Angela vindt RTL Boulevard ‘zouteloze agendarubriek’

Angela de Jong denkt dat het nieuwe vooravondprogramma van Albert Verlinde op SBS 6 best eens kan gaan werken tegenover RTL Boulevard. Dat schrijft ze in haar column in het AD. De Jong denkt dat de Boulevard-kijker wel verder zou zappen voor een showrubriek met iets meer pit. “Je hoeft geen mediaprofessor te zijn om te concluderen dat er een fors terrein braak ligt als het gaat om een showbizzprogramma met een bite op de vroege avond“, aldus de mediakenner.

Jarenlang was Boulevard juist een showbizzprogramma met een bite. “Maar dat is onder bewind van de vorige RTL-baas vakkundig omgebouwd tot zouteloze agendarubriek, met giebelende deskundigen die zojuist Wikipedia hebben geraadpleegd.”

SBS 6 mikt op het venijn van Verlinde. “Het is natuurlijk een meesterzet van John de Mol om Albert Verlinde terug te brengen op tv“, zegt De Jong. “Als het gaat om bite, of om nieuwtjes, dan moet je bij Albert zijn.

Een succesvolle vooravond is van groot belang voor een tv-zender, omdat dat de lead-in is van de dure programmering op prime time.

Daar moet De Mol nog wel even aan werken, vindt De Jong. “Golden Boys, Race tegen de klok, Drone Masters, Mensenkennis – het zijn gemakzuchtige, goedkope kopieën van hits van andere zenders. Daar schat hij de kijker echt te laag mee in.

De rake AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen