Ook Johan Derksen vindt Suriname een failed state

Johan Derksen is het eens met de uitspraken van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken dat Suriname een failed state is. Wel vindt hij het onhandig dat Blok dit in zijn positie gezegd heeft. Dat heeft de politiek incorrecte tv-persoonlijkheid gezegd op NPO Radio 1. Gerard Cox liet vorige week in M dezelfde mening horen als Derksen heeft. “Cox is heel eigenwijs en ik ben het honderd procent met hem eens. Wat Stef Blok zei, was niet onjuist“, aldus de televisiester.

Je kunt er niet omheen dat Suriname mislukt is, aldus Derksen. “Hij zei wat over Suriname en Suriname wordt geleid door een moordenaar die verantwoordelijk was voor die terechtstellingen. Hetzelfde geldt voor de Antillen en hetzelfde geldt voor Turkije. Alleen voor een minister van Buitenlandse Zaken is het niet verstandig om dat te roepen. Maar inhoudelijk begrijp ik al die selectieve verontwaardiging niet, bijvoorbeeld van Pechtold, die gelijk weer zendtijd ziet.”

Ook Sylvana Simons wil nu dat Blok aftreedt. “Zij zit om de haverklap aan zo’n tafel en maakt zichzelf daardoor wijs dat ze een hele grote doelgroep heeft, maar mevrouw Simons wordt alleen maar groot gemaakt door redacties van talkshows die wat reuring in het programma willen. Maar ze is er niet eens in geslaagd om de Tweede Kamer te halen. Ze is nu als een kind zo blij dat de Bijlmermeer haar in de gemeenteraad van Amsterdam is gestemd. Het zijn overschatte ‘grootheden’ die niets voorstellen.”

Ik vind haar heel erg vermoeiend. Bij het minste of geringste ben je al een racist.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen