AD en Parool positief over Hélène Hendriks

Geplaatst op Thu 20 Sep 2018 om 10:00

Het AD en Het Parool vinden dat Hélène Hendriks het goed doet als de nieuwe presentatrice van het Champions League-voetbal op Veronica. Dat laten tv-recensenten Angela de Jong en ‘Han Lips’ (fictieve naam) weten in de kiosk. De Jong kijkt met feministische gevoelens naar Hendriks’ debuut op Veronica. Ze spreekt van een ‘historisch moment’. “Voor het eerst in twee decennia werd op de Nederlandse televisie de Champions League weer door een vrouw gepresenteerd.”

Veronica had het best mogen vieren met een confettikanon, aldus De Jong. “We mogen als vrouwen al bijna honderd jaar stemmen, (…) maar als het om kletsen over voetbal gaat, is het signaal nog steeds dat vrouwen daar totaal ongeschikt voor zijn.

Hendriks is een voorbeeld voor vele meisjes, vindt ze. “Zelfs de meest orthodoxe aanhangers van de religie dat voetbal een mannenzaak is, accepteren haar moeiteloos, merk ik in mijn omgeving.”

De Jong gaat een poster van Hendriks op de kamer van haar 11-jarige dochter hangen. “Door jou heeft ze er weer een droom bij. Alle meisjes van Nederland trouwens.”

Tv-recensent Han Lips van Het Parool is ook enthousiast. “Waar PSV’s debutanten soms beginners leken, bleek Hendriks (38) de routine zelve. Haar vragen waren slim en oordeelloos.”

Geflankeerd door Ronald de Boer en Johan Derksen bleek ze enthousiasmerend en kundig tegelijk. Derksen – die enige tijd geleden nog wekelijks de ‘tieten’ van Hendriks besprak aan de stamtafel van Inside – liet zich gewillig door haar leiden.”

De tv-recensies van het AD en Het Parool kunt u hier en hier lezen (via Blendle).

Foto: Veronica
21 Reacties op “AD en Parool positief over Hélène Hendriks”


 1. Birdwatcher

  Ben vaak huiverig en kritisch tegenover vrouwen die zich zonodig moeten bewijzen maar eerlijk is eerlijk dat ze het inderdaad heel goed doet.

 2. q8

  helene is erg goed,
  geen zweefteef, en niet l.llen…maar poetsen,
  geen zeur,
  en geen type van…vinden jullie mij mooi?
  lekker nuchter,

 3. weethetbeter

  Helene was bij FOX al goed ,ook op haar gestemd voor de televizierprijs !!!!
  Ik verheug mij op nog meer programma’s bij Veronica.

 4. Elvis

  Leuk wijf

 5. Hans S.

  Hélène Hendriks is Top.

 6. Ron

  Helene is geweldig, maakt echt een vliegende start als presentatrice op Veronica.

 7. HanzWorsd

  Is helene niet te intelligent voor het voetbalvolk?

 8. Jan van waregem

  Anette van Trigt was denk ik de laatste.

  In die tijd had je nog geen gefrustreerde recensenten die gelijk politieke item mee moest nemen in het betoog.
  Vrouwen ja graag, maar de meesten boeit het niet echt.
  Wil je dan een oplees pop met grote borsten (dat kijkt lekker)

 9. anoniem

  AD en parool

  eigen lof stinkt

  wie leest nu deze bladen

  wat is de betaalde oplage

  van ad en parool

  ik krijg ze gratis via via, gratis rel. ab.

 10. B klein

  Helene hendriks!! Een vrouw over en met ballen. En heel veel kennis nover en goede kijk op voetbal. Durft kritisch te zijn. Is niet bang om geen eenheidsworst te zijn. Een verademing in de saaie “voetbalanalisten” en zogenaamde “voetbalkenners”wereldje!!
  Gaat het ver schoppen. Helene rocks!!!

 11. B klein

  En jan van waregem jou commentaar zegt iets over hoe hezelf kijkt!

 12. Derk

  Derksen hypocriet.

 13. chris?

  Ik vind Hélene lang goed, daar heb ik Angela of Lips niet voor nodig om dat vast te stellen.

 14. chris?

  al lang

 15. Jordao

  Mooie meid maar ook één die haar vak goed verstaat en verslaat en niet zo snel onder de indruk is van die voetbalprofs. In iedergeval geen popiejopie girl.

 16. Dirk

  Ik hoop dat ze ook aanschuift bij veronica inside .

 17. Shaniquilia vd Put

  Ze wordt geduld omdat Johan Derksen haar leuk vindt. Maar als een man op deze manier zou presenteren zou hij geen kans maken. Feminisme is het scheppen van gelijke kansen en niet van gelijke uitkomsten. Third wave feminism is het scheppen van privileges en shortcuts voor vrouwen. En dat is oneerlijk en keert zich op termijn tegen ons.

 18. De kinderen Lolly en Hiewik

  Ze doet het goed omdat ze authentiek is, neem nou de wijze waarop ze meegaat met dat geintje van René van der Gijp over haar kleding, een tijgerjasje die Nel Veerkamp ook altijd droeg, dat pareerde ze meesterlijk door zichzelf af te kondigen als Helene Veerkamp.

  Je maakt haar de pis niet lauw.

 19. Kaaskijker

  Ze stelt goede vragen waardoor spelers en trainers zich voelen serieus genomen, daardoor nemen ze haar serieus. En je ziet dat Helene voetbal leuk vindt. Dat kan je niet vijnzen. Als je als presentatrice enkerl wilt presenteren en de voetbalwedstrijden als tijdverdrijf niet volgt dat zie je dat er aan af. Kortom: ze is authentiek en voetballiefhebster.

  Die feministische saus is nergens voor nodig. Mannen zien of iemand echt of nep is.

 20. Kaaskijker

  Eergisteren was Prinsjesdag. Gepresenteert door Astrid Kersenbogaard. Aan haar kan je zien dat ze het volgen van het koningshuis, de protocollen en tradities leuk vindt. En blijkbaar ook iets met paardenfokkerij heeft want ze weet alles over Frieze en Gelderse paarden. Nou dat kan je dus ook niet vijnzen. Je moet het leuk vinden want de kijker ziet dat door de tv heen. Dan wordt je geaccepteerd. Dus het is niet specifiek “het voetbalwereldje” wat vaak genoemd wordt.

 21. Jan van waregem

  @B klein
  wat goed dat je in mijn hoofd kan kijken, top!

  Leer eerst eens begrijpend lezen, oetl*l!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.