Shownieuws-ster Guido: ‘Media te lyrisch over Grace’

Story-baas Guido den Aantrekker durfde het woensdagavond aan om naast Shownieuws-hysterica Koos van Plateringen een kritische noot te laten horen over Glennis Grace. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. De media berichten al weken met veel bombarie over het America’s Got Talent-avontuur van Grace, maar Den Aantrekker is helemaal niet zo onder de indruk. “Ben ik nou echt de enige die er niets mee heeft?“, vroeg hij voorzichtig aan zijn Shownieuws-collega’s.

Den Aantrekker vertelde aan Van Plateringen en Renate Gerschtanowitz dat hij Grace helemaal niet zo fantastisch vindt. “Ik ben echt bang dat ik vanavond wordt geliquideerd door al haar fans, maar ik vind dit een soort wedstrijd hard zingen.”

Dat gekrijs kan Den Aantrekker helemaal niet bekoren. “Ik heb helemaal niet het gevoel van: wow, wat is dit een fantastische zangeres. Natuurlijk doet ze het goed, maar ik ken wel meer zangeressen. Ze kan fantastisch zingen, maar om nou te zeggen dat het heel bijzonder is… Iedereen loopt het enorm te hypen, maar ik denk er toch iets anders over, als het mag.”

Van Plateringen beledigd: “Dat mag, maar ik ben het er niet mee eens.”

Later op de avond vertelde Jeroen Pauw in zijn talkshow Pauw dat hij de enorme media-aandacht ook opvallend vindt. “Ja, Jan (Smit, red.), de sfeer is langzamerhand toch een beetje die van een groot Songfestival hè. Als je ziet hoeveel aandacht er ook van alle talkshows en het Journaal is. Het hele land leeft toch een beetje mee.”

Jan Smit: “Dat is toch ook logisch, als je ziet wat ze presteert? En dat in Amerika. Dat is wel heel bijzonder. Daar moeten we heel trots op zijn.

Pauw: “Zou je eigenlijk niet vinden dat ze alsnog een keer mee moet doen aan het Songfestival?

Smit: “Ja, nou, dit soort artiesten moet je nooit tegenhouden natuurlijk. Ze heeft het een keer geprobeerd en dat is helaas niet zo goed afgelopen. Stel dat ze dit wint en je gaat dan meedoen, dan wordt het een stuk interessanter.”

Edwin Evers: “We hebben haar de afgelopen weken wel een paar keer in de uitzending gehad. Ik vind het heel spectaculair wat ze doet. Ze zit bij de laatste tien op het grootste podium van Amerika. Ze is zo ver gekomen, ik vind het ontzettend knap.”

Grace is afgelopen nacht gestrand in de finale van America’s Got Talent.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen