PVV niet blij met vervanger Jinek: ‘Linkse activist’

De PVV is niet blij met de dame die Eva Jinek tot eind september gaat vervangen op de late avond van NPO 1: Nadia Moussaid. Ze is een linkse activiste. Dat laat mediawoordvoerder Martin Bosma van de partij weten op Twitter. Bosma vindt het helemaal niets dat wéér iemand met linkse signatuur dit belangrijke tijdslot mag vervullen. “Vanavond. De vervanger van Jinek. Uw objectieve staatsomroep kiest natuurlijk voor een linkse activist. U moet tenslotte worden opgevoed“, zegt de politicus.

Het PVV-Kamerlid wijst onder meer op het interview dat Moussaid gaf aan het NRC, waarin ze pleit voor ‘keiharde quota‘ om Hilversum minder wit te maken. “Duw het iedereen maar door de strot“, zei ze.

Ook memoreert Bosma een oud-twitterbericht van Moussaid uit 2014. “OM vervolgt Wilders wegens discriminatie. Misschien toch nog gerechtigheid“, zei ze.

Iemand anders wijst erop dat Moussaid een twitterbericht heeft geretweet waarin Frankrijk wordt opgeroepen om Afrikanen en moslims niet langer te discrimineren, omdat juist zij Frankrijk aan de overwinning op het WK Voetbal zouden hebben geholpen.

Columnist Jan Roos vindt het niet verrassend dat er weer een links iemand aan het talkshowroer komt. “Je verwacht het niet….

Moussaid heeft al talkshowervaring, want ze heeft bij de NPO jarenlang de moslimtalkshow De Nieuwe Maan gepresenteerd. Zelf is ze niet islamitisch.

Laat op Eén is vanavond om 23.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: Geert Broertjes

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen