het een keer geprobeerd en dat is helaas niet zo goed afgelopen. Stel dat ze dit wint en je gaat dan meedoen, dan wordt het een stuk interessanter.”

Edwin Evers: “We hebben haar de afgelopen weken wel een paar keer in de uitzending gehad. Ik vind het heel spectaculair wat ze doet. Ze zit bij de laatste tien op het grootste podium van Amerika. Ze is zo ver gekomen, ik vind het ontzettend knap.”

Grace is afgelopen nacht gestrand in de finale van America’s Got Talent.

Foto: BNNVARA
29 Reacties op “Shownieuws-ster Guido: ‘Media te lyrisch over Grace’”


 1. Virginia Rens

  Dit is helemaal niet zo’n bijzonder podium. Naar American Idol kijken veel meer mensen.

 2. Marc

  Ze kan prachtig zingen hoor, maar ze schreeuwt ook vooral bij dat laatste nummer wat ze deed,Run.

 3. q8

  we zijn een klein land, en veel mensen denken dan in t klein,
  we zijn de he;ft van de staat new york,
  maar we willen ons graag vergelijken met Amerika,
  we zijn geen Russen, geen Amerikanen,.
  nee….we zijn Nederlanders,
  we zijn ook geen Europeanen ,,,want die bestaan nauwlijks,
  wie voelt zich europeaan?? misschien kereltje pecholt ?
  ik zeg…gewoon nuchter blijven ,
  niet te veel poeh ha,
  op t wereldgebeuren stellen we weinig voor,

 4. Carmen

  Den Aantrekker is sowieso een achterbakse patjepeeër die nooit gelijk heeft, of hij nu gelijk heeft of niet. ;)

 5. Bart

  Helemaal eens met Guido.

 6. Carlo

  Guido, ook ik heb helemaal niks met Glennis, ze kan beter zingen dan ik maar ik vind het niet mooi, heb verder ook niets met het mens Glennis en haar zoontje.Ik kan er allemaal niets schattigs aan ontdekken.Verwacht ook dat ze hier weer terug naar af moet.Maar ze is ver gekomen.

 7. Mink Vaillant

  Hij heeft helemaal gelijk. De media hebben dit opgeklopt. Het enige voordeel van een zingende Grace is dat je haar even niet hoort praten. Wat een schreeuwlelijk. En ik had nog zo gehoopt dat ze in Amerika bleef.

 8. Wanny

  Ze zingt alle liedjes hetzelfde. Op volle kracht en met hoge uithalen. De ingetogen versie van Run is veel mooier, zo is het ook bedoeld door de schrijver.

 9. mark2

  hij heeft helemaal gelijk

 10. Dirk B

  Ik ben altijd zo benieuwd wie
  er hier reageert en wat voor unieks
  zij in t echte leven
  doen om zulke meningen te hebben

 11. claudia

  @Virginia Rens Misschien eerst de feiten kennen voor je onzin praat, de finale van American Idol in mei had 7.5 miljoen kijkers voor deel 1 van de finale, en 8.7 miljoen voor deel 2 een dag later. AGT had dinsdag 13 miljoen voor deel 1 van de finale , en gisteren zal het nog wel pak meer geweest zijn. Dus AGT echt wel meer kijkers dan AI.

 12. jroen

  Jarenlang stond heel twitter vol met berichtjes hoe verschrikkelijk ze wel niet is. Hele tv’s werden uitgezet af er werd gezapt als Grace op tv kwam. Ik ken genoeg party gangers die bewust niet naar festivals gingen waar zij kwam optreden. Maar.. Nu is iedereen het er over eens.. Volgens Boulevard ‘Leeft heel Nederland’ met Glennis mee. Serieus mensen! Ik vind haar (soms) geweldig zingen, ze is overdreven Amsterdams, ze is goudeerlijk en heeft vaak een (te) grote bek. Ik had het haar gegund, maar nu moeten we niet opeens doen alsof zij de grootste en beste zangeres van Nederland is.

 13. Deadly Viper

  Alsof Ilse de Lange geen aandacht kreeg toen ze mee deed met Songfestival.

  Dit is ook een veel grotere prestatie.

 14. Frederik de Groot

  Ik hoop dat Grace er wel op bedacht is dat haar zgn. bekendheid in Amerika, spoedig als een nachtkaars zal uitgaan. Het is knokken om in dat land overeind te blijven.
  Ze heeft een prima stem, maar om nu een prachtig lied als Run op orkaankracht te zingen? Mij lijkt het haar eerder de das te hebben omgedaan dan dat ze meer kans maakte in de finale. Wat is dit een prachtig lied in originele versie. Zij blies de betekenis van de zinnen alleen maar kapot met haar gekrijs.
  Grace, ga eens een zacht en ingetogen liedje zingen. Moet je opletten hoeveel fans je er dan bij krijgt!

 15. Elvis

  12 miljoen kijkers, dat is iets meer dan 3,5% in de usa, wordt allemaal nogal opgeklopt, Guido heeft gelijk, wie dat trouwens ook moge zijn….

 16. Godefroy France

  Guido heeft honderd procent gelijk, hysteries gekrijs, je ziet het aankomen en draait automatisch het volume naar beneden, ze heeft haar minute of fame gehad, einde overdreven aandacht, terug naar de randstad, nog enkele talkshows, waar ze vol lof de hemel gaat bereiken, amerikanen hebben geen verstand van zang etc etc terug naar de dorpse podia waar ze kan krijsen tot ze een ons weegt, misschien carriére bij de brandweer, sirene uit, grace schreeuwend door de geluidsinstallatie,,,,,,,,, BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAND

 17. Coeus

  Het zou helemaal niet ongezond zijn als we het met z’n allen eens wat minder belangrijk gaan vinden wat Amerikanen vinden.

 18. Deadly Viper

  Als artiest moet je het wel belangrijk vinden wil je ooit verder komen dan dit ons kent ons clubje hier in Nederland.

 19. Ron

  Gematigd eens met Guido, maar ‘wedstrijd hard zingen’ ben ik het niet mee eens. Dat is meer een mening, hij vind de zangstem van Glennis niet mooi dat maar dat is haar stijl. Maar dan met name de hype die er rondom haar persoon wordt gemaakt is natuurlijk wel tenenkrommend. ‘Ze zal het wel even winnen’ kreeg ik de afgelopen tijd steeds het idee bij zogenaamde analisten bij Boulevard met name. Maar zo zit de wereld niet elkaar, en daar werden we vannacht maar weer eens fijntjes op gewezen…

 20. B klein

  Bij de laatste 10 komen is een prestatie van formaat. Allereerst vanwege hetgeen gepresteerd is. Wetende dat amerika gek is op andere amerikanen. Dan komt er heel lang niets en dan pas de rest. Zij is al langere tyd hot in amerika. Vanwege de wijze waarop zij whitney youston performed in amerika. Daar heeft zij al een heel groot en hoog aanbod voor gehad. Daarnaast is simon helemaal lyrisch over haar. Iedereen waar hij tot nu toe zo over gesproken heeft is groot geworden daar. Goed gedaan glennis. Alleen hoge bomen vangen veel wind!

 21. RaymondVL

  Zo, en kunnen we het hoofdstuk over die gillende breedbekkikker Glennis Grace nu eindelijk afsluiten?

 22. StefanV

  Ik snap wel wat die Den Aantrekker bedoelt te zeggen. Er wordt momenteel in dit land extreem veel waarde toegekend aan de vaardigheid zingen. Muziek wordt gereduceerd tot zang alleen. Programma’s als “Beste Zangers” en The Voice worden op prime-time geprogrammeerd. En als we op het Songfestival weer eens minder hoog scoren dan verwacht, is half Nederland hevig verbolgen omdat onze inzending zo goed heeft gezongen… – dat terwijl het toch echt een SONGfestival is.

  Glennis Grace kan geweldig zingen, maar artiest zijn is meer dan alleen zingen. Kleine, rustige liedjes kunnen ook mooi zijn. Denk nog eens aan de Portugese inzending die in 2017 het Songfestival won.

 23. T.Kuij

  Een beetje achter iemand staan die zoveel heeft bereikt,
  wat de mensen die haar afkraken nimmer en nooit voor
  elkaar krijgen, is dan teveel gevraagd?
  Ik gun haar in ieder geval alle geluk, terwijl ik niet eens
  een fan ben!
  Glennis, je bent een topper

 24. B-noniem

  Hij heeft wel gelijk. Zoveel mogelijk hoge en harde noten in een liedje gooien is niet prettig om naar te luisteren. Less is more.
  Ik luister veel liever naar Michael Ketterer, die 5e werd in de finale.

 25. Winston Kanooknikswitch

  ik vond het een verpletterend optreden van Glennis en ik heb meer respect voor haar dan voor die roddelaar en zijn k.tblaadje

 26. StefanV

  @T.Kuij 12:38: Ergens niet lyrisch over zijn, cq. de media-aandacht een tikkeltje overtrokken vinden, is zeker NIET hetzelfde als iemand afkraken. Er is geen enkele reden om Glennis Grace en haar zangtalent af te kraken.

 27. E van klooster

  Ben het helemaal met deze man eens ze zingt niet ze schreeuwd.Heeft bovendien nog nooit een lidje van haar zelf gezongen want die bestaan niet .Iedereen die een liedje van Witney zingt kan op dat moment goed zingen .Glennis schreeuwd Witney was haar echte naam Glennis is niet haar echte naam .

 28. Cees

  Heb ook maar eens geluisterd. Oerent hard dus. Vraag me af waar ik precies ttots op moet zijn. Vond er echt helemaal niks aan. Al die opgeklopte media hype die daar dan omheen hangt. Maar goed, dat is mijn gedachte en gevoelens. Lekker belangrijk dus.

 29. September

  Vindt het niet mooi en het mens vervelend. Een niet fijne persoonlijkheid. Technisch knap zingen is niet het hele verhaal. Dat een heel aantal mensen gaan schelden omdat je dit vindt ligt meer aan hun eigen bekrompen geest. Maar het scheldkanaal zal wel openstaan nu, dat zijn de ”fans”, wel te verstaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.