NPO wacht onderzoek naar Yvon Jaspers af

De NPO wacht het onderzoek van het Commissariaat voor de Media naar Yvon Jaspers af. Tot die tijd neemt de publieke omroep nog geen stappen tegen de presentatrice van Boer Zoekt Vrouw. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Schnabbelkont Jaspers blijkt geld aan te nemen van een bedrijf dat de intensieve veehouderij uit de wind van critici probeert te houden door het boerenleven een schattig imago aan te meten. Daar draagt de tv-ster aan bij met haar NPO-shows.

Jaspers zette zondag in de seizoensopener van Boer Zoekt Vrouw een boer uit het programma, omdat hij niet helemaal eerlijk was. Wie weet wordt Jaspers straks ook uit het programma gezet. Zo ver wil de NPO nu nog niet gaan.

Een woordvoerder van de NPO zegt: “KRO-NCRV gaat zelf over de nevenfuncties van hun presentatoren. Voor NPO staat voorop dat programma’s van de publieke omroep onafhankelijk moeten worden gemaakt en op geen enkele manier mogen worden beïnvloed door commerciële belangen. We wachten in dit geval het onderzoek van het commissariaat voor de Media af.

De mediawaakhond vindt het bijbaantje van Jaspers verdacht. “Onafhankelijkheid van publieke omroepen is voor het Commissariaat van de Media uitgangspunt. Daarom is aan KRO-NCRV om opheldering gevraagd.

Foto: KRO-NCRV, Linelle Deunk

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen