Parool, NRC en Telegraaf positief over Nadia Moussaid

Geplaatst op wo 01 aug 2018 om 11:30

Nadia Moussaid wordt niet alleen op sociale media geprezen om de manier waarop ze Eva Jinek vervangt op de late avond van NPO 1, maar ook de kranten zijn wel over haar te spreken. Dat blijkt uit een rondgang door de kiosk. Zelfs De Telegraaf vindt dat Moussaid het goed doet, ondanks dat ze volgens de PVV een ‘linkse activiste‘ is. Rob Goossens van de krant was direct te spreken over Laat op Eén. “Ik denk ook dat we heel goed kunnen zien dat het team van Jinek hier achter zit.”

Het programma stond gelijk, aldus Goossens. “Het ging zo soepel van start; dat kan echt alleen als je met een ingespeeld team werkt dat precies weet wie je moet uitnodigen en wie je als eerst aan het woord laat.”

Hij prijst de presentatrice. “Nadia Moussaid kwam op een gespreid bedje terecht, maar niettemin moest ik wel even met mijn ogen knipperen: niet alleen omdat ze een prachtige vrouw is, maar ook omdat ze daar ging zitten alsof ze het al jaren deed. Op zich klopt dat ook – ze heeft al ervaring met talkshows – maar je moet er toch maar gaan zitten om elf uur ’s avonds.”

Het is ook een compliment naar de NPO dat ze zo iemand in de coulissen hebben klaarstaan. Wat dat betreft zou je hopen dat ook Jeroen Pauw een keer zwanger wordt.”

NRC en Parool

Het NRC en Parool zijn eveneens enthousiast. Volgens NRC is Moussaid ‘een waardige vervanger van Eva Jinek’. Dat bleek volgens de krant al bij de eerste aflevering. “Aanvankelijk maakte Moussaid een wat gehaaste indruk, maar naarmate de avond vorderde nam ze steeds kalmer de leiding. Ze zal zich nog tot een waardige vervanger van Jinek ontpoppen.”

Het Parool denkt daar hetzelfde over. “Vooralsnog is Moussaid een uitstekende vervanger. Ze liet haar gasten uitpraten zonder de touwtjes uit handen te geven en kwam ontspannen, ­vrolijk en zelfverzekerd over. ‘De hele maand augustus zult u het met mij moeten doen,’ zei Moussaid voor aanvang. Het is echt niet nodig om te doen alsof dat een straf is.

Alleen die titel, hè. Die had gewoon Moussaid moeten zijn.”

Foto: KRO-NCRV
50 Reacties op “Parool, NRC en Telegraaf positief over Nadia Moussaid”


 1. Shaniquilia vd Put

  Tis Zonde! Eva heeft nog maar net de studio verlaten of ze krijgt te horen dat haar vervangster het na twee dagen drie keer beter doet dan zij.

 2. Ron

  Ze doet het erg goed, maar toch blijft het Nadia in het format van Jinek. Had gehoopt dat ze niet zo zouden leunen op de gastenlijst en itemkeuze die Jinek hanteert. Hier zie je ook weer de hand van de redactie terug, zoals ook bij RTLLN het geval was. Dus hopelijk heeft Twan Huys straks een geheel nieuwe redactie anders blijft alles hetzelfde…

 3. Kaaskijker

  Ja Margriet van der Linden, zo ziet talent er uit.

 4. Curryworst

  Kan ze niet gelijk Margriet van der Linde vervangen?
  Die bakt er nog steeds niets van. En zal ook niet gebeuren ook.

 5. Dikke Jopie

  Echt respect voor hoe ze het doet. Binnen 2 uitzendingen de vooringenomen kritiek van de Martin Bosma totaal doen verstommen door het gewoon goed te doen. Go, Nadia!

 6. Jelle

  Kleurloos, maar degelijk inderdaad. Ik heb me niet aan haar gestoord. Maar ze heeft ook nog niet veel van zichzelf laten zien en ook nog geen moeilijke interviews gehad, met politici of rechtse opiniemakers oid. Start is in ieder geval prima. Tien keer beter dan die verwchrikkelijke Margriet van der Linde. Die mag wat mij betreft volgend jaar zomer weer gezellig twee maanden op wandelvakantie door het Zwarte Woud oid.

 7. Alex

  Ik mis echt nog enorm de scherpe vragen die Jeroen en Eva soms wel stellen. Het is allen te goed voorbereid.
  Dit is de kans om jezelf te laten zien, er zijn al genoeg mensen op tv die alle scherpte missen in interviews.

 8. kees

  Mag wel iets meer sprankelend en scherper in de vraagstelling. Benieuwd naar de eerste gast die een hardere aanpak verdiend. Kijken of ze dat aandurft/kan.

 9. Woensdag

  Het is Jinek met een ander poppetje.

  Ben er niet zo verbaast over dat het gelijk stond. Ervaring had dit TV talent al opgedaan.

 10. Dikke Jopie

  @Shaniquilia vd Put

  Joh, zet die gekleurde anti-Jinek-bril toch eens af. Zoals ik hier boven al zei: veel respect voor Nadia. Alles in het juiste perspectief gezien doet ze het geweldig. Maar om nu te doen of dit betekent dat zij het beter doet dan Jinek, laat staan drie keer beter, dan sla je toch echt de plank mis.

 11. Zonder Naam

  @wgm – Eigenlijk is Eva net zo buitenlands. Het valt alleen wat minder op.

 12. Ron

  Ze doet het zoals gezegd erg goed, maar echt een vuurdoop in interviews heeft ze nog niet gekregen. Misschien als het over politiek gaat maar ze treft het want zomerreces dus weinig politiek, en als er weer politiek is zit Jinek er al weer over 5 weken.
  Dus alles oogt nog vrij vlakjes en kleurloos, er mag ook wel wat meer gelachen worden waardoor het wat losser wordt. Dat was gisterenavond al wat meer te zien dus dat komt wel goed met haar.

 13. arie

  Jinek weg,

  Nadia er in !

 14. isisi

  Saaie gasten, saaie vragen, saai

 15. F'iscadel

  Wgm is een voorbeeld van waar patriottisme voor iedereen. Zo kan het dus ook.

 16. Jordao

  @Henk, geloof jij nou echt dat zo’n aso zijn eigen mail er op zet. Waarschijnlijk van iemand anders en die krijgt de lading over zich heen.

 17. X

  Waarom worden die misselijke reacties geplaatst?
  En nogmaals, Jinek zou deze week de presentatie nog doen.
  Misschien was het lastig om in korte tijd het format te veranderen.

 18. Kirth Gersen

  Als je zegt wat iedereen denkt ben je een aso?
  Waar kom jij vandaan Jordao?

 19. Steinmann

  Je ziet ook wel iemand zitten aan die tafel, allemachtig, wát een sympathieke verschijning is Nadia Moussaid!

  Heb ook zo genoten van haar presentatie van twee seizoenen van ‘De Nieuwe Maan’ bij de NTR.

 20. StefanV

  Het is feitelijk gewoon Jinek (het programma), met een andere presentatrice, een andere naam en een ander (nogal lelijk) logo. Ik snap eigenlijk weinig van alle ophef hieromtrent. Nadia Moussaid doet het prima, wat op zich ook niet zo verwonderlijk is aangezien ze al een talkshow presenteert.

 21. Wolter

  Een VERADEMING ipv dat blonde mutsje dat denkt dat ze mooi is.

 22. Bart

  De titel had gewoon Nadia moeten zijn. Verder doet ze prima.

 23. Wop

  @zondernaam. Minder zelfs, ze is een geboren Nederlander.

 24. Flip de Beer

  M is beter!

 25. Nope

  Ze doe het prima, na 5 weken moet ze gelijk M overnemen.

 26. Lekker Ding

  De titel had Moussaid moeten zijn? A.u.b. niet, dan zappen de mensen gelijk weg en denken ze dat het net zoiets als De Nieuwe Maan is.

 27. SOLANGE

  Nadia moet alleen ophouden met dat handen wrijven steeds die handen in beeld zeer irritant…… Jeroen Pauw blijft toch de beste….kan niemand tegenop….

 28. Adam Curryworst

  Valt me ook 100% mee. Sterker nog, Jinek irriteert mij mateloos en dat heb ik bij NAdia nog niet gehad. Tis alleen nog steeds allemaal erg braaf.

 29. Jordao

  @Kirth Gersen, ik heb totaal geen problemen als iemand zegt wat ie denkt als het maar met respect is zolang degene je niks misdaan hebt. Maar als iemand beledigende taal gebruikt zomaar omdat hij/ zij een buitenlandse naam draagt ben je voor mij gewoon een domme zeer oppervlakkige aso! En waar ik vandaan kom doet er helemaal niet toe. Is dat belangrijk voor jou? Ik walg gewoon van zulke beledigende taalgebruik. En wat heeft dat met haar te maken?

 30. Kirth Gersen

  Jezus, wat kinderachtig om dat niet te willen zeggen.

 31. Kaaskijker

  Ik vind die Nadia wel een lekker meissie of ze nu Turk is of niet.

 32. Rudolf

  Een goede presentatrice. Het is zeker knap dat ze na 2 dagen al haar draai heeft gevonden in het programma. Ga zo door!

 33. Bert

  @Flip de Beer: Margriet in september direct vervangen door Nadia Moussaid. Programmanaam kan ook gelijk blijven.

 34. ome H

  Valt me tot nu toe mee

 35. Annoniemus

  Door NPO door de strot geduwde Moslim TV , dat is wat het is !

 36. Zomaar

  Volgend seizoen M met een N ervoor.

 37. Momo

  Hou aub op met het opdringen van dit mens!

 38. Miranda

  Na gemopper en euforie komt de bezinning en zien we ook de mindere kanten. Lijkt de Noord/Zuidlijn wel.

 39. chris

  Nadia een uitstekende vervangster van de eveneens prima Jinek. ook Pauw is één van de beter presentatoren. Krijgen niet voor niets uitstekende recensies.
  Houd toch eens op met links of rechts maar beoordeel op kwaliteit. Ik feliciteer de P.O. met haar/zijn uitstekende mensen op het gebied van presenteren, zowel in talkshows al bij het nieuws.

 40. Kevin

  precies, het zou mij me r..t roesten wat iemands politieke voorkeur is, als iemand maar kwaliteit levert op presentatievlak, de rest boeit me niet, dus op hou op met dat gejammer of iemand links of rechts is.

 41. Vincent

  Het begint inderdaad ernstige vormen aan te nemen, dat gemopper de hele tijd over politieke voorkeuren. En degene die zich daar zorgen over maken zijn degene die het de hele tijd bij iedereen op de voorgrond moeten plaatsen.

 42. kaaskijker

  Bloedlink als de zgn ‘betere kranten’ je goed vinden, dan vindt het publiek het meestal niet!

 43. Lonneke

  De interviewers zijn vaak zo ambitieus dat de gasten ondersneeuwen en slechts een middel zijn, beginnen nog net niet te grommen. Niet leuk om naar te kijken.

 44. Ernst

  Ze doet het erg goed maar ik mis Jinek wel. Daar kon ik mij af en toe geweldig aan ergeren. Dat mis ik bij haar opvolgster wel. Maar kan nog komen.

 45. Janneke

  Juich maar niet te vroeg. Ze lezen vast mee en straks gaan ze op de oude voet verder. Wat dat betreft verschillen die talkshows van de publieke omroepen niet veel van elkaar. Lijken toch allemaal een beetje op Sonja, alleen praten ze wat sneller. Barend en van Dorp had meer diepgang en kwaliteit de laatste jaren. Dat niveau heb ik nooit meer gezien.

 46. chris

  @ Ernst, dus U kijkt om je te ergeren.
  @ kaaskijker, prima kranten zijn b.v. NRC, Volkskrant en Trouw. Vooruit ook het Parool.

 47. Klavvie

  Het is (nog) wat kleurloos allemaal en niet zo spannend, maar ze laat in ieder geval haar gasten gewoon uitpraten. Geen gehakketak er steeds tussendoor omdat ze het beter weet dan de gasten. Die obsessieve dagelijkse Trump-bash zijn we ook vanaf.

 48. Robbie

  Het programma is leuker dan M. Maar dat is dan ook niet zo gek.

 49. jam

  sheila van de volkskrant en nadia

  kunnen elkaar een hand geven

  fris en fruitig

  mooi

  eva blijf een tijdje weg….

  ga voor je kin dje zorgen

  eva je begon ook op te raken

  hou de eer aan je zelf…………………………..

 50. Marvis

  Alles prima…gaat best , geen probleem met deze presentatrice. Ze doet het goed, behalve…… Die wringende, wapperende , rusteloze ,fladderende handjes in beeld. Please,please kan dat stoppen, het is niet om aan te zien.
  Nadia, probeer te stoppen met die nerveuze ongecontroleerde handbewegingen!
  Alvast bedankt en succes!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.