Yvon Jaspers zet boer Remco uit Boer Zoekt Vrouw

Geplaatst op ma 17 sep 2018 om 10:50

Yvon Jaspers heeft boer Remco uit haar programma Boer Zoekt Vrouw gezet. Hij heeft zich niet aan de spelregels van de datingshow gehouden. Dat vertelde de presentatrice zondag in de slotminuut van de NPO 1-show. Jaspers bezorgde in de seizoensopener de brieven bij de boeren. Veertig briefschrijfsters kwamen daarna naar een tentfeest bij boer Remco. “Na de opnamen hoorden wij dat boer Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had.

Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en zij waren ook op het tentfeest. “Dat is uiteraard niet de bedoeling. Wij maken Boer zoekt Vrouw voor vrijgezelle boeren die niets liever willen dan een relatie en bij wie dat zonder onze hulp niet lukt.”

Remco heeft valsgespeeld. “Omdat wij met veel deelnemers van Boer zoekt vrouw nauw contact hebben, kwam ons dit snel ter oren. Vervolgens hebben we met alle betrokkenen veelvuldig gesprekken gevoerd.”

Jaspers en haar collega’s konden dit niet accepteren. “Boer zoekt Vrouw is een eerlijk en authentiek programma dat wordt gemaakt op basis van vertrouwen. De boeren moeten ons vertrouwen in hoe wij het programma maken en wij moeten de boeren 100 procent kunnen vertrouwen.”

Doordat Remco al met meerdere dames contact bleek te hebben, die dat niet van elkaar wisten, en hen ook heeft gevraagd te schrijven, heeft hij in onze optiek niet fair gehandeld. Veel van de briefschrijfsters hadden hierdoor geen eerlijke kans. Remco dan wel (online) blijven volgen past dus niet bij Boer zoekt Vrouw.”

Remco zegt hierover: “Ik had dit natuurlijk nooit op deze manier moeten doen. Ik had eerlijk moeten zijn tegen de vrouwen en tegen Boer zoekt Vrouw. Maar het is gebeurd. Ik heb er echt spijt van.

Foto: KRO-NCRV, Linelle Deunk
16 Reacties op “Yvon Jaspers zet boer Remco uit Boer Zoekt Vrouw”


 1. Ron

  Ik weiger dit pulp programma te kijken, maar hier geef ik hem groot gelijk in. Je laat je toch niet piepelen door ene Yvonne Jaspers met al die hittepetitten van productiemutsen om haar heen. Kom op zeg. Groot gelijk. Hij heeft dat programma helemaal niet nodig. Dat blijkt. Eind goed al goed.

 2. Ron

  #teamremco

 3. René

  Als Remco 1 vrouw meer had gevraagd had hij bij de top 5 gezeten die dan 6 was geweest. En was niemand erachter gekomen.
  En wel eeg toevallig dat 1 brief minder. Wie zegt dat BZV geen brief heeft achtergehouden om geen gelijkspel te hebben!

 4. Anna

  In BZV zitten nooit vijf eendere karakters. De makers laten altijd vijf zeer uiteenlopende karakters doorgaan, omdat je zo meer drama en betere verhaallijnen krijgt. Dat het aantal brieven daarop wordt aangepast, is zeker niet ondenkbaar. Het doel heiligt de middelen.

 5. Alex

  Joh, gaat een boer zijn hart achterna, staat het niet in de spelregels.
  In hoeverre is er dan nog sprake van een eerlijk programma.

 6. Tommie

  Tuurlijk heeft de productie daar invloed op. Als het verschil
  minimaal is bepalen ze wie mooiere/interessantere televisie gaat opleveren. Net als dat je bij de Voice als deelnemer niet zelf je coach mag kiezen. Net voordat je opgaat zegt de productie, je kiest Waylon, enkel Waylon! Zo gek dat nog niet is uitgekomen…

 7. Fox Mulder

  Dat hele programma is gescript inclusief Yvon zelf. Naar mens.

 8. Lodewijk

  ‘Boer zoekt hoer’, doodziek van die z.g. arme miljonairs die zich boer noemen. Achterbakse sluwheid en onoprechtheid van die groep is stuitend. Lekker CDA stemmen arme boer.

 9. Sint

  “Ter oren”?

 10. Er ist wieder da.

  Och och….kindvrouwtje Jaspers is het er niet mee eens.
  Je zal maar op eigen houtje iets proberen …

 11. SOLANGE

  Kijk niet omdat ik die Jaspers een vreselijk lullig mens vind altijd de schooljuf uithangen en dan die stem en dat vingertje bah nare meid…ga terug naar de kleuterschool…dom ass….

 12. john

  Wij moeten de boeren 100% vertrouwen en Yvon Jaspers op loonlijst diervoeder bedrijf( Telegraaf) wie moet wie vertrouwen?

 13. RaymondVL

  Nederland anno 2018: het klootjesvolk zit uitgezakt voor de treurbuis naar Boer Zoekt Vrouw te kijken…….. man man man….. Nederlanders……

 14. Facto

  Mensen maak je niet zo druk. Je weet toch dat alles van A tot Z wordt gemanipuleerd? Het is een voyeuristisch programma dat heel veel blinde kippen aan zich weet te binden maar neem het aub niet zo serieus.

 15. ox

  Was dit de lucky? nee,dit was niet de lucky.

 16. Madeleine Vonk

  Het gaat niet goed met de boeren in Nederland. Straks kunnen we zelf onze bloemkolen telen. Dus een beetje liefde houden voor het boerenleven is niet zo gek. Boer Remco had kennelijk al met 10 dames innig contact gehad. Is kennelijk niet de goeie aan de ‘strijkstok’ blijven hangen. En, als je enkel wordt gevolgd in plaats van een eigen onderdeel in de uitzending was de jus misschien ook al van de aardappelen af.

  Als je meedoet met dit programma weet je de spelregels. Het feestje in de party tent is halverwege afgeblazen. Anders zou het uitgezonden zijn. Wel een beetje dom dat een van de dames uit de school klapte over het contact. Misschien wel degene die een tikkie wrok had naar boer Remco, dat een rendez vous niet het gewenste resultaat had opgeleverd..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.