NPO wacht onderzoek naar Yvon Jaspers af

Geplaatst op wo 19 sep 2018 om 10:00

De NPO wacht het onderzoek van het Commissariaat voor de Media naar Yvon Jaspers af. Tot die tijd neemt de publieke omroep nog geen stappen tegen de presentatrice van Boer Zoekt Vrouw. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Schnabbelkont Jaspers blijkt geld aan te nemen van een bedrijf dat de intensieve veehouderij uit de wind van critici probeert te houden door het boerenleven een schattig imago aan te meten. Daar draagt de tv-ster aan bij met haar NPO-shows.

Jaspers zette zondag in de seizoensopener van Boer Zoekt Vrouw een boer uit het programma, omdat hij niet helemaal eerlijk was. Wie weet wordt Jaspers straks ook uit het programma gezet. Zo ver wil de NPO nu nog niet gaan.

Een woordvoerder van de NPO zegt: “KRO-NCRV gaat zelf over de nevenfuncties van hun presentatoren. Voor NPO staat voorop dat programma’s van de publieke omroep onafhankelijk moeten worden gemaakt en op geen enkele manier mogen worden beïnvloed door commerciële belangen. We wachten in dit geval het onderzoek van het commissariaat voor de Media af.

De mediawaakhond vindt het bijbaantje van Jaspers verdacht. “Onafhankelijkheid van publieke omroepen is voor het Commissariaat van de Media uitgangspunt. Daarom is aan KRO-NCRV om opheldering gevraagd.

Foto: KRO-NCRV, Linelle Deunk
24 Reacties op “NPO wacht onderzoek naar Yvon Jaspers af”


 1. Derk

  Geldwolf. Kindvrouwtje. Piepstem. Onaantrekkelijk. Overschat.

 2. lopi

  Nederland anno nu. De Poel noemt Klaver een snotneus en weg journalistieke carrière. Maar deze vrouw vult haar zakken met reclame op kosten van de belastingbetaler en gaat vrijuit. Zet zich gewoon in voor de bio-industrie. Geen probleem. Daarom wilde Laroes van het morele kompas Brandpunt+ af

 3. 44

  Dit gaat BZV kijkers kosten…

  Het is natuurlijk allemaal bijzaak maar de naïeve toon van Jaspers als ze weer door een stal heen loopt is toch anders

 4. Anna

  Jaspers helpt For Farmers meer veevoer te verkopen en laat zich daar fors voor betalen. Inderdaad een geldwolf, een rupsje nooit genoeg. Haar KRO programma gebruikt ze als vehikel. De onafhankelijkheid van de publieke omroep is in het geding. De slappe KRO leiding had dit nooit mogen laten gebeuren.

 5. Appelsap

  Weer zo’n linsdraaiende stom in een glas water

 6. Wilco

  Allemaal symptomen van een programma dat te lang duurt. Alles wordt uitgemolken, inclusief de integriteit.

 7. Ietsnut

  Goed dat hier onderzoek naar wordt gedaan. KRO-NCRV heeft toch echt zitten slapen toen ze deze nevenfunctie goedkeurde. Het verbaast me wel dat veel kijkers het afdoen als geneuzel, omdat er in het programma niet direct reclame wordt gemaakt voor het veevoederbedrijf. Beetje naïef. Overigens heb ik soms bij Tros Radar ook wel mijn bedenkingen, gezien de onderwerpen die er worden behandeld en die vaak precies in het straatje van Antoinette Hertzenberg passen. En zo zijn er vermoedelijk nog veel meer van dit soort twijfelachtige gevallen van belangenverstrengeling binnen de NPO.

 8. Gerard Ek(streem)dom💩💨

  Gek vrouwtje is die Jaspers. Laat haar een keer een flinke kengbeng doen met al die g3ile boeren van d’r.

 9. MediaPrins

  Moet opeens denken aan Yvon Jaspers met haar Boeren-Bont-handel bij reclamezuil DWDD.

  Kijk vanaf 1:15 (of helemaal).

  https://youtu.be/lG4e9BQ2n0Q

 10. Japie

  Wie zou er nu nee zeggen tegen een zak met geld?
  Er is niks mis met haar, ze heeft wel lelijke knieën dat dan weer wel.

 11. Henk

  Dit onderwerp, het reilen en zeilen van “Onze Boerderij” et cetera (https://www.nu.nl/media/5466353/nvj-nevenfunctie-yvon-jaspers-zet-geloofwaardigheid-npo-spel.html) zou een mooi item voor de onderzoekjournalisten van Brandpunt+ zijn.

  Maar helaas die (https://brandpuntplus.kro-ncrv.nl/contact/) zijn/worden ontslagen… (https://www.villamedia.nl/artikel/kro-ncrv-ontslaat-24-journalisten)

 12. Madeleine Vonk

  Nadat er bij een boer zoekt vrouw boer eh (raar zinnetje eigenlijk maar ja), is gebleken dat hij onterecht 150 koeien heeft moeten laten afmaken vind ik het prima, dat intensieve veehouderij wordt gepromoot. Foutje van de overheid weet je wel. Ook de lievelingskoe van boer Frans moest er aan geloven.

  En boerin Agnes, die haar mega stal op orde had, superdepuper electronisch en al. En die nu naschoolse opvang en kinderfeestjes moet zien te houden op de boerderie om het hoofd boven water te houden. Ook verschijnen er tegencampages: beter nu minder vlees eten dan straks niks meer op het bord. Ook BBQ en mag niet meer vanwege stooklucht en dier onvriendelijkheid en tja, mest uitstoot. De enige stooklucht die er hangt is het gestook…en de verstikkende betutteling.

 13. Yuwan

  Kan Zembla dit niet uitpluizen?

 14. BRAAK

  Een geraffineerde van meerdere walletjes vretende zakkenvulster.

 15. Lies

  @braak: ik geef haar groot gelijk. Damn good business woman.

 16. BRAAK

  Spreek Nederlands, domme miep!

 17. Lies

  @braak: Je hebt geen Engels geleerd op school? Dan zal ik hier rekening mee houden.

 18. BRAAK

  Stel niet van die domme vragen, glеufmormel. We zitten hier op een Nederlandse site. Of schrijf jij ook in bv. het Duits op Amerikaanse sites?

 19. Lies

  @Braak: yep dat kan ik allemaal! Zum kotzen. Vomit.

 20. Lies

  @braak: wel moeite met het vertalen van gleufmormel….. maar die ga ik ook voor je opzoeken…..

 21. BRAAK

  Ik vroeg niet of je het kón! Begrijрend lеzen is ook al moeilijk voor je. Maar wel patsen met je zogenaamde kennis van het Engels. ‘Zum kotzen’ is overigens een vertaling van likmevestje. Het moet ‘Einbruch’ zijn. Maar ja, ik had al vastgesteld dat begrijрend lеzen niet je sterkste punt is.

 22. Lies

  @braak: Einbruch?
  Maar ik had wel iets liefs voor je klaar staan… gedichtje???

 23. Jaap

  Braak als in wederechtelijke toegang dus, Lies.

 24. Lies

  Braak wil mn k u t uitlikken, bah.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.