Succesvol Trauma Centrum verhuist naar SBS 9

Geplaatst op ma 30 jul 2018 om 11:23

De vooravond van tv-zender SBS 9 wordt vernederlandst. Om de kijkcijfers te stuwen verhuist de succesvolle vooravondtitel Trauma Centrum van SBS 6 naar de kleine zusterzender. Dat heeft Talpa TV laten weten. Trauma Centrum is flink wat jaren te zien geweest in de vooravond van SBS 6, maar die bestaat vanaf september uit Hart/Show (18.00 uur), LUCKY13 (18.30 uur), House of Talent (19.00 uur) en Utopia (19.30 uur), dus voor de ziekenhuisrealityserie is geen plaats meer.

Nu mag het programma de vooravond van SBS 9 in de lift omhoog helpen. De zender krijgt een volledig Nederlandse vooravond, al bestaat die vanwege het lage zenderbudget natuurlijk wel volledig uit herhalingen.

De nieuwe vooravond bestaat uit De Buurtpolitie om 16.30 uur, Beschuldigd om 17.30 uur, dokters om 18.30 uur en dus Trauma Centrum om 19.30 uur.

Momenteel zijn in de vooravond van SBS 9 allemaal herhalingen van Achter Gesloten Deuren te zien. Daar keken vrijdag tussen de 15 en 45 duizend mensen naar.

Foto: SBS
30 Reacties op “Succesvol Trauma Centrum verhuist naar SBS 9”


 1. Tja,Tja..

  Dan verhuizen we maar mee, ik vind het wel een leuk programma.
  Want wat ze nu op SBS6 gaan laten zien in de vooravond vind ik niks aan.

 2. Laurens

  Waarom dan niet naar Net5? Hoewel het een wat ouder publiek trekt, haalt het prima cijfers op SBS6. Ondanks dat er al veelvuldig mee geschoven is!

 3. Bart

  @Laurens Ja het is echt onbegrijpelijk he.

 4. Bart

  @Laurens Bijvoorbeeld zo:

  NET5

  06.00 Disney XD (verhuist van Veronica naar NET5)
  18.00 Masterchef
  19.00 Trauma Centrum
  19.30 Herhalingen van House Rules Holland, Peking Expres
  en Grenseloos verliefd

  Veronica

  18.00 Countdown the files
  19.00 Wegmisbruikers
  20.00 Lucky 13 (nog een ronde)

  SBS9 (nieuwe naam geven)
  In de vooravond (of al eerder) oude en nieuwe Buitenlandse en Nederlandse comedyseries waaronder de gene die nu op Veronica te zien zijn.

 5. Dirndl

  Geneuzel in de marge. Geen mens maakt zich er druk om.

 6. Laurens

  @Bart;
  Ziet er al veel beter uit, al zou ik die herhalingen in de vooravond schrappen.
  Met een beetje meer budget kunnen ze er zelfs een vleugje Hello Goodbye tegenaan gooien. Mensen volgen die op bezoek komen en die langer in het ziekenhuis verblijven.

 7. J

  Ze moeten nu juist van Veronica een grotere zender maken naast SBS6. Zeker nu RTL dat niet lijkt te doen met RTL5. Dus ook een complete vooravond op Veronica.

 8. Bart

  @J Helemaal eens! Vandaar ook dat het beter is om Disney XD te verplaatsen naar NET5 of ze geheel op SBS9 te laten uitzenden.

  @Laurens Ja in mijn programmering staan wat herhalingen vanwege het budget maar het is al wel weer anders dan continue wisselingen of de zelfde herhalingen zoals dat nu het geval is bij de 3 overige Talpa zenders. Misschien dat het pas echt volgend haar helemaal los gaat.

 9. J

  @Bart: Lijkt me ook beter om Disney XD te verhuizen ja. Sowieso zou ik NET5 vooral een serie en film zender houden + 2 Nederlandse avonden.

  Veronica een uitgebreider NL programmering. Ze gaan denk ik op SBS6 een nieuw nieuws programma lanceren. Op Veronica zou ik overdag en s’avonds rond 22u een nieuws update uitzenden. House of Talent zou ook wel bij Veronica passen in de vooravond. Misschien ook Deal Or No Deal terug brengen op Veronica.

 10. Laurens

  @J;
  Hoe zie jij de ideale vooravond van Veronica voor je dan?

  @Bart;
  Prima om Net5 en Veronica te laten wisselen. Zo kunnen ze eventueel ook iets op poten zetten met BNR.
  Ik blijf erbij dat Net5 zich meer mag richten op ouderen. Schuif Trauma Centrum, Hart van Nederland en Shownieuws hierheen, haal Nance en bijvoorbeeld een Andre van Duin/Ron Brandsteder, Caroline Tensen hierheen. Maak Nederland Muziekland weer groots.
  Opmerkingen als dat dit commercieel niet interessant is zijn niet het geval. Genoeg bedrijven die graag rondom omroep Max willen adverteren. Laat mensen lid worden van de zender, zodat je daaruit ook een deel van de advertentie-inkomsten binnenharkt.

 11. J

  @Laurens: Ik zie in NET5 niet echt een toekomst. Zelfde geldt voor SBS9, RTL 8 en RTL Z.

  Voor Veronica is een programmering weer vrij lastig, omdat dinsdag en woensdag dan altijd worden onderbroken door de CL. Maar dat was vroeger op NPO3 ook geen probleem. Vooravond voor Veronica zou voor mij zo kunnen:

  18:30 Trauma Centrum
  19:00 House Of Talent
  19:30 Deal Or No Deal
  20:00 Funniest FIles

  Maandag & Vrijdag: VI
  Vrijdag na VI: AB Normaal
  Maandag na VI: Wat Gaat Er Nu Door Je Heen met Wilfred / Voetbalfans

  Dinsdag: CL of NL programma’s
  Woensdag: CL of FILMS
  Vrijdag: FILMS
  Donderdag: NL programma’s
  Zaterdag: FILMS
  Zondag serieavond: Hawaii Five-O & Criminal Minds

  Maarja, wat jij zegt zie ik wel wat in, om NET5 nog te redden. Hart van Nederland (en eventueel Shownieuws) daarheen.
  Op SBS6 dan in de vooravond nieuw nieuws programma (19:00). Op de late avond een talkshow.

 12. StefanV

  SBS9 is een volstrekt overbodige tv-zender. Het is merkwaardig hoe vanzelfsprekend het kennelijk is dat kabelexploitanten dit onzinkanaal nog doorgeven.

  Het aanbod van SBS6, Net5, Veronica en SBS9 is amper goed genoeg om twee zenders mee te vullen. Idem voor RTL 4, 5, 7 en 8. Maar geen nood, ook vandaag zendt RTL 7 weer herhalingen uit van Flodder en Married With Children; voor de 8.126e keer.

 13. Bart

  @Laurens Bovenstaand is zeker niet mijn ideale vooravond voor Veronica en NET5 maar het zou voor nu even goed zijn. Ideaal zou voor mij zijn het huidige Veronica een nieuwe naam geven een brede mannelijke zender op te bouwen met veel sport, films, series, doc’s, human interest en muziek. En SBS6 om te bouwen tot Veronica 6 met als doelgroep breed voor de hele familie maar met een jong tintje zoals de omroep Veronica in jaren 80/90 was. Dan zullen er programma’s en gezichten verdwijnen en nieuwe programma’s en gezichten voor in de plaats komen. Ook zullen er dan een aantal oude programma’s terug keren waarvan sommige in een moderner jasje.

 14. Mike

  Maak van SBS9 Talpa Gold… een zender met jaren 70, 80 en 90 series en programma’s die niet te zien zijn op Netflix en Videoland.

  Maak van SBS 6 Talpa 6 een volwaardige kwalitatievere zender. Met 19:00 uur ANP Talpa Nieuws en na late avond talkshow nog een korte nieuws editie.

  Verhuis roddel en achterklap tv naar Net 5 Talpa 5 dus shownieuws enzo en verder veel call tv en andere Nederlandstalige programma’s.

  Veronica met veel voetbal en sport met oa ANP Talpa Sport Nieuws.
  En programma’s die de brutaal zijn zoals oude Veronica en BNN. Mensen die geen blad voor de mond nemen.

  Hoe de huidige zenders nu zijn snap ik de lage marktaandeel wel. Zenders allemaal met flut programmering.
  Gaat men op de huidige voet voor dan wordt het niets.

 15. Mike

  NPO heeft om 20:00 -20:30 uur nieuws
  RTL heeft om 19:30-20:00 uur nieuws.

  Dus is er voor Talpa mooi ruimte om het nieuws tussen 19:00-19:30 uur uit te zenden.

  VTM zend het nieuws tussen 19:00-19:45 uur uit in Vlaanderen dus voor Talpa mooie tijd.

 16. Mark

  Nou nou, wat is TC succesvol zeg: afgelopen weken onder 100.000 op SBS 6. En de reeks is al kapot herhaald afgelopen jaren. Denk dat ze op SBS 9 van voren af aan weer beginnen. SBS 6 probeert het gewoon met nieuwe programma’s in de vooravond, al vrees ik dat Lucky 13 en House Of Talent ook onder 100.000 blijven komende weken. Maar ik zou het gewoon laten staan hoor. SBS kennende gaan ze het na een maandje omruilen: Lucky 13 en House Of Talent vanaf september naar 9 en Trauma hh weer naar 6.

 17. pieter 52

  DE DAGELIJKSE EETCIJFERLIJST TOP 10 ZIJN OOK WEER PRESENT
  1 KOMKOMMER
  2 SLA
  3 TOMATEN
  4 PIZZA
  5 SPAGHETTY
  6 MACRONIE
  7 FRIETJES
  8 HAMBURGERS
  9 CREPE SUZETTE
  10 KOUWE KIP

  ERWTESOEP UIT DE TOP 100

  BRUINE BONEN SCOORDE MET PLAATS 101
  KAPUCIJNERS SCOORDE MET PLAATS 102
  BOEREN KOOL OP DE 200 E PLAATS

  MAN MAN MAN WAT EEN MISERIE!!

 18. pieter 52

  ja mensen, als jullie flauwekul kunnen schrijven kan ik het beter

  en… vanavond allemaal weer voor de toverlantaarn???

  deze site wordt echt steeds ongeloofwaardiger wat een onnozelaars heb je toch !!

 19. @Pieter 52

  Wanneer donder je dan eens op van deze site?

 20. Laurens

  @J;
  Ziet er goed uit, al vind ik Trauma Centrum niet echt passen bij Veronica. Trekt met de huidige opzet een ouder en (ik vermoed) meer vrouwelijk publiek. Je zou het dan moeten opschuiven naar de eerste hulp en eventueel ambulanceheli.

  Of Trauma Centrum naar Net5 als seniorenzender waar meer tijd is voor het verhaal van de mensen en iets a la Spoed voor Veronica (geen soap)
  waarbij de eerste hulp, maar ook brandweer en politie gevolgd worden.

  Programma’s voor Veronica zijn nog vrij lastig, niet veel heeft gescoord in de afgelopen periode. Het laatste succes was denk ik ‘Waar is de Mol’, wat vervolgens werd doorgeschoven naar SBS6?!?

  Lingo (terug met Nance, die ook ingezet kan worden op andere projecten) zou overigens ook prima passen bij Net5 als ze hun profiel opschuiven richting ouderen. Zo zijn er wel meer programma’s die zo kunnen terugkeren. Probleem alleen is dat Talpa alles vlot en snel maakt, iets wat dit niet moet zijn!

  @Bart; zou prima optie zijn. Het enige vreemde is dat je dan verplicht bent om jouw genoemde Veronica6 te koppelen aan Radio Veronica, terwijl je je hoofdzender dan koppelt aan je kleinste zender. Beetje vreemd, plus het feit dat hetgeen wat gedraaid wordt minder past bij een jonge familiezender.
  Het ombouwen naar Zes zou wat mij betreft prima zijn. Het gaat immers om de programma’s en velen onder de 40 kennen die grote Veronica van vroeger niet eens!?!

 21. Laurens

  @Mark;
  Nu scoort het met dit prachtige weer niet best, maar het zit nu on de vroege vooravond. Vrij weinig scoort dan.
  Voordat Utopia een uur duurde, haalde dit programma altijd wel 500.000. Soms zelfs met herhalingen, al hebben ze inderdaad te lang de oude afleveringen ingezet. Ik volgde het nooit, maar er was zeker een groep kijkers voor te porren.

 22. J

  @Laurens: Had inderdaad eerst op de plek van Trauma Centrum, 112 Ooggetuige getypt. Maar dacht ze willen Trauma Centrum ook ergens kwijt.

  Qua programma’s voor de avonden moeten ze bij Veronica goed nadenken ja. Maar je ziet dat RTL5 soms ook goed scoort. Misschien de misdaad programma’s van SBS6 naar Veronica halen? Past wel bij het mannelijke imago van de zender. Wegmisbruikers en De Alarmcentrale bijvoorbeeld. Programma’s van Alberto en Kees wel op 6 houden denk ik. Peking Express zou eventueel ook op Veronica kunnen, gericht op jongeren. Bij het huidige SBS6 zou ik Peking Express niet doen, dus lijkt Veronica een mooie optie. NET5 geloof ik niet meer in, dus geen idee wat ze daar mee aanmoeten.

 23. Laurens

  @J; 112 ooggetuigen past inderdaad beter. Stop dan maar helemaal met nieuwe afleveringen tot het een goed passend plekje krijgt.
  Om Veronica in het zadel te helpen en de plek te laten overnemen, zou alle crime richting Veronica zeker een goede zijn. Eventueel zelfs Alberto en Kees!? Zo hebben ze het gehele jaar gevuld met goede content.

  Net5 zien we inderdaad al jaren aanmodderen, RTL5 heeft (los van ER en in zekere mate Temptation) het ook niet makkelijk en RTL7 moet oppassen dat ze niet dezelfde kant opgaan. Ik voorzie dat deze kleine zenders het steeds moeilijker gaan krijgen. Vandaar de optie om Net5 om te turnen, ouderen blijven de tv de komende jaren omarmen. Kijk naar de resultaten van Max, ik zie voldoende mogelijkheden!

 24. Bart

  @Laurens
  Het is ook beter om het niet doen te doen. Misschien in het toekomst. Het is echt zo zonde hoe het is gegaan met Veronica. Maar zoals jullie het beschrijven hierboven kan ik mee leven hoor.

  @J Ja zou kunnen om het zo te doen. Veronica als tweede brede grote zender naast Zes lanceren is een slimme zet. Hoewel ze de zender gaan uitbreiden denk ik dat ze niet snel vol gas zullen gaan. House of talent zou er op zich prima naar Veronica kunnen maar is toch wel behoorlijk braaf. Als ik zou moeten kiezen tussen de 2 realityreeksen zou ik eerder zeggen Utopia naar Veronica dan House of talent. Het is een beetje twijfel gevalletje hoe Veronica dan in te richten. Je zit namelijk al erg snel in het vaarwater van Zes. Ik denk dat het een beetje de kant op moet van hoe SBS6 in het begin was. In dat opzicht is het misschien een idee om Actienieuws en Exclusief (in het begin Explosief) terug te halen voor op Veronica. Deal of No Deal zou er ook perfect passen inderdaad.

  18.00 Exclusief (voorheen ook een tijd Explosief geheten)
  18.30 Actienieuws
  19.00 House of talent
  19.30 Deal or No Deal
  20.00 Door het Lint NL

  Op NET5 (of SBS9) een nieuwe zender gericht op een ouder publiek zou kunnen werken. Met nieuwe programma’s maar ook met uitzenden van classics. Deze zender zou TV 10 kunnen heten en kan worden gekoppeld aan Radio 10.

 25. Henk

  Een commercieel televisiestation is genoeg.

 26. pieter 52

  @ Henk ja en de buurlanden lachen ons uit we worden een 3 wereld landje als het om radio tv gaat Private zenders zullen er altijd zijn
  en èèn com zender voor Nederland is terug naar de tijd ook ÈÈN RADIO OMROEP zoals vele opperen
  zoals 1 radiozender voor de P.O. dus terug in de tijd waar men nog draadomroep had met 2 radio zenders Hilv 1 en 2 Kijk naar landen om ons heen , BBC heeft zoveel radio en tv zenders dat je de tel kwijt raakt
  Belgie heeft buiten de P.O. 20 com zenders en ook zoiets voor het Franstalige deel
  COM TV STATIONS zijn private zenders en iedereen is vrij om een com zender op te richten Dus niemand kan bepalen dat er com.wegmoeten weg moeten
  C&A zit ook overal wereldwijd zeg je toch ook niet tegen een privaat bedrijf 1 zaak is genoeg !!

 27. henk

  Aan kleding is veel meer behoefte dan aan televisie.

 28. pieter 52

  oh dus jij wil dat alle com in Nederland verdwijnen op 1 com zender na
  Dat zijn buiten RTL 4 of SBS6 heel wat zenders, en zou een battlefield beteken voor de werkgelegeheid in ons radio en tv landschap en een failliet beteken voor de overgebleven com. zender! zie jij het voor je ?? Aleen RTL 4 of SBS 6 ?

 29. Laurens

  @Bart;
  Koppeling aan radio 10 en om Net5 om te turnen tot Tien/TVTien/Net10 zou een goede zet zijn. Of Veronica een tweede brede zender moet zijn betwijfel ik.
  Zes – familiezender
  Veronica – mannelijk profiel
  Net5 (Tien?) – ouderen
  SBS9 – film/seriezender

 30. Bart

  @Laurens Dat is zeker een goede zet. In belgie hebben ze dat ook en werkt het heel goed bij Vier en Vijf. Ik had eigenlijk verwacht dat RTL dit met RTL5 ook zou gaan doen. Deze kans laten ze opnieuw liggen. Ze gaan komend seizoen weer proberen om een jongerenzender te zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.