Ook Johan Derksen vindt Suriname een failed state

Geplaatst op ma 30 jul 2018 om 10:06

Johan Derksen is het eens met de uitspraken van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken dat Suriname een failed state is. Wel vindt hij het onhandig dat Blok dit in zijn positie gezegd heeft. Dat heeft de politiek incorrecte tv-persoonlijkheid gezegd op NPO Radio 1. Gerard Cox liet vorige week in M dezelfde mening horen als Derksen heeft. “Cox is heel eigenwijs en ik ben het honderd procent met hem eens. Wat Stef Blok zei, was niet onjuist“, aldus de televisiester.

Je kunt er niet omheen dat Suriname mislukt is, aldus Derksen. “Hij zei wat over Suriname en Suriname wordt geleid door een moordenaar die verantwoordelijk was voor die terechtstellingen. Hetzelfde geldt voor de Antillen en hetzelfde geldt voor Turkije. Alleen voor een minister van Buitenlandse Zaken is het niet verstandig om dat te roepen. Maar inhoudelijk begrijp ik al die selectieve verontwaardiging niet, bijvoorbeeld van Pechtold, die gelijk weer zendtijd ziet.”

Ook Sylvana Simons wil nu dat Blok aftreedt. “Zij zit om de haverklap aan zo’n tafel en maakt zichzelf daardoor wijs dat ze een hele grote doelgroep heeft, maar mevrouw Simons wordt alleen maar groot gemaakt door redacties van talkshows die wat reuring in het programma willen. Maar ze is er niet eens in geslaagd om de Tweede Kamer te halen. Ze is nu als een kind zo blij dat de Bijlmermeer haar in de gemeenteraad van Amsterdam is gestemd. Het zijn overschatte ‘grootheden’ die niets voorstellen.”

Ik vind haar heel erg vermoeiend. Bij het minste of geringste ben je al een racist.”

Foto: RTL
54 Reacties op “Ook Johan Derksen vindt Suriname een failed state”


 1. Remi

  We blijven er miljarden inpompen, in die Zuidamerikaanse bananenrepubliek.

 2. Peter

  Derksen for president!
  O wacht nee doe maar niet want dan kan hij niet klakkeloos meer zijn meningen uiten.

 3. Marianne

  Nou zou een goede actualiteitenrubriek kunnen uitzoeken waarom het geen Hong Kong is geworden. Dat is een interessante vraag.

 4. Tvkijker

  Derksen heeft weer eens gelijk.

 5. Joke Bruis

  @Remi:
  Wie blijft waar geld in pompen?

 6. F’iscadel

  Als het geen mislukte staat was waren ze niet massaal naar Nederland gekomen en zaten wij Nederlanders nu met de rotzooi van wat nog maar een klein deel van het multicul-drama is geworden!!!!

 7. Otto Groeneveld

  Wat zitten mensen nou te zeiken Derksen heeft gelijk, ja ddduuuuu een open deur intrappen. Natuurlijk is Suriname een crimineel land met coke handelaren aan de macht. Net zo dat Turkeije wordt geleid door een stel misdadigers rond Erdie die zitten in heroïnehandel, mensenhandel, wapenhandel en een gestoord dictatortje die woont in een paleis van honderden kamers.
  Zal je zeggen dat Saoedie Arabië het meest gestoordeen misdadige land js terwereld, een land waar iedere dag wel homo’s worden vermoord maar een land waarvwe graag zaken meedoen en dan maar even de andere op.

 8. Grazz

  @F’iscadel

  HAAAAAAAAAAHAHAHA. “Ze” zitten hier omdat “wij” koloniën bezaten en mensen verhandelden.

 9. SOLANGE

  DERKSEN heeft gelijk…. hij durft het tenminste te benoemen…die hypocriete Pechthold bv likt iedereen zn reet en is zo schijnheilig als de pest…..stiekem en achterbaks…..en dat zit in de regering die kwal….

 10. tammer

  Blok en Derksen hebben gemeen dat ze beiden nog nooit in Suriname zijn geweest.

 11. Curryworst

  @tammer,
  Net zoals de vele Su ri namers hier te lande.
  Trots op dat land maar zijn er zelf nog nooit geweest. Ze verblijven liever hier in de Bijlmer of in Almere dan in die bananenrepubliek.

 12. Kevin

  Tammer, hoe weet je dat, was je erbij toen ze op vakantie gingen, je moet niet zomaar wat roepen!

 13. age

  Derksen wordt alleen maar groot gemaakt door programmamakers, die reuring willen..

 14. Ano Nymous

  Dezelfde Derksen die vroeger groot fan was van de Suriprofs van het Nederlandse Elftal van toen.
  Volgens mij echt gezegd om de boel weer wat op te stoken.

 15. robb

  Hij omarmd de vvd weer na een paar jaar D66 ,Klaas Dijkhof is zo goed en Blok nu ook ,ik geloof niks meer van die man.

 16. Maandag

  Al het al waar is dan zijn onze voorouders daar schuldig aan.

  In de slaventijd waren de blanke nederlanders de dictators in Suriname.

 17. Grace321

  Gelukkig nooit meer te zien die S

 18. Grace321

  Gelukkig nooit meer te zien die S op TV

 19. Bears' den

  Johan heeft in 95% van wat ie zegt gelijk!
  Die man zegt geen dingen om anderen te pleasen maar gewoon zoals hij het vind..
  10 augustus, Veronica Insite!
  Aftellen is begonnen!

 20. Jaap

  Minister Blok had wel gelijk maar als minister van BZ kan je dat beter niet zeggen. Gelukkig zijn er nog mensen zoals Derksen en Cox die dat wel kunnen zeggen en het gelukkig ook doen.

 21. Jaap

  Sylvana Simons is alleen maar gekozen door Surinamers omdat ze Surinaamse is en niet omdat ze ergens verstand van heeft.

 22. Dries Eff Em

  Wat leuk dat die man overal een mening over heeft….zooooo lekker belangrijk.

 23. Kaaskijker

  Sylvana Simons heeft met wat hulp van reststemmen één zetel in de gemeenteraad van Amsterdam. Zó miniscuul is haar daadwerkelijke achterban.

  Ja Suriname is een failed state naar alle maatstaven: politiek, scholing samenleving, gebrek aan sociale samenhang, achterstelling van inlandse bevolking, sanitair & riolering, belastingplicht, opbrengsten mijnbouw en overheidsuitgave ervan. Om dat te zien hoef je niet rechts te zijn. Gewoon met een wat minder geïdealiseerd beeld naar het land kijkend.

  Ze zitten mentaal vastgeketend aan het verleden. Geen plan voor hun toekomst. Ze kunnen het maar niet loslaten. En met Bouterse aan de macht lukt dat ook niet.

 24. Lodewijk

  Gelijk, gelijk.— Iedereen weet hoe het zit, slechts een klein groepje gestoorde gutmenschen uit politiek en bij de media stoppen al jaar hun hoofd in het zand. Behalve als deze gutmensch zelf wordt getroffen dan is het huis te klein.En Derksen is gewoon een achterbakse lul met weinig verstand van zaken. Met zijn Dijkhoff, dat was die VVD lul die zijn VVD pareltjes op vakantie liet gaan naar het land waar ze vandaan waren gevlucht, zogenaamd dan. Het kwam toevallig via de Stapelberg-site uit anders was het gewoon tot op de dag van vandaag doorgegaan. Tot zover Dijhoff en de VVD. Lachwekkende lul Derksen want zijn politieke soort is 100% verantwoordelijk voor dit keigave landen deellendeen criminaliteit aliteit van iedere dag.

 25. rook

  soort zoekt soort

  Johan Derksen
  Joke Bruis
  Gerard Cox
  Stef Blok

  alleen als jullie betalen
  zit ik met jullie aan tafel
  anders niet……..

  internaat kinderen

 26. J

  …… net als Derksen hebben de reaguurders hier boven ook weer helemaal niet goed naar de woorden van Blok en de reacties er op geluisterd. Maar dat is inmiddels ook wel bekend: liever zaken chargeren en verdraaien en vervolgens dom schreeuwen vanuit de onderbuik.

  De woorden van Blok gingen helemaal niet over Bouterse. Of over de economie. Of over slavernij.
  Die botte blok had totaal idiote uitspraken over de multiculturele samenleving daar. Dat die daar compleet mislukt was.

  Grote onzin, want het is het enige land ter wereld waar een synagoge naast een moskee of kerk staat. Probleemloos!

  Natuurljk wordt er onderling af en toe gemopperd en geoordeeld tussen Hindoestanen, creolen, blanken, moslims, javanen, indianen etc. Maar de groepen leven gewoon vreedzaam naast en door elkaar.

  Maar dom geschreeuw over verdraaide feiten doet het in deze tijden van paranoïde xenofobie en onderhuids en steeds meer bovenhuids racisme helaas nu eenmaal beter.

 27. Bart

  @rook Johan Derksen en Gerard Cox hebben altijd gelijk.
  Wat heeft Joke Bruis (behalve dat ze met Coks in een comedy en op toneel staat) hiermee te maken?

 28. Bassie

  Blok had ook gelijk, alleen komen de te brave politicie ineens in het verweer, de waarheid mag niet worden gezegd.

 29. Wim

  We weten allemaal heel goed dat het in Suriname, een bijna failliet land, een corrupte incompetente bende is. Ook racisme is een probleem in dat corrupte land. Denk je nu echt dat bijvoobreeld de Javanen, Hindoestanen, de Chinezen en de Creolen lekker samen gaan? De selectief verontwaardige, in mijn ogen psychisch gestoorde Sylvana Simons probeert wederom de aandacht te trekken door op haar trommel te slaan. Deze vrouw is gewoon niet fris en vind ik een gevaar voor ons land.

  Blok heeft gewoon gelijk en Derksen ook.

 30. F.R.Boos

  @J,
  In suriname werkt het omdat de bevolking daar geboren is en met elkaar is opgegroeid. Ze weten niet beter.En zelfs dan zijn er nog regelmatig kleine conflicten. Het wordt een heel ander verhaal als het land wordt overspoeld met migranten van diverse landen en geloven. Wedden dat dan ook de spanningen toenemen?

 31. ycheweiz

  De waarheid is hard, zeker als JD hem uitspreekt, maar dat is niet het probleem. Het probleem is dat Nederland in de greep zit van EU, spelletjes om de macht. Nederland zou zich moeten aansluiten bij de Nationalisten van de EU, opkomen voor eigen bevolking en vanuit dat standpunt beslissingen nemen, is het slecht voor onze mensen dan verwerpen. Dit kan leiden tot een overeenkomst alleen op handel van goederen en een gelijke munt. Hoera Hoera Hoera.

 32. Lou

  Welke moordenaar was een leider van een van de Antilliaanse eilanden? Voor de rest ben ik het met hem en ook Blok eens.

 33. Markies de Schade

  En Surinamers zijn een failed FOLLUK.

 34. Neptunus

  in welk programma zat Derksen?

 35. Momo

  @Grazz

  Dat verklaart waarom ze in Suriname zitten, niet hier. De meesten van hen zijn toch echt hier gekomen na de onafhankelijkheid van het land.

 36. Grazz

  Nee, het verklaart waarom ze in Suriname én waarom ze hier zitten. Veel mensen uit oude Franse koloniën komen naar… Frankrijk! Veel mensen uit oude Engelse koloniën komen naar… Engeland! Veel mensen uit oude Nederlandse koloniën komen naar… Nederland! Je zou bijna denken dat er een verband is.

 37. Ano Nymous

  Er is maar een failed state in de wereld.
  Een staatsschuld groter als die van alle Afrikaanse landen bij elkaar, failliete steden, racisme dat hoogtij viert, elke dag doden te betreuren door wapengeweld…, hoogste criminaliteitscijfers,…
  En dat land is…. vul zelf maar in. Jullie weten vast welk land ik bedoel.
  Gek genoeg vinden velen dat land fantastisch…

 38. Tee hee

  Ja, Dumb Trump Land.

 39. F’iscadel

  Grazz dat zijn onzinargumenten. Dat is voor die mensen geen reden om massaal hier naar toe te komen! Ze hadden gewoon daar moeten blijven. Nederland wilt geen vreemde culturen! Nu niet en nooit niet!!!

 40. A.M.

  En straks ga ik weer heerlijk een paar maanden op vakantie, lekker overwinteren in Suriname, het land met de vriendelijke bevolking. En ja, ik weet alles van al die toestanden daar, kom er al jaren. Wisten maar meer Nederlanders iets meer van de geschiedenis van Suriname enz.

 41. Ano Nymous

  Precies, Tee Hee
  En maar met zijn allen dat land adoreren.
  Dat land wat ons (en Europa) meenam in zijn zware crisis, ziektes van dat land ons ook besmetten, onze privacywetten negeren, de wereld in oorlogsstatus brengt…gezellig land. Maar we zijn er dol op. Behalve ik dan.

 42. Ano Nymous

  Prachtige cultuur, prachtige mensen die Surinaamse.
  Blij dat ze er zijn.

 43. Robson

  Ano Nymous is Sylvana Simons

 44. Lariekoek

  Het zou best kunnen dat Blok en Derksen gelijk hebben. Echter moet je hierin nuance brengen, want niet alleen Bouterse is een moordenaar. Als men de geschiedenis goed kent, hebben vele Nederlanders ook gemoord; dan denk ik alleen aan het moment dat de Indonesiers onafhankelijk wilden zijn. Wellicht dat de familie van Blok en Derksen en van Cox ook moordenaars zijn. Op Java is flink huisgehouden, tot 1948.

 45. Lies

  A failed state. Created by?
  Us, the Dutch.
  @Lariekoek: u kent uw geschiedenis.

 46. Stephan

  @LARIEKOEK.Das allemaal leuk 1948..maar Johan heeft het over dat Suriname nu geleid word door een moordenaar,en een enge dictator in Turkije.

 47. Jaap Klapheer

  Met andere woorden: gelukkig hoef je geen kennis van zaken te hebben om een mening te hebben.

 48. Markies de Schade

  Ze zijn failed. Dat klopt. Ze kiezen een moordenaar als president. Na 200 jaar kolonialisme snap ik dat wel. Beetje lui maar heerlijke mensen (allemaal minister van Volksgezondheid geweest hahahah) die geen vlieg kwaad doen. Van mij mogen ze erbij. Maarre niet lullen over slavernij en soewarte Piet he. Lekker KIP etttuh!

 49. Ernst

  Hoe weet Derksen nu dat het in Suriname mislukt is? Woont hij daar? Derksen, je hoeft niet over alles een mening te hebben.

 50. Curryworst

  @Ernst,
  Het feit dat van de 1 miljoen Surinamers er 400.000 (40%) in NL wonen zegt toch genoeg lijkt mij.
  Om nog maar te zwijgen van de gierende inflatie aldaar.
  En binnenkort gaat het proces Decembermoorden weer van start en hangt president/drugsbaron Bouterse nog steeds 20 jaar boven het hoofd.

 51. Lies

  @curryworst: mag ik je iets vragen? Waar woon je precies? It’s a simple question?

 52. Nashua

  Lijkt me wel een feit eigenlijk.

 53. anoniem

  Dhr. Derksen kan dat wel vinden.. Maar er is in deze kwestie niets te vinden..
  Voor een ‘Failed State’ bestaat een definitie waar Suriname niet aan voldoet.

 54. godsamme

  we hebben wel Derksen en Gerard Cox nodig om het op TV uit te spreken,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.