AD en Parool positief over Hélène Hendriks

Het AD en Het Parool vinden dat Hélène Hendriks het goed doet als de nieuwe presentatrice van het Champions League-voetbal op Veronica. Dat laten tv-recensenten Angela de Jong en ‘Han Lips’ (fictieve naam) weten in de kiosk. De Jong kijkt met feministische gevoelens naar Hendriks’ debuut op Veronica. Ze spreekt van een ‘historisch moment’. “Voor het eerst in twee decennia werd op de Nederlandse televisie de Champions League weer door een vrouw gepresenteerd.”

Veronica had het best mogen vieren met een confettikanon, aldus De Jong. “We mogen als vrouwen al bijna honderd jaar stemmen, (…) maar als het om kletsen over voetbal gaat, is het signaal nog steeds dat vrouwen daar totaal ongeschikt voor zijn.

Hendriks is een voorbeeld voor vele meisjes, vindt ze. “Zelfs de meest orthodoxe aanhangers van de religie dat voetbal een mannenzaak is, accepteren haar moeiteloos, merk ik in mijn omgeving.”

De Jong gaat een poster van Hendriks op de kamer van haar 11-jarige dochter hangen. “Door jou heeft ze er weer een droom bij. Alle meisjes van Nederland trouwens.”

Tv-recensent Han Lips van Het Parool is ook enthousiast. “Waar PSV’s debutanten soms beginners leken, bleek Hendriks (38) de routine zelve. Haar vragen waren slim en oordeelloos.”

Geflankeerd door Ronald de Boer en Johan Derksen bleek ze enthousiasmerend en kundig tegelijk. Derksen – die enige tijd geleden nog wekelijks de ‘tieten’ van Hendriks besprak aan de stamtafel van Inside – liet zich gewillig door haar leiden.”

De tv-recensies van het AD en Het Parool kunt u hier en hier lezen (via Blendle).

Foto: Veronica

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen